Poti vedea oameni inteligenti peste tot, nu poti gasi un om care sa aiba numai insusiri pozitive, si sa il poti numii inteligent.
Inveti sa fi inteligent citind, observand, gandind.
Si in plus de asta, inteligent trebuie sa fi tu cu tine insuti, nu sa te considere societatea.
De exemplu, un grup de baieti merge pe strada, si grupul se intalneste cu 2 baieti care incep sa-i injure pe cei din grup.
In acel grup sunt 5 baieti, 4 din ei incep si ei sa injure si sunt gata sa sara la bataie, ultimul prefera sa taca, si sa nu se simta ofensat.
Daca cineva v-a vedea asta, v-a spune "Oh, uite, el e inteligent, prefera sa-i ignore decat sa intre intr-un conflict"
Doua zile mai tarziu, acelasi grup intra intr-un bar, cei 4 baieti nu beau nimic, decat niste suc, poate pentru ca au probleme cu stomacul, altfel ar bea, dar cum au probleme, beau numai suc.
Celalalt, care nu are probleme, si tot cel care nu a intrat atunci in conflict, bea alcool.
Cand cineva il v-a vedea, v-a putea spune "Uite-i pe cei 4 cum beau suc, baieti cuminti si inteligenti, si tampitul ala bea alcool, ce idioti, isi strica sanatatea".
Daca te iei dupa ce spune societatea, nu esti niciodata inteligent, ci doar prinzi momente oportune in care faci ceva ce societatii ii place, si atunci esti numit inteligent, dar in secunda urmatoare poti fi numit prost de catre societate pentru ca nu mai faci ceva care sa-i placa.
DAca vrei sa fi inteligent, fi tu pentru tine, fa ce crezi si ce sti ca e bine, ai grija de tine, citeste si cultiva-te, nu fi inca o oaie in turma, ci alege lucrurile bune din societate, si indeparteaza-le pe cele rele.
Scuze daca nu se prea intelege ce am scris, sunt obosit, si nu prea am chef de scris.
Nu generalizez,imi spun doar parerea,am mentionat ca sa nu fiu criticat.
Un om inteligent/destept/istet dupa parerea mea are multe artribuiri la care eu /noi nu am sti sa ne referim dar am sa incerc sa ating cateva caracteristici.El ar fi atent la detalii si ar folosi toate cunostiintele in folosul lui. S-ar pune pe primul loc dar in acelasi timp daca intr-o problema exista vreo cale sa-i ajute si pe altii in acelasi timp in care se ajuta pe el insusi ar face-o daca nu nu.EL nu isi face probleme deageaba,daca le face intentionat, le face cu un scop, sa se evalueze,sa faca fata unei provocari noi, sa simuleze o situatie sau doar din plictiseala. niciodata din prostie, ca sa arate cat e de inteligent, sa se impuna sau ca sa il priveasca lumea intr-un fel. Ar trece orice prin judecata lui si in functie de asta ar accepta ideea sau nu.Ar fi distant fata de lucrurile care orbesc masele gen cluburi,bautura, violenta, grupuri, influente etc. Probabil mereu ar cauta sa se autodepaseasca, ar fi constient ca e mai bine ca 90% din ce gandeste sa ramana in capul lui. Ar incerca multe lucruri noi care sa-l stimuleze.Ar fi un bun ascultator, dar precum am spus mai sus nu prea vorbaret.Ar sti sa ia fiecare om in functie de felul lui si sa se puna bine cu el.EL ar juca teatru intr-un fel, suna putin exagerat dar ceva in genul,fata de restul,nu s-ar da de gol si ar tine mai mult pentru el, ar folosi creativitatea, in orice. Acum depinde si cat de inteligent, la ce nivel cu ce interese. dexemplu : un om inteligent nu ar trai in lumea asta odata ce-ar constientiza anumite lucruri. alt om, tot inteligent ar schimba-o, alt om la fel de inteligent ar detrona "varful lumii" aflanduse in pozitie laterala. dupa cum am zis, sper ca am atins unele caracteristici..desigur,niciodata toate. sper sa-ti dea cat de cat o idee
Ce se potriveste, am vrut sa zic ca unul inteligent, gandeste ProFund, dar in unele cazuri mai e si de partea tatelor.
Daca e destul de istet si-a perfectionat propriile tehnici de a gasi rezolvari la propriile probleme.De aceea nu-l putem generaliza, iar inteligenta sa poate fi si de neinteles.
si acum sa fie clar: sunt un om aproape normal!
Vad ca vrei sa stii si ce fac: ma trezesc de dimineata si imi caut toate lucrurile pe tavan(ti-am zis, inteligenta poate fi un chin). Gandesc ca ziua de azi e o noua provocare, o oportunitate, un profit.Las pe cei mai putin inzestrati sa se simta bine.O explicatie, o dezbatere poate fi inutila... atunci apar aprobari ironice si sfantul pumn in cazuri izolate, cazuri in care te straduiesti, faci eforturi, chiar cu ambitie si chiar demonstrezi pana la urma ca il meriti.
Ai vrut doar cateva aspecte, eu as fi intrebat si de moralitate, consecinte.
Ai zis inteligent, destept si istet...ti-as da un nume de camatar pana la urma.
Ateul.ateul alex.ateul suprem.fiindca in raport cu Dumnezeu, ateul cu cat cunoaste mai mult cu atat isi da seama cat e de prost.tocmai in asta consta teligenta lui.ca el nu are limita asa cum au crestinii.in nimic.nici in teligenta nici in prostie.sant oameni de nadejde, cand se apuca de o treaba se apuca serios.si cand nu se apuca, tot la fel.