Interesante informaţii, mulţumim pentru postare Îmi place când văd că descoperim din ce în ce mai multe lucruri şi în acest domeniu atât de misterios.
Da, inca o dovada ca galaxia noastra a inceput sa se formeze imediat dupa Big Bang. E o ocazie rara sa poti studia niste stele care exista inca de atunci. Iti da sansa sa intelegi mai bine cum se formeaza stelele si ce durata de "viata" au, si pana la urma sa afli cum s-au format toate elementele chimice din care suntem si noi alcatuiti. Intr-un fel, noi am fost "fabricati" in astfel de stele
Mersi pentru informatii. Nu auzisem de aceasta stea pana acum. Numele ei sigur va fi usor de tinut minte
Foarte interesant. Dupa ce incepi sa citesti nu te mai poti opri. Foamea de informatii.
E aproape la fel de batrana ca Iliescu...
http://www.youtube.com/......ttp?/watch
Doamne, câte sunt de descoperit în lumea asta...
Câteodată, când încep să mă gândesc, mă ia o câte-o durere de cap...şi pe mine nu mă doare capul.
Păcat că oamenii sunt că ar fi copilărie să ne oprim, măcar din când în când, de fuga noastră agitată, nebună, de a face bani sau de a ajunge în vârf. Să ne oprim din a merge şi a conduce cu viteză şi să stăm câte-o noapte, undeva departe, pe-un când sălbatic, să privin stelel şi să ne dăm seama cât e de mare Universul, şi cât de mici suntem noi, şi cum totul ne e la picioare, că suntem nişte fraieri, crezând că suntem stăpâni.
Cum aruncăm cu pietre unii în alţii, şi ne băgăm săbii în stomac, în loc să privim măreţia, grandoarea şi puterea Universului...
Mereu când vine vorba de astronomie, îmi amintesc că sunt, de fapt, doar un simplu om...
Şi că lumea e făcută doar ca să mă simt bine, nu ca să alerg în neştire...
Frumos, Teardrop, şi în mare sunt de acord. Mi-ar plăcea doar să mă lămureşti aici (par a fi nişte autocontraziceri):
"...suntem nişte fraieri, crezând că suntem stăpâni"
"...îmi amintesc că sunt, de fapt, doar un simplu om"
şi
"...lumea e făcută doar ca să mă simt bine"
Cum adică lumea e făcută şi cum adică lumea e făcută doar ca să mă?
Am omis niște virgule, scuze. Lumea e făcută, doar, ca să mă simt bine.
Cât despre prima parte, eu uneori uit că trebuie să mă opresc și să mai și privesc stelele. Nu pentru mult timp. E ca o dependeță de-a mea. Apoi realizez c-am uitat să mă opresc.și mă simt ca o fraieră, că mă las, chiar și pentru minutele alea, absorbită de lumea reală. Trăiesc în ea.dar asta nu înseamnă că trebuie s-o las să mă absoarbă.
Cu a doua parte sunt de acord. În viteza cotidianului riscăm să uită să trăim în profunzime, să ne bucurăm de lucruri esenţiale.
În prima, însă, nu virgulele erau problema, ci ideea în sine.
Chiar crezi că lumea e făcută (de cine? că dacă e "de ce?" are mai mult sens) şi făcută pentru tine (la modul serios adică, nu doar poetic/filosofic)?
Înţeleg, dar nici asta nu e problema. : ))
Crezi că întregul Univers există/s-a format(/"a fost creat") doar pentru o anumită specie de pe o anumită planetă, într-un anumit sistem solar, într-o anumită galaxie?
Care e faza cu atâta risipă şi cu nevoia de a găsi un scop pentru/în orice (de regulă unul egoist)?
Nu, cred că a fost creat pentru toate fiinţele care trăiesc în Univers.
Nu e doar egoism...e nevoia de a găsi un scop. Nu ştiu pentru ce a fost creat, dar ştiu că accidentele genetice i-au găsit un rost.
Dincolo de modul poetic, adică, cel ştiinţific, nu-mi dau seama.
Totul pare să se întâmple cu un motiv...da' creearea Universului...nu, chiar nu-mi dau seama.
Da, așa e, normal. Ființele care nu s-au putut adapta la alte medii de viață, n-au reușit să evolueze.
Pe toate planetele există, practic, viață.
Peste tot s-au descoperit bacterii și organisme unicelulare simple. În sistemul solar, pe celelalte planete, au rămas la stadiul ăsta.
Însă îs convinsă că undeva există viață avansată. Și poate că și ei ne caută pe noi...
Ok, deci cred că începi să mă iei la mişto, şi o să mă apăr.
Mediul de pe toate planetele este cunoscut de oameni încă de demult. Teoretic, s-a ajuns pe toate plantele (la cele din sistemul solar mă refer, să nu existe îndoieli).
Aceste medii au fost simulate în laborator şi s-a testat dacă viaţa este posibilă.
La fel, tot în laborator, s-a aflat despre Big-Bang, că doar n-a fost nimeni acolo, ca să ne povestească.
Nu ştiu unde crezi că e nivelul meu de cultură generală, dar pot să te anunţ că e mai mare decât numărul de la pantofi.
Ok, hai ca să nu zici că sunt rea, poţi să-mi arăţi sursele documentării tale şi ceva credibil care să-ţi susţină şi afirmaţia "Pe toate planetele există, practic, viață. Peste tot s-au descoperit bacterii și organisme unicelulare simple. În sistemul solar, pe celelalte planete, au rămas la stadiul ăsta"?
Http://www.sprestele.ro/....../index.php
Aici spune despre cum formele de viață ar putea avea metabolismul dezvoltat pe clor, de exemplu.
Mai aveam o discuție în contradictoriu cu un utilizator al site-ului, care îmi tot dădea link-uri.
Un argument nu e valabil fără link? Dac-am citit lucrurile astea într-o carte, trebuie' să fac poze la carte?
Acuma, n-o să mă apuc să răscolesc internetul pentru că cineva mă ia la mişto pe TPU.