| RelaţiiCuClienţii a întrebat:

☺ Spui că eşti credincios, dar eşti sigur de credinţa ta?
Ai cercetat, ai căutat să te convingi, să fii sigur că există : Dumnezeu, o concordanţă în Biblie, o Judecată Divină şi mai ştiu eu ce?
Sau ai mers pe premiza: "Cred şi asta este de ajuns!"?
Premiză care, din punctul meu de vedere, este cea care a creat acest gen de credinţă - superficială, lipsită de informaţie, oarbă.
Majoritatea au această credinţă. Ies ca pe bandă rulantă şi toţi răspund la întrebări esenţiale cu : "Dumnezeu ştie/poate/mă ghidează/ reprezintă tot ceea ce există etc. -- la fel ca unul care cântă la fluier doar o singură notă. happy

☺ Spui că eşti necredincios, dar eşti sigur de necredinţa ta?
☺ Nu te preocupă nimgic legat de religie, dar crezi că faci bine din moment ce este un subiect destul de dezbătut de o groază de oameni? Nu crezi că ar trebui să-ţi faci o părere proprie în legătură cu religia, biblia şi Dumnezeu?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma doare capul. Am citit de atatea ori aberatia asta spusa de @ramona (citez): ''Acum chiar si crestinii sunt tot atei, singura diferenta este ca eu cred cu un zeu mai putin ca ei. Cand o sa inteleaga de ce nu cred in ceilalti zei, o sa inteleaga si de ce eu nu cred in zeul lor.'', incat simt nevoia sa intervin. E ilar cum tocmai cei care propavaduiesc punerea in uzaj a ratiunii nu-si dau seama de gafa si imbecilitatea spusa acolo.
Hai s-o luam usor, sa consultam mai intai DEX-ul. Ce ne spune acesta despre ce inseamna un ateu?

ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care neagă existența lui Dumnezeu și a oricărei divinități. – Din fr. athée, lat. atheus.
ATÉU, -ÉE, atei, -ee, s. m. și f. Adept al ateismului; persoană care nu are nici o credință religioasă. – Fr. athée (lat. lit. atheus).

S-a inteles pana in capat? Sa fii ateu inseamna sa negi existenta oricarui tip de divinitate, a oricarei divinitati. Pe cale de consecinta, poa' sa-mi explice cineva, cu propriile cuvinte, cum Mama Zeilor poate fi un crestin ateu? Crestinul este definit drept un adept al crestinismului. Ce este crestinismul? Hai sa ne intoarcem la tata DEX:

CREȘTINÍSM s. n. Ansamblul religiilor la baza cărora se află credința în persoana și învățăturile lui Iisus Cristos. – Creștin + suf. -ism (după fr. christianisme).
CREȘTINÍSM n. Religie bazată pe Vechiul și Noul Testament. /creștin + suf. ~ism

Acestea fiind spuse, puteti sa va luati aberatia asta si sa v-o faceti guler. Si mai lucrati si la ratiune, ca v-ati laudat atata cu ea, incat cred sa s-a umflat in pene pana a plesnit si a ramas o basica. Rationali, rationali, dar ati luat o duma de buna, fara macar s-o treceti prin sita ratiunii. Cine mai face chestii d-astea? Ghici-ghici...

47 răspunsuri:
| Parmalat a răspuns:

In ziua in care am trecut la Islam si am pus pe foc biblia si icoanele crestine de prin casa, Allah mi-a dat 20.000$

Pentru mine asta e dovada ca Allah exista si Islamul e cea mai puternica religie, iar banii i-am considerat ca un fel de "prima de semnatura", adevaratele castiguri spirituale si materiale urmand sa inceapa abia de acum incolo.

| costis a răspuns:

Vad ca la "credincios" ai adus o multime de argumente contra, la "necredincios" postarea e f rezumata, poate pentru impresia de echidistanta. De cand urmaresc postarile pe tema religiei am ajuns la concluzia ca pentru unii ateismul inseamna atat de mult, incat improasca sistematic cu rahat natiunea din care provin, pentru motivul ca are un trecut si un prezent crestin. Se pare ca ateii care isi reprezentau breasla cu onoare si deasupra certurilor si epitetelor sunt o specie disparuta.

| Swifthammer a răspuns:

@Kronstadt, daca tu chiar crezi cu adevarat in tine si te simti atat de puternic si invulnerabil incat sa-l provoci pe Dumnezeu, ce-ar fi sa dovedesti sinceritatea afirmatiilor tale si ai putea incepe prin a-ti face publice toate datele biografice. Este primul pas prin care ai putea demonstra o minima seriozitate. Un om care blasfemiaza in felul in care o faci tu are cel putin teoretic curajul de-a face absolut orice ii sta in putinta. Deci nu este mare lucru faptul de a da curs rugamintii mele. Dupa aceea mai vedem...
@Ema, m-am bucurat mult sa aflu ca esti crestina si m-au zidit aprecierile tale la adresa Mantuitorului nostru, Isus Hristos. Este laudabila dorinta si stradania ta de a-L proslavi pe Domnul prin marturiile pe care le dai, este un lucru minunat pentru care vei primi multe binecuvantari din partea Lui Dumnezeu. Te rog sa continui sa-i incurajezi pe cautatorii sinceri sa vina la Hristos. Totusi te sfatuiesc sa nu arunci margaritarele in gura porcilor, caci le vor calca in picioare si se vor intoarce sa te sfasie. Trebuie sa fii constienta ca toate demersurile pe care noi incercam sa le facem sunt in vizorul tatalui minciunii, iar el are destui adepti pe care ii foloseste chiar si pe acest site pentru a contracara lucrarea lui Dumnezeu de salvare de suflete. De aceea nu incerca sa te justifici sau sa explici lucrarile minunate ale Lui Dumnezeu unor personaje satanice ca cele cu care am vazut ca incerci sa lucrezi. Cred ca este mai bine sa eviti asemenea discutii inutile si neziditoare, si sa te concetrezi mai bine pe propovaduirea mesajului evangheliei. Domnul sa te binecuvinteze!

Cat despre intrebare, esenta credintei este sa devii copil al Lui Dumnezeu, botezat cu Duhul Sfant, nascut din nou, nu povesti, insiruiri de neamuri, cautari zadarnice si fara rost, nici intrebari nebune ale lumii, experienta nasterii din nou este atat de fantastica si coplesitoare incat depaseste realitatile acestei lumi si acestei vieti si pentru cel care o experimenteaza este mai limpede decat lumina zilei! Chiar genul acesta de discutii pe care le propagi releva cu claritate faptul ca esti straina de aceasta experienta fundamentala. De aceea Dumnezeu iti spune :"Apocalipsa 3:17 Pentru ca zici : "Sunt bogat, m-am imbogatit, si nu duc lipsa de nimic", si nu stii ca esti un ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol, 3:18 te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatit prin foc, ca sa te imbogatesti, su haine albe, ca sa te imbraci cu ele si sa nu ti se vada rusinea goliciunii tale, si alifie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi. 3:19 Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna dar si pocaieste-te!"

| DBlack a răspuns:

Nu baga credinta in religie, pentru ca una e sa crezi intr-un dumnezeu, intr-o divinitate, si una e sa faci parte dintr-o religie plina de oi care au ochelari de cal happy. nu trebuie sa faci parte dintr-o religie ca sa fi mai aproape de divinitate, sau creator happy. trebuie doar sa stii cum sa ajungi acolo sus.si acolo ajungi doar cu mintea si cu sufletul, nu ai nevoie de religie

| Lluvia a răspuns:

Mie imi place sa cercetez singura. Nu sunt multumita de raspunsurile "ca asa vrea Dumnezeu, ca asa a fost sa fie" etc.
Multe chestii din religie nu se leaga dar unii sunt orbi. prin aceste cuvinte nu neg existenta lui Dumnezeu, dar pur si simplu prin religie se incearca un fel de manipulare. multe chestii din aceasta sunt in neregula, in contradictoriu si nimeni nu explica nimic. Zic ca nu trebuie ratiune, dar pentru mine trebuie. Pana nu aflu ceva concret si nu pare posibil nu cred!

| Lluvia a răspuns:

@Via ''Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău.''
Zeul e acelasi. Doar ca este interpretat diferit.

| ciprian_7143 a răspuns:

Scuza-ma dar nu inteleg esti sarcastica sau?! Oricum,parerea mea la intrebarile tale,asa cum le-am inteles eu,este simpla:daca esti certata cu tine ia si te gandeste ca Dumnezeu este un Tot iar noi suntem particulele care il compun! Religia este, pentru mine, o institutie care isi are rolul ei in societate.Biblia,a fost scrisa de imparatii Cnstantin si Elena.Aici pot fii o gramada de contradictii insa, sfatul meu este sa lasi filozofia si sa traiesti viata, facanduti-o singura frumoasa.Nu uita ca viata este una si tocmai de asta este SUPREMA! Vreau sa inchei cu vorba urmatoare:tu esti minunat, el e minunat, ei, ele sunt minunati! Atat de simplu!

| ciprian_7143 a răspuns:

Stii care e faza? Am incercat sa-ti raspund de doua ori insa nu vrea sa fie publicat asa ca pot spune doar atat:tu esti minunat,el e minunat, ei, ele sunt minunati! Atat de simplu!

| Tigrilă a răspuns:

Amice hai sa iti spun cum sta treaba,in lumea asta sunt multi prosti(exagerat) acesti prosti se numesc oameni,aceasta specie e foarte usor de manipulat si de prostit in principiu'. Evolutia a creat mituri, daca te documentezi ai sa vezi ca au existat mai multi zei, Acum 3 mii de ani inainte lui Hristos a fost un zeu numit Horus la egipteni care este un fel de atotputernicul ca dumnezeu la crestini, acel Horus s-a nascut pe 25 dec, dintr-o mama virgina a murit a inviat blah blah blah eh si dupa 3 mii de ani apare Hristos bazat pe aceleasi mituri...Multi si-au dat seama ca cred in ce nu exista si sunt manipulati, acum tu care ai fost crescut cu dumnezeu in gura si rugaciuni incearca sa pui logica inainte luand in calcul cele doua posibilitati Exista sau Nu exista!
Einstein a pus religia la indoiala si este considerat cel mai inteligent om.concluzia : Ai un cap folosestel!

ps: am copiat raspunsul meu de la alta intrebare de habornici ca mi-a fost lene sa scriu si inca ceva I OWN That!

| AnotherGirl a răspuns:

@RelatiiCuClientii:
"Te-aş ruga, ca pe viitor să nu mai aduci asemenea jigniri la adresa ateilor sau necredincioşilor. Toate comentarile tale sunt pline de astfel de jigniri, sugerate într-un mod foarte cenzurat, dar ele totuşi există.
Nu îţi sunt inferioară, aşa că tratează-mă ca atare. "

Dar de cei care ii jignesc pe crestini de ce nu te iei? @Swifthammer a jignit? Dar voi ce faceti?
- "Nu stiu daca sunt atat de intelegineti sa inteleaga asta" (se referea la crestini)
- "Dar, ce sa-i faci, nu poti discuta logic cu niste inculti, niste necititi, adica unii neiesiti in lume (bai lume!), unii care se complac in prostia si imbecilitatea inoculata de parinti si alte rude "binevoitoare". "

Astea nu sunt jigniri? Si nu mai spun de comentariile la alte intrebari pe aceeasi tema, cu acelasi vocabular al unora. Eu stiu ca nu toata lumea crede in Dumnezeu, dar daca nu sunteti de acord cu asta, vorbiti in limita bunului simt straight face si nu-i mai jigniti pe altii, mai ales daca aveti pretentia sa vii se vorbeasca frumos.

Seara faina in continuare!

| AnotherGirl a răspuns:

@RelatiiCuClientii:
Am dat doua exemple de jigniri si nu am zis de tine. Eu te-am intrebat un singur lucru: cum de te iei de unii, iar pe ceilalti, care fac acelasi lucru, ii lasi in pace? Nu ti se pare putin dezechilibrata treaba asta?

Ah, da happy Una e sa ii spui cuiva "Nu ai invatat" si alta e sa ii spui :"Esti un analfabet, un prost, un incult, un imbecil"; aluzie la raspunsul tau : "dar şi creştinii tot spun că vom ajunge în iad şi chestii de genul acesta".

| AnotherGirl a răspuns:

Draga, RelatiiCuClientii, omiti un lucru: crestinii au fost omorati inca de la inceputuri prin diferite metode de catre atei sau de catre cei care nu au fost de acord cu principiile lor.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred in mine! Stiu ca sunt real (sa n-o dati in Matrix!) si stiu ceea ce simt. Tot balamucul asta cu religia, cu credinta religioasa, cu... Pur si simplu lumea asta nu face decat sa gaseasca motive stupide pentru neimplinirile ei. Bai lume, nimeni nu este vinovat de necazurile tale, decat TU! Dar, ce sa-i faci, nu poti discuta logic cu niste inculti, niste necititi, adica unii neiesiti in lume (bai lume!), unii care se complac in prostia si imbecilitatea inoculata de parinti si alte rude "binevoitoare".
De ce nu vorbea dumnezeu cu mine (cand eram copil), atunci cand aveam atatea reprosuri de facut (si atatea raspunsuri de aflat), cand ma dureau atat de tare anumite lucruri? Era/este cocalar, sau n-am inteles? Ii placea sa ma vada strangand din dinti si blestemand? Il provoc pe dumnezeu sa vina la o judecata dreapta cu mine, fata-n fata! Fac un pariu cu toti userii TPU: dau viata mea linistita de acum pe 10 vieti nenorocite, daca dumnezeu vine la mine si-mi spune (cu martori, bineinteles) ca sunt in greseala. Sunt ABSOLUT SIGUR de un singur lucru: cine pune pariu cu mine, va pierde!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

''Probabil voia să zică că; acum chiar şi creştinii, care ar trebui să creadă în acest Dumnezeu, au ajuns să nege acestă religie sau să se "prefacă" într-un fel sau altul că ei cred în tot ceea ce înseamnă Iisus Hristot şi Dumnezeu şi toate cele, când de fapt nu este aşa.''

Nu, pentru ca tot ea zice: ''singura diferenta este ca eu cred cu un zeu mai putin ca ei.'' Asta implica faptul ca ei cred. Deci si incercarea ta de a o scoate e inutila. Si nu e singura pe care am vazut-o cu penibilitatea aia.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ramona, sunt rautacios? Nu pot sa cred cine a ajuns sa ma faca pe mine rautacios... In fine.
Citatul e decent, daca scapi de prima fraza: ''Susţin că amândoi suntem atei.'' Asta doar pentru ca tinem la logica si la semantica.
Pastreaza restul: ''Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău.'', parte care, cum am zis mai sus, e destul de decenta si e suficient cat sa inchida niste guri de neavizati (am zis ''neavizati''), dar numai pe ale acelora.
Si te cam contrazici. In prima parte, imi povestesti despre cum tu refuzi credinta in toti zeii si crestinii mai au doar unul de eliminat de pe lista, apoi imi vii cu sensul ascuns intuit de RelatiiCuClientii, si anume ca nici crestinii nu mai cred in Dumnezeu, ci respecta doar riturile, asa, de fatada.
Sau, din dorinta de a nu cadea in ridicol, mergi la doua capete, ca poate-poate?