anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stiinta nu are nici macar o explicatie plauzibila ca raspuns la intrebarea simpla "Ce pune in miscare particulele elementare?" Nici macar o teorie nu a emis in acest sens. La fel nu a emis nici macar o teorie ca sa dea raspuns la intrebarea "Cum a putut sa apara prima particula elementara?" Poate emiteti voi macar o teorie sau o explicatie plauzibila la aceste doua intrebari extrem de simple. rolling on the floor

52 răspunsuri:
| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nene, teoria evoluție nu implică negarea divinități, ci a miturilor religioase. A doua la mână ție ți se pare mai logic să fi o mână de pământ, decât o ființă biologică, dezvoltată sub impendimentul anumitor condiții, fizice, chimice și genetice? Că mie a doua mi se pare mai logic decât un mit de mâna a doua.

| SG1995 a răspuns (pentru Clorox):

Drăguțu n-are argumente, iar în România de ce satanism vorbim? Joy of Satan, Order of the nine angels, bășcăleli neo-naziste, mai ale JoS.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Clorox):

Am citit in Biblie si pe net despre gandirea lor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

A 5-a stare de agregare e cea spirituala imateriala. Creierul contine a 5-a stare de agregare. Pamantul contine microorganisme. Plantele consuma pamant si prin fotosinteza consuma CO2. Omul mananca plante adica mananca indirect pamant. Omul isi trage existenta din pamant. Cand murim microorganismele ne contopesc cu pamantul prin descompunere.

| Clorox a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia-n sus, biblia-n jos, vreau argumente concrete din experienta ta personala. Daca nu ai, nu comentezi, simplu...

anonim_4396

La un moment dat stand intins pe pat am simtit o prezenta si o vibratie externa langa cap si voiam sa dorm. M-am speriat. M-am rugat si apoi am adormit linistit.

anonim_4396

Sotia mea s-a rugat pentru un sot sa vina a doua zi la biserica si a doua zi am aparut eu.

| SG1995 a răspuns (pentru anonim_4396):

" 5-a stare de agregare e cea spirituala imateriala. Creierul contine a 5-a stare de agregare. "

De unde scoți bazaconiile astea?

"Pamantul contine microorganisme. Plantele consuma pamant si prin fotosinteza consuma CO2."

Eu știam că plantele mănâncă săruri și minerale nu pământ.

" Omul mananca plante adica mananca indirect pamant. "

Chiar ai zis chestia asta? Clar n-ai câteva sonate la creier.

| SG1995 a răspuns (pentru Clorox):

Acolo unde nu e creier nu ai ce cere.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RobertG101):

Dumnezeu a scris o carte prin oameni numita Biblia unde s-a prezentat si cum il cheama. Nu a stat degeaba.

anonim_4396

N-am intrat in detalii. Sarurile mineralele sunt in pamant si fac parte din pamant sau din tarana sau din scoarta terestra.

anonim_4396

Am zis INDIRECT elemente ce apartin solului sau pamantului.

| GlowingShadow a răspuns (pentru anonim_4396):

Faptul ca organismele au structura de ADN asemanatoare nu are legatura cu un creator. Faci niste afirmatii total aiurea si nefondate. Structura de ADN asemanatoare e una dintre dovezile evolutiei: stramosul comun.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Parca ziceai ca Yehova este energie imateriala. Cum poate o energie imateriala sa le spuna evreilor ce sa scrie? Cum poate ceva imaterial care nu are corp fizic sa creeze ceva in primul rand? Si biblia exista doar de 2000 de ani, asa de tarziu s-a horatât Yehova sa se faca cunoscut lumii? Omenirea exista totusi de multe mii de ani. Si atunci cand se face cunoscut nu da si el nici macar o dovada cum ca ar exista.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GlowingShadow):

"nu are legatura cu un creator." Prea vrea stiinta sa le spuna pe toate afirmand pure speculatii. Eu am dat o explicatie alternativa si LOGICA.

anonim_4396

"Structura de ADN asemanatoare e una dintre dovezile evolutiei: stramosul comun." Oare? Eu ti-am prezentat o explicatie alternativa si logica. Tu prezinti pure presupuneri ale stiintei. Si in biblie se arata ca procesul de creare a plecat de la structuri simple precum plantele pana la structuri tot mai complexe pana la om.

anonim_4396

"Parca ziceai ca Yehova este energie imateriala. Cum poate o energie imateriala sa le spuna evreilor ce sa scrie?" - simplu gandurile sunt imateriale si deci pot interactiona cu ceva imaterial.

"Cum poate ceva imaterial care nu are corp fizic sa creeze ceva in primul rand?" - simplu: in stiinta din fotoni imateriali "fara masa" rezulta perechi de particule cu masa.
"Si biblia exista doar de 2000 de ani, asa de tarziu s-a horatât Yehova sa se faca cunoscut lumii?" - simplu Dumnezeu s-a facut cunoscut lumii inca de la Adam-Eva insa a hotarat abia incepand cu 1513 ien sa scrie o carte, prin Moise incepand, pentru oameni.
"Omenirea exista totusi de multe mii de ani. Si atunci cand se face cunoscut nu da si el nici macar o dovada cum ca ar exista." Acum se face cunoscut prin Biblie si prin lucrarile create de El. Se va mai face cunoscut in persoana abia dupa Armaghedon. Apocalipsa 16, 19.

anonim_4396

Daca cineva iti transmite ceva, verbal sau prin scris, iar tu dezvolti o intreaga teorie doar pe baza cuvintelor lui, s-ar putea spune ca delirezi. Biblia este scrisa tot de oameni cu bune si rele.

anonim_4396

Faptul ca Biblia a fost scrisa de oameni INSPIRATI de Dumnezeu NU este un argument pentru a considera Biblia scrisa DOAR de oameni. 2 Timotei 3:16: "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu". Asa ca nu mai delirati.

| GlowingShadow a răspuns (pentru anonim_4396):

In Biblie se arata ca totul a fost creat in 6 zile, ceea ce e absolut imposibil. Apoi, Biblia nu vorbeste de dozauri, de microbi, de nimic ce a fost inaintea vietii alcatuite din mai multe celule.

anonim_4396

Cuvantul zi din Geneza 1, 2 este un cuvant generic ce inseamna o perioada de timp lunga si nedeterminata.
Biblia nu vorbeste de dinozauri insa vorbeste despre creaturile din ape si de pe uscat si nu da detalii despre forma lor. Nu da detalii despre microbi pentru ca se subintelege ca i-a creat si pe acestia. Insa Dumnezeu a creat pe Adam cu un sistem imunitar capabil sa lupte eficient contra bacteriilor si virusilor.