| Exilee a întrebat:

Sper ca nu a mai fost pusa intrebarea. Daca da, atunci o mai formulez "altfel".
Stim foarte bine ca tot progresul omenirii se desavarseste in stiinta. In ultimele decenii, stiinta a atins granite enorme in ceea ce priveste cunoasterea, dezvoltarea ratiunii, dar si mai important in domeniul tehnologiei. Ce parere aveti despre faptul ca si tehnologia ( din toate punctele de vedere si toate domeniile) ajunge chiar sa acapareze din ce-n ce mai multa lume. Tehnologia a devenit mai atrasa de catre oameni mai mult decat stiinta? Daca da, ar inseamna un dezavantaj ce-ar putea implica in urmatorii ani o "degradare" a stiintei? Ce parere aveti despre impactul tehnologiei asupra omenirii? In ultima instanta, daca acest "pronostic" se dovedeste ( sau chiar este) a fi adevarat, ce se va alege de stiinta? Stiinta a ridicat standardele tehnologiei si acum vad ca cea de pe urma "primeste toata atentia".

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Exilee explică (pentru SaveOurSouls):

Si ce parere ai despre diminuarea valorilor omului din pricina tehnologiei? Nu prezinta si efecte negative? Ca de pilda, vad acum tot mai multi copii ca sunt atrasi de diferite gadgeturi ( si nu spun ca este un lucru rau), dar oarecum nu-si peird o mica "parte" a vietii lor nedezvoltandu-si calitatile?

| RAY a răspuns:

Sunt uimit de ipocrizia de care dau uni dovada,cine va obliga sa va uitati la tv, sa intrati pe internet, sa va uitati la pornografie, faza cu drogurile la tv nu se promoveaza asa ceva din contra se fac atata actiuni impotriva lor pe internet, limbajul vulgar exista si acuma o mie de ani
daca nu va convine tehnologia nu va obliga nimeni sa o folositi uiti ca stiinta a salvat milioane de vietii prin tehnologie dar de astea de ce nu pomenesti?

| Exilee explică (pentru RAY):

La ce te referi? :Ostraight face Sunt confuz.

| ErrorFound a răspuns:


Cum sa fie stiinta defavorizata de tehnologie?
Stiinta reprezinta cercetare in foarte multe domenii si nevoia de cunoastere a omenirii nu va scadea niciodata.
Stiinta, de-a lungul timpului, a fost numai in anumite cercuri fiindca nu toti oamenii de rand inteleg cercetarea.
Acum tot omu' e interesat de tehnologie fiindca o intelege.

| Exilee explică (pentru ErrorFound):

Pai da. AM observat la oameni ca nu acorda merit foarte mare stiintei, ci mai mult tehnologiei...

| ErrorFound a răspuns (pentru Exilee):

Fiindca nu o inteleg de aceea.

| ayo8207 a răspuns:

Da...dar a fi atras de tehnologie nu inseamna sa-ti cumperi o tableta cu care sa te joci angry birds. Asta se numeste prostie. Stiinta nu o sa piarda teren prea curand, pentru simplul motiv ca nu a fost niciodata o mare atractie pentru oameni. Daca te uiti in trecut, progresele stiintifice au fost facute de oameni ale caror nume le rostesti in maxim 10 minute. Interesant este faptul ca in ultimul timp numarul oamenilor de stiinta chiar a crescut, fata de media de acum un secol, doua. Intr-o generatie, daca 3% din populatie este capabila sa inteleaga procesul stiintific, este suficient. Niciodata stiinta nu s-a bazat pe cantitate, ci pe calitate. Si sa nu uitam faptul ca standardele educationale astazi sunt destul de ridicate. Si da, inca stiinta este la inceput in toate domeniile. Si abia acum incepe sa intre pe cai foarte interesante.

Răspuns utilizator avertizat