| Luiza45 a întrebat:

Stiti care e diferenta dintre "nu cred„ si "nu exista"?

19 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Aha.
Primul este răspunsul unui om inteligent și înțelept, iar al doilea - unui semidoct îngâmfat cu pretenții de atotștiutor (deși nu neapărat).

| Încrucişătorul a răspuns:

Asemeni diferentei dintre "nu pot" si "nu vreau".

| GroparuVesel a răspuns:

Da.

| RAY a răspuns:

Nu crezi in viata pe marte dar lasi o posibilitate sa fie adica nu esti convinsa 100% tu nu crezi astepti sa se dovedeasca acel lucru

nu exista = afirmi 100% ca este imposibil sa existe

la fel e si cu ateismul

nu exista dumnezeu P
nu cred ca exista dumnezeu N

| WhatheWow a răspuns:

Cele doua afirmatii au nevoie de un sprijin iar acesta e argumentul, dovada; deosebirea dintre cele doua e dat-a de natura argumentelor. De exemplu cineva spune : nu cred, atunci inseamna ca argumentele nu sint suficient de solide pentru cel in cauza; cind spui, nu exista, atunci argumentele care sprijina aceasta afirmtie trebuie sa fie foarte solide si in acelasi timp, comun acceptate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da.

| Sunnyツ a răspuns:

Nu cred = o prabailitate de a fi sau a nu fi
Nu exista= o certitudine, cand 100% nu e.

| ƛƝƊƦЄЄƛ a răspuns:

Dahappy
Nu cred-De ex. : Azi am văzut un unicorn cu 7 picioare. Logic că nu crezi laughing
Nu există-De ex: Nu există mamă care să fie virgină.
Am explicat bine?thinking

| TheTigerX a răspuns (pentru ƛƝƊƦЄЄƛ):

Nu neaparat..eu ma gandeam la Fecioara Maria

| ƛƝƊƦЄЄƛ a răspuns (pentru TheTigerX):

straight face

Răspuns utilizator avertizat
| samysamy a răspuns:

Nu laughing ne=o spui tu?

| Luiza45 explică (pentru samysamy):

Desigur..bine e numai parerea mea. Cel ce zice "nu cred " de exemplu "nu cred ca exista fantome" aproba ca fantomele exista fiindca prin regulile logicii nu poti nega ceva ce nu exista. Cand zici "nu exista unicornii" inseamna ca pur si simplu nu exista..Parerea mea...