Vom afla dupa ce murim daca chiar dumnezeu e responsabil de crearea noastra sau nu.
Daca ar sti cineva raspunsurile astea ar fi bine. Intrebarile ce le-ai pus tu insumeaza in mare parte toate misterele existentiale pe care stiinta inca nu le-a deslusit, si poate nici nu o sa le desluseasca vreodata. Nu ca nu am fi capabili sa intelegem, desi e posibil, dar ma tem ca nu o sa avem timp suficient ca sa aflam toate astea. Existenta noastra o sa fie prea scurta pentru asa ceva, aproape sigur. Dar da, inceputul tuturor lucrurilor nu ni-l putem imagina, e aparent inexplicabil. Pentru ca ar trebui sa apara din nimic. Iar ceva sa existe dintotdeauna iarasi nu ne putem explica. Adica, cum sa fie ceva fara origini, fara un inceput? E cam clar ca in timpul vietii noastre nu vom afla. Poate ca e si gresit sa ne indreptam atentia spre intrebarile supreme. Ar trebui sa o luam pas cu pas. E normal sa nu stim inca toate raspunsurile, pentru ca abia am inceput sa exploram. Dar curiozitatea umana e mare, si nu ne putem abtine
Cred ca ne complicam prea mult, mai ales atunci cand raspunsurile sunt atat de simple.
http://www.youtube.com/watch?v=HoqSas2uFKw
Teoria big bang e singura teorie care detine dovezi si este acceptata de comunitatea stiintifica din toata lumea, ce a fost inainte de big bang, o singularitatea ce a cauzato nu stim, daca te mulsumesti cu basme fara dovezi crede in teoria creatiei, daca vrei dovezi accepta stiinta
De aia se spune ca exista si Dumnezeu, cine dracu a creat big-bang-ul, singur nu cred, trebuia sa existe o divinitate acolo, ceva.
Totul trebuie să aibă o explicaţie, doar că nu e încă descoperit. posibil.
Daca e sa te iei dupa stephen hawking... odata cu big bang-ul s-a creat si timpul.
Daca exista ceva inainte de big bang, atunci acel lucru este peste puterea noastra de imaginatie pentru ca timpul =intreaga noastra existenta.
De fapt nimeni nu stie exact ce a fost big bang-ul si ce l-a cauzat.
Si probabil ca nu o sa fie un secret pe care sa il aflam prea curand.
Ai şi tu dreptate, însă e extrem de ciudat.e normal să îţi pui întrebările astea, cred eu. Dar nu au răspuns, decoamdată.
Unu zice ca teoria big bang are dovezi din care s-a declansat si ca stiinta e corecta dar nu e asa, asa cum noi am inventat multe minuni pe lumea asta si Dumnezeu ne-a facut pe noi la inceput oricum cine nu crede in el ajunge in iad si cine crede si a fost om bun il asteapta fericirea pe lumea cealalta.
Nu, nu mi-ar schimba-o, însă pur şi simplu sunt curioasă cum s-au întâmplat toate chestiile astea, care par că-s din desene animate. Numai acolo apare ceva din nimic. Whatever.
Dar înainte de big bang-ul ăla trebuie să mai fie ceva..Nu imaginaţia noastră. Adică ce era? un ţinut negru sau.mă rog, nu înţeleg chestia cu ' înainte de big bang'.
Sunt doar un copil de 14 ani, ce-ai vrea să devin? Einstein sau Newton? Cu imaginaţia mea, îţi fac şi o teorie.
Si eu am 17...lasa ca nu-i rau sa fi pusti.
Imaginatia iti merge bine.
Este posibil ca Dumnezeu sa fi facut Universul printr-o explozie.Deci indraznesc sa afirm ca asta ar putea fi cauza.Suntem oameni si intelgem o particica.Si asa e cel mai bine.Este nevoie de o inteligenta mult superioara noua care sa creeze atata materie si informatie. Orice cauza are un efect si invers. Dumnezeu nu a dat multe detalii despre plasmuirea "lumii".El s-a rezumat la simplu.Si cred ca asa ar trebui sa si traim. Intrebarile astea mi le-am pus si eu si am ajuns la urmatoarea concluzie"
Materia din care a rezultat Big-Bang-ul nu putea aparea de la sine. Cred ca exista entitati supranaturale. Indraznesc chiar sa afirm : Cred in Dumnezeu!
Universul exista si nu exista. Se pare ca pentru noi definitia unui inceput e: to be or not to be. Cred ca te-am lamurit bustean. Consumi energie si existi, e clar.Stai sa ma scarpini in cap. Dar cine a zis ca energia consumata e a lui Dumnezeu? Si ca a fost investita in crearea universului? Daca este energia mamei lui Dumnezeu? Sau a unei victime pradate de Dumnezeu, cum iepurele prins de ogar? Daca a prins gaura neagra si a facut-o sa explodeze dornic de energie? Daca un univers a mancat alt univers? Daca nu exista inceput si sfarsit, adica sunt mai multe inceputuri si diferite sfarsituri? Daca toate lucrurile dau energie si primesc energie. Daca si pe el, God, l-a pus cineva in postura de a fi sau a nu fi? Am intrat in genul tau ciudat de a pune problema sa se plimbe prin fata ochilor? Pardon intrebarea. Ce mi-o fi venit sa zic ca intrebarea ta e o problema pe care ti-o faci singura? De ce sa te ametesti sau sa te enervezi? De ce sa arunci energia si sa uzezi neuronul fara sa prinzi macar un raspuns, ceva, un indiciu. Totul e sa privesti admirativ universul si vei afla.Ceva. Daca nu poti sa-l venerezi pur si intens nu te alegi cu mare lucru.
anonim_4396 întreabă: