| svartirhimnar a întrebat:

Stau şi mă întreb aşa. dacă lumea s-a creeat din nimic, de unde a început totul? Da, aici o să zică unii că e puterea lui Dumnezeu, dar totuşi, cum a fost începutul? Acel 'din totdeauna' nu are cum să fie din totdeauna. Pentru că orice are un început. Şi teoria big bangului la fel. Cum s-au creeat acele particule care au declanşat? După universul ăsta, care e destul de mare, ce urmează? Nu v-aţi pus întrebările astea vreodată? E teoria aia, totul are un început, dar şi un sfârşit. So..Cum a început şi unde se termina universul? Dar aia cu Dumnezeu?

63 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Vom afla dupa ce murim daca chiar dumnezeu e responsabil de crearea noastra sau nu.

| lpavel a răspuns:

Intrebarile tale NU au raspuns...
Multumeste-te doar sa crezi!

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Fara raspuns.

| sublime89 a răspuns:

Daca ar sti cineva raspunsurile astea ar fi bine. Intrebarile ce le-ai pus tu insumeaza in mare parte toate misterele existentiale pe care stiinta inca nu le-a deslusit, si poate nici nu o sa le desluseasca vreodata. Nu ca nu am fi capabili sa intelegem, desi e posibil, dar ma tem ca nu o sa avem timp suficient ca sa aflam toate astea. Existenta noastra o sa fie prea scurta pentru asa ceva, aproape sigur. Dar da, inceputul tuturor lucrurilor nu ni-l putem imagina, e aparent inexplicabil. Pentru ca ar trebui sa apara din nimic. Iar ceva sa existe dintotdeauna iarasi nu ne putem explica. Adica, cum sa fie ceva fara origini, fara un inceput? E cam clar ca in timpul vietii noastre nu vom afla. Poate ca e si gresit sa ne indreptam atentia spre intrebarile supreme. Ar trebui sa o luam pas cu pas. E normal sa nu stim inca toate raspunsurile, pentru ca abia am inceput sa exploram. Dar curiozitatea umana e mare, si nu ne putem abtine laughing

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca ne complicam prea mult, mai ales atunci cand raspunsurile sunt atat de simple.
http://www.youtube.com/watch?v=HoqSas2uFKw

| RAY a răspuns:

Teoria big bang e singura teorie care detine dovezi si este acceptata de comunitatea stiintifica din toata lumea, ce a fost inainte de big bang, o singularitatea ce a cauzato nu stim, daca te mulsumesti cu basme fara dovezi crede in teoria creatiei, daca vrei dovezi accepta stiinta

| Bumbar a răspuns:

De aia se spune ca exista si Dumnezeu, cine dracu a creat big-bang-ul, singur nu cred, trebuia sa existe o divinitate acolo, ceva.

NOname
| NOname a răspuns:

Unele lucruri nu le ştim şi posibil nu le vom afla niciodată. Rămâne o enigmă.

| svartirhimnar explică (pentru mgtow):

Păi de ce ar fi minţit?

| svartirhimnar explică (pentru lpavel):

Totul trebuie să aibă o explicaţie, doar că nu e încă descoperit. posibil.

Apache
| Apache a răspuns:

Daca e sa te iei dupa stephen hawking... odata cu big bang-ul s-a creat si timpul.
Daca exista ceva inainte de big bang, atunci acel lucru este peste puterea noastra de imaginatie pentru ca timpul =intreaga noastra existenta.

De fapt nimeni nu stie exact ce a fost big bang-ul si ce l-a cauzat.
Si probabil ca nu o sa fie un secret pe care sa il aflam prea curand.

| svartirhimnar explică (pentru sublime89):

Ai şi tu dreptate, însă e extrem de ciudat.e normal să îţi pui întrebările astea, cred eu. Dar nu au răspuns, decoamdată.

| mgtow a răspuns (pentru svartirhimnar):

Unu zice ca teoria big bang are dovezi din care s-a declansat si ca stiinta e corecta dar nu e asa, asa cum noi am inventat multe minuni pe lumea asta si Dumnezeu ne-a facut pe noi la inceput oricum cine nu crede in el ajunge in iad si cine crede si a fost om bun il asteapta fericirea pe lumea cealalta.

| svartirhimnar explică (pentru Sodom):

Nu, nu mi-ar schimba-o, însă pur şi simplu sunt curioasă cum s-au întâmplat toate chestiile astea, care par că-s din desene animate. Numai acolo apare ceva din nimic. Whatever.

| svartirhimnar explică (pentru anonim_4396):

Desenele animate rezolvă tot, în cazul imaginaţiei. laughing

| svartirhimnar explică (pentru RAY):

Aici intră planul ştiinţific.

| svartirhimnar explică (pentru Bumbar):

Şi el de unde a apărut?

| svartirhimnar explică (pentru Apache):

Dar înainte de big bang-ul ăla trebuie să mai fie ceva..Nu imaginaţia noastră. Adică ce era? un ţinut negru sau.mă rog, nu înţeleg chestia cu ' înainte de big bang'.

| svartirhimnar explică (pentru NOname):

Pentru totdeauna, crezi?

NOname
| NOname a răspuns (pentru svartirhimnar):

Am spus, posibil. Şi aş adăuga că şi foarte probabil.

Apache
| Apache a răspuns (pentru svartirhimnar):

Raspunde la intrebarea asta si castigi un Nobel.

Sunt doar un copil de 14 ani, ce-ai vrea să devin? Einstein sau Newton? laughing Cu imaginaţia mea, îţi fac şi o teorie.

| dragos9234 a răspuns (pentru Sodom):

Hai sa fim prosti mai bine.

Apache
| Apache a răspuns (pentru svartirhimnar):

Si eu am 17...lasa ca nu-i rau sa fi pusti.
Imaginatia iti merge bine.

| suffarstar a răspuns:

Este posibil ca Dumnezeu sa fi facut Universul printr-o explozie.Deci indraznesc sa afirm ca asta ar putea fi cauza.Suntem oameni si intelgem o particica.Si asa e cel mai bine.Este nevoie de o inteligenta mult superioara noua care sa creeze atata materie si informatie. Orice cauza are un efect si invers. Dumnezeu nu a dat multe detalii despre plasmuirea "lumii".El s-a rezumat la simplu.Si cred ca asa ar trebui sa si traim. Intrebarile astea mi le-am pus si eu si am ajuns la urmatoarea concluzie"
Materia din care a rezultat Big-Bang-ul nu putea aparea de la sine. Cred ca exista entitati supranaturale. Indraznesc chiar sa afirm : Cred in Dumnezeu!

| eliaclodia a răspuns:

Universul exista si nu exista. Se pare ca pentru noi definitia unui inceput e: to be or not to be. Cred ca te-am lamurit bustean. Consumi energie si existi, e clar.Stai sa ma scarpini in cap. Dar cine a zis ca energia consumata e a lui Dumnezeu? Si ca a fost investita in crearea universului? Daca este energia mamei lui Dumnezeu? Sau a unei victime pradate de Dumnezeu, cum iepurele prins de ogar? Daca a prins gaura neagra si a facut-o sa explodeze dornic de energie? Daca un univers a mancat alt univers? Daca nu exista inceput si sfarsit, adica sunt mai multe inceputuri si diferite sfarsituri? Daca toate lucrurile dau energie si primesc energie. Daca si pe el, God, l-a pus cineva in postura de a fi sau a nu fi? Am intrat in genul tau ciudat de a pune problema sa se plimbe prin fata ochilor? Pardon intrebarea. Ce mi-o fi venit sa zic ca intrebarea ta e o problema pe care ti-o faci singura? De ce sa te ametesti sau sa te enervezi? De ce sa arunci energia si sa uzezi neuronul fara sa prinzi macar un raspuns, ceva, un indiciu. Totul e sa privesti admirativ universul si vei afla.Ceva. Daca nu poti sa-l venerezi pur si intens nu te alegi cu mare lucru.

Da.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici eu nu îmi pot explica unele lucruri şi de fapt, niciun fizician nu ştie încă cu certitudine. Dar, cred sau mai mult ca sigură că schimbarea speciei se va datora inversării polilor magnetici aşa cum s-a întâmplat acum mulţi ani în urmă cu omul.

| mentholinks a răspuns:

Pe tine chiar te intereseaza lucrurile astea?