"si tara incepe sa produca pe banda rulanta de la produse agricole, pana la produse industriale+ servicii de inalta calitate"
"Leul creste simtitor in raport cu Euro dar si cu celelalte monede."
"Turistii vin in numar foarte mare, preferand ca destinatie Romania, in detrimentul multor foste destinatii de vacanta."
Din ce an e articolul?
Romania este sortita distrugerii. Ce spui tu este copilaresc, nu se poate intampla asa ceva. Si chiar daca s-ar pute, nu se vrea sa se intample asa ceva.
Bine zis "Ganditi-va,dupa acest scenariu ce s-ar intampla cu tari precum Germania, UK, Franta, Spania, Italia?"
Ce se va intampla oare? Te las pe tine sa te gandesti.
Am scris degeaba.Nu a priceput nici unul nimic, treaba cu imaginatia...in fine.
Aha, aha
Ia zi tu, care este inversul fenomenului de inflatie?
Intelegi cuvantul imaginatie? Ai citit bine intrebarea? Nu poti intelege la ce m-am referit?
Nu o sa se poate niciodata ce am spus eu mai sus, pentru ca Germania sI Franta nu ne lasa. stiu ca ai sa spui ca nu e asa, ca tv-ul e sfant.
Îs spre zgârcit să caut pe google, că-s moldovean. Zi-mi tu măreţ guru al economiei.
Folosesti cuvinte, pe care nu le-ntelegi.
Inflatia nu poate cobora, poate eventual sa scada rata inflatiei, si aia se cheama dezinflatie.
Deflatia, este inversul fenomenului de inflatie si deci nu e sinonima cu dezimflatia
Scenariu tau e fantezist,Peace. Fantezist si nedemn de expus. Oricum asa ceva nu s-ar intampla decat daca s-ar da Terra peste cap,iar mentalitatile si modurile in care romanu gestioneaza orice s-ar schimba. Oricum,daca economia noastra ar creste,ar creste si cele occidentale.O economie membra a UE, sau cum ai specificat tu, trei, nu au cum creste, in timp ce tarile "motor" au economii pe minus.In cel mai rau caz, ar stagna.
Tarile dezvoltate nu au niciun interes.Si nici tarile medii sau din lumea a treia, ci oamenii ce le conduc au interese.Si nu zic de presedinti, parlamente, zic de corporatiile cu multi bani, obscure si oculte.Care au interesul sa creeze falsa prosperitate, ca sa arunce nemilos ciocanul la momentul oportun.Cum e in Spania acum, sau in Grecia, unde s-a creat prosperitate artificiala, cand visteria e cat se poate de goala.
Corect. In sfarsit cineva e aproape de raspunsul corect.Pana acum numai aberatii am auzit. Si toaata lumea intr-un cor rasuna:"Romania e o tara de ****".
Ce-i asta frate? nu mai avem patrioti?
Cat de incuiati la minte pot fi unii sa creada ca plecand prin tarile calde vor scapa de probleme?
Nmultumitii vor avea intotdeauna probleme.
Atunci nu-mi bag **** în tine îmi bag **** în ştirile protv, că de acolo ştiu că inflaţia ajunsese la 2%, sub media UE.
Da, asta poate fi adevarat.
Dar e gresit sa zici ca inflatia a coborat. Pentru asta exista termenul de ''Dezinflatie''.
A, abia acum am înţeles.
Mersi că m-ai lămurit, când îs mahmur mă prind cam greu.
Nu e chiar o tara de căcat, cetatenii au in general, mentalitati de căcat, asta ne trage in jos grav de tot.Totusi,ce ai propus aici e o fabulatie, daca am avea niste conducatori perfect altruisti, s-ar apropia putin de adevar treaba, dar nici vremurile nu ne permit.Chiar o sa se completeze fabulatia, cand o sa se duca pe copca UE, cat de curand.
Iar treaba cu patriotismul e cam fumata.Nu esti patriot daca iti imaginezi scenarii fanteziste, poti fi declarat patriot daca te chinui, pe cat posibil, ca tarii asteia sa-i mearga mai bine.Doar iubind o tara,nu devii automat patriot,cel mai probabil,doar extremist irational.
Destul de incuiati,insa foarte bine spalati pe creieru cu povesti alde "Visul American", care, de fapt, e doar vis, ca te amageste si multi prosti pica.Nu ai ce face in US,fara studii superioare, chiar si daca ai studii superioare, isi vor bate "occidentalii" peleul de tine, urandu-te, ca doar esti imigrant.
Aia era doar o supizitie.Imaginatia nu are margini.
Eu am pus membrii TPU sa puna imaginatia la contributie.Pentru a forma un scenariu. Sa-si imagineze care ar fi repercursiunile cresterii economice in Romania asupra celorlate state deja dezvoltate.Bineinteles ca nu le va conveni situatia.
In acest caz le-am fura toti clientii.
Asta inseamna clar, alb pe negru ca statele dezvoltate nu ne dau noua voie sa ne dezvoltam.
Thecurious întreabă: