| Altadata a întrebat:

Stitii.
Stau uneori si ma gandesc ca intr-o zi parintii mei se vor duce. un lucru care doare foarte tare. ma gandesc ca la randul meu si eu ma voi duce. incerc sa ma gandes iar acest gand ma inebuneste ma gandesc la ce va fi dupa?, dupa ce mor. va urma o alta viata sau o sa ajung dupa cum spune biserica in cer sau in iad. Stiu ca mai am de trait destul, destul cat sa vad daca am sa mor ca ceilalti, sau daca medicina va evolua in asa fel incat sa traim vesnic ori sfarsitul lumii sa incheia totul.
Acum vine intrebarea mea dintre mari intelepti, filozofi, genii are cineva un raspuns pentru asta sau macar o teorie, o presupuner?

Răspuns Câştigător
| AvalohAlyn a răspuns:

Exista cu siguranta ''ceva'' dupa moarte..in toate cartile sfinte, in toate filosofiile, in toate curentele filosofico-religioase se crede ca viata nu ia sfarsit odata cu moartea omului.Ca e rai, iad sau, ca e reincarnare sau ca e o continuare a vietii in alta dimensiune asta ramane de vazut.
Citeste ''Acasa cu Dumnezeu'' de Neale Donald Walsch si vei afla multe despre ce va fi dupa moarte.E alegerea ta daca vrei sa o citesti sau nu.Dar te vor surprinde ideile.
Nu ne ramane decat sa speram ca vom mai exista, poate mereu, poate mai mult si oricum 100% o sa fim lamuriti daca va fi asa sau nu dupa moarte.

E important sa ne bucuram de viata cat mai mult, acum ca stim siguri ca suntem pusi in fata mortii ( ce o fi insemnand ea)..sa ne bucuram de 2-3 ori mai mult, sa traim cu bucurie si cu intensitate maxima de 3 ori mai mult decat de obicei.
Un lucru e CERT:Avem doar o viata pe Terra.Cu toate minusurile si plusurile lui.
Iar mie mi-e greu sa cred ca e doar singura existenta pentru noi.mi-e greu sa cred ca nu avem sens si ca am aparut la intamplare..asa ca aleg sa cred in ''ceva'', nu neaparat rai iad, dar o continuare a vietii si a constientei si dupa moarte.Nu costa nimic sa speri, sa crezi, sa visezi.
Sanatate si numai bine

11 răspunsuri:
| Hexiled a răspuns:

Profund :'(

| Sn4k3 a răspuns:

O sa asteptam si o sa vedem.

| T0T a răspuns:

Pentru că nu-i putem întreba pe cei decedaţi dacă există ceva după moarte, nu ne rămâne decât să încercăm să ghicim ce se întâmplă. Pe de o parte sunt cei care presupun că nu există viaţă după moarte, presupunere ce nu poate fi neapărat dovedită. De cealaltă parte, din prisma newtoniană/einsteiniană sau a teoriei cuantice, nu există niciun motiv să credem că avem doar o singură şansă la viaţă. Este posibil ca viaţa să fie "reciclată" la infinit. Hans Moravec, cercetător în domeniul inteligenţei artificiale, a afirmat că neobsevarea Universului este imposibilă: trebuie să fim în viaţă şi să observăm Universul într-o formă sau alta.
Cât despre Iad și Rai aceste concepte fac parte din anumite religii creștine. De asemenea, cu atât mai puțin poți ști aceste lucruri. Aceste lucruri nu se știu, se cred. Ori ești parte dintr-o religie ori nu, deci ori iei toate dogmele ca atare ori nu. Tu alegi ceea ce crezi dar nu poți alege și ceea ce poți să știi.

| sabin89 a răspuns (pentru T0T):

De ce ar fi imposibilă neobservarea Universului? Că așa a zis Moravec? happy
* cu atât mai puțin poți ști

| T0T a răspuns (pentru sabin89):

Este o opinie a unui cercetător. Nu pot să răspund în locul lui.

| sublime89 a răspuns:

Poti citi rapsunsul castigator de la aceasta intrebare: http://www.tpu.ro/......u-am-dese/
E despre acelasi subiect.

| Mayar a răspuns:

Mori, mergi in rai sau in iad. Ar trebui sa te ingrijorezi cu cate pacate ai, sa te mai si spovedesti.
Te necajesti ca mori si dispari, dar poti fi nemuritor - einstein, Eminescu - sunt nemuritori prin ideile lor.
Asa si tu, realizezi ceva, sau esti un parinte desavarsit si iti asiguri imrtalitatea prin ei, dand-le mai departe intelepciunea vietii tale.

Traim cat traim, asta e...dar daca bagam fast food-uri in noi si tot felul de chimicale, aruncam gunoaie pe unde apucam - apucam si sfarsitul lumii big grin

| sabin89 a răspuns (pentru T0T):

N-am zis ca o critică. Dimpotrivă, mi se pare o cugetare frumoasă. Și, ca orie cugetare, nu necesită demonstrație.

| dianainsta01 a răspuns:

Medicina nu va ajunge niciodata la stadiul in care sa te faca nemuritor, de asta te asigur.pentru ca, daca stai sa te gandesti, de-a lungul timpului au existat rase mult mai inteligente decat noi si cu toate astea, acum suntem singuri. nu exista rai si iad, toate inventiile au fost facute pe prisma fricii, omului ii e frica de moarte asa ca nu accepta sfarsitul si inventeaza prostii de genul ''dupa fiecare sfarsit e un nou inceput''. iar pacatele, biblia, iadul, frica de dumnezeu au fost creeate cu scopul de a educa oamenii astfel incat sa le creeze falsa impresie ca trebuie sa faca bine ca sa nu fie pedepsiti. deci, in concluzie, toata chestia asta este de fapt manipulare, religia, mass media, tot. nu exita viata dupa moarte, prietene.

| dianainsta01 a răspuns (pentru T0T):

Vorbesti despre reincarnare?

| T0T a răspuns (pentru dianainsta01):

Nu neapărat.