Da cu siguranta ca este constient. Pilda bogatului nemilostiv:
Luca 16:19
Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi in subţire; şi în fiecare zi ducea o viaţă plină de veselie şi strălucire.
Luca 16:20
La uşa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube.
Luca 16:21
Şi dorea mult să se sature cu firimiturile care cădeau de la masa bogatului; până şi câinii veneau şi-i lingeau bubele.
Luca 16:22
Cu vremea, săracul a murit; şi a fost dus de îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul, şi l-au îngropat.
Luca 16:23
Pe când era el în Locuinţa morţilor, în chinuri, şi-a ridicat ochii în sus, a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui
Luca 16:24
şi a strigat: „Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi înmoaie vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba; căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta."
Zah 14.12; Isa 66.24; Marc 9.44;
Luca 16:25
„Fiule", i-a răspuns Avraam, „adu-ţi aminte că, în viaţa ta, tu ţi-ai luat lucrurile bune, şi Lazăr şi-a luat pe cele rele; acum aici, el este mângâiat, iar tu eşti chinuit.
Iov 21.13; Luca 6.24;
Luca 16:26
Pe lângă toate acestea, între noi şi între voi este o prăpastie mare, aşa ca cei ce ar vrea să treacă de aici la voi sau de acolo la noi să nu poată."
Luca 16:27
Bogatul a zis: „Rogu-te, dar, părinte Avraame, să trimiţi pe Lazăr în casa tatălui meu;
Luca 16:28
căci am cinci fraţi, şi să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin."
Luca 16:29
Avraam a răspuns: „Au pe Moise şi pe proroci; să asculte de ei."
Isa 8.20; Isa 34.16; Ioan 5.39-45; Fapt 15.21; Fapt 17.11;
Luca 16:30
„Nu, părinte Avraame", a zis el, „ci dacă se va duce la ei cineva din morţi, se vor pocăi."
Luca 16:31
Şi Avraam i-a răspuns: „Dacă nu ascultă pe Moise şi pe proroci, nu vor crede nici chiar dacă ar învia cineva din morţi."
Sufletul este făcut din materii extraordinare de tip suflet, pe care nu le poți vedea cu ochii.
Cu ochiul liber nu se poate vedea, deci ceea ce zicem sunt doar presupuneri.S-a dovedit stiintific ca dupa moarte corpul este mai usor si am mai auzit ipoteze cum s-ar vedea cu anumite raze un fel de abur.Stii cum e, pana nu ne vine vremea raman doar idei.Nimeni nu poate sti ce e dupa viata. Poate sa nu fie nimic sau poate fi ceva atat de extraordinar la care nici nu ne-am gandit.O sa vedem fiecare la timpul potrivit.
Nokidding,DinoCanScreamRawwrr,Ag : În cazul în care sunteţi atei vedeţivă de treabă şi nu mai speriaţi creştinii! Voi spuneţi că nu există Dumnezeu,noi spunem că există,nu există nicio dovadă care să asigure care răspuns e cel bun,aşa că plecaţi voi cu voi,iar apoi vom rămâne noi cu noi. Ateii cu ateii,creştinii cu creştunii!
Bună xDicsii! Acum să-ţi răspund la întrebare:
Sufletul este transparent pentru noi oamenii normali,însă după ce vom devenii şi noi suflete(fără corp) le vom putea vedea. Trebuie să aibă şi sufletul o formă(sper!) Te uiţi la filme cuu fantome? Vei observa că nici în acele filme fantomele nu pot fii văzute de oricine, dar tot există persoane care le văd(deci au o formă)
În legătură cu prima întrebare:Nu avem de unde ştii, însă eu sper că e. Mă apucă groaza când mă gândesc că ar putea să nu fie aşa.
@DinooCanScreamRawwrr Ei pur si simplu nu vor sa creada ca dupa moarte nu mai exista nimic. D'aia exista religie...
Nu frate...ai murit, esti ca un bec de care nu mai are nimeni nevoie. Putrezesti si gata!
Madara21 întreabă: