@haiZI ce sa-ti zic, mare scofala ca esti normal
"Homosexualitatea este o abatere de la cursul firesc al lucrurilor"
cum ai ajuns la concluzia asta geniala, te-ai gandit mult?
Se pare ca am declansat aici o cearta pe care nu stiu de ce @kongeriket incearca sa o aplaneze si incazeaza nefolositor si stupid la greu. lasa sa incaseze, ca poate alta data o sa se gandeasca de doua ori inainte sa intervina in cearta altuia
@haiZI as fi bucuros de o mica cearta, dar cum sa ma cert cu cineva care considera ca a vota stupid e un argument (sau o jignire)
@hombre in enuntul intrebarii sunt doua link-uri, ce-ar fi sa citesti personal daca tot critici subiectul. si daca nu-ti place poti sa-i contactezi direct pe psihologii care au facut studiul. inca din primul comentariu mi-am aratat rezerva fata de stiinta, dar nu l-am acuzat pe @kongeriket pentru ea
Atita timp cit vezi dragostea libera din toate punctele de vedere, gelozia si alte sentimente nocive se vor evapora. Mi se va va replica vesnica timpenie ca daca nu este gelozie nu este dragoste.Eu zic ca inca dragostea adevarata nu e inteleasa pe deplin si de multe ori omul nostru o confunda cu responsabilitatile mai ales intr-un cuplu trecut prin "sfinta" legalizare la primarie.Sintem prea inchisi la minte sa ne dam cu parerea pentru ceva atit de liber.Ma uit de multe ori cind o femeie e prinsa ca inseala incep toti cu curva dreacu, zdreamta si nu mai gasesc cuvinte, dar in cazul asta va spun sincer ca nu sintem mai departe de cei care aruncau cu bolovani si o ucideau, pentru ca vorbele noastre sint bolovanii. Cum sa faci sondaje intr-o asemenea gloata?
Stiinta a avut dreptate si de data aceasta, cunosc multe cupluri in care barbatul practica bigamia. Femeile pun suflet in ceea ce fac si se pot atasa emotional de partenerul respectiv.Barbatul este constient de atentia pe care a primit-o de la partenera sa inca din perioada timpurie a relatiei, si nu vrea sa imparta cu nimeni acele sentimente(e un fel de egoism emotional).
Ce parere am? suntem inconstienti de ce ne poate oferii partenera si de aceea le tratam cu indiferenta.
Un exemplu din perspectiva evolutiei speciei umane:
-o femeie care prinde unde un barbat care o insala pur "fizic" va accepta asa ceva, de vreme ce barbatul e inca legat sufleteste de ea astfel incat sa ajute la cresterea odraslei;
-un barbat care isi prinde partenera cu altul...deja aceasta da de inteles ca i-a conceput rivalului odrasle...deci, se subintelege mecanismul geloziei.
Sincer, parerea mea personala legata de gelozia intr-un cuplu e ca nu are nevoie de atat dezbatere si filosofie. Pur si simplu se intampla sa inseli cand nevoile nu ne sunt satisfacute, vrem ceva nou, intervine monotonul si atractia sexuala dintre parteneri scade.In astfel de momente imi pare firesc sa exerciti atractie sexuala pentru alte persoane, decat partenera/ul de viata.Eu cred ca nimeni nu vrea sa fie inselat, dar e tentat sa o faca, daca are ocazia. Ce barbat ar refuza o femeie care arata(uau) si care doar cand te priveste incepi sa tranpiri, sa ai aceea dorinta care iti invadeaza corpul si sa nu te poti stapani(sa te gandesti doar la cum ar fi sa, sa o f) sau invers, femeile.Sa-ti urmezi instinctul primar.
De inselat, mi-am inselat partenera.Cand am plecat in strainatate pentru un job eram intr-o relatie de 1 an cu actuala partenera.Am ramas impreuna, ea nu m-a inselat, stiu sigur asta ca as fi auzit de la prieteni dar mie mi-a fost imposibil sa stau 1 an fara sex.In tara m-am intors doar pentru ea inainte de craciun, ca as mai fi stat.
Prietena mea e o persoana mai inteligenta, in genul ca studiaza mult si asa mai departe(acum e la facultate), deci eu sunt 100% sigur ca ea stie ca am inselat-o, doar ca daca i-as spune-o nu as imbunatatii cu nimic situatia si ar crede ca fac asta doar ca sa scap de povara.Si de fapt asa ar si fi.Ma simt naspa acum ca am inselat-o, dar in momentul cand am intretinut relatii sexuale cu alte femei nici nu m-am gandit la ea, adica m-am gandit putin. Dar corpul imi cerea satisfacere sexuala.Idk cum gandesc altii, nu cred ca atractia pentru persoana de sex opus(atractie sexuala) e data de o definitie si mai degraba de instinctul primar. Aveam nevoie de sex, mai simplu nu se poate.Al doilea motiv pentru care prietena mea nu m-a luat la rost e acela ca stie ca o iubesc, in ciuda faptului ca am inselat-o, stie ca tot la ea ma intorc. Daca m-ar insela ea pe mine, nu cred ca as ierta-o.In concluzie ce a spus kongeriket sus e adevarat.
In privinta femeilor Napoleon Bonaparte a spus:toate femeile sunt curve, in afara de mama si sora mea, dar si ele sunt femei, deci curve.Si eu ii sustin vorbele.
Multi gandesc in genul:daca un barbat face sex-bravo lui
daca o femeie face sex-femeia aia o curva
Si chiar am intalnit astfel de barbati.Sincer eu ii numesc frustrati.
Nu vad de ce nu s-ar aplica aceleasi reguli de ambele tabere.In fond suntem egali intre noi.Sau cel putin aveam nevoie unii de alti(ma refer la afectiunea dintre persoanele de sex diferit), in cazul relatiilor gay, nu imi dau cu parerea.
Si, daca sunt ceva fete prin preajma:ati ierta persoana iubita daca aceasta v-ar insela sexual in repetate randuri(fara sa dezvolte sentimente de afectiune pentru persoana/ele cu care va inselat), fiind doar sex si nimic mai mult.Si ati fi 100% sigure ca va iubeste mult.