Mai degrabă, sufletul uman este compus din biofotoni.
Proverbele 20:27 VDC
=https://viataverdeviu.ro/......din-lumina
Este doar o iluzie. Este greu de intuit care este anvergura proprietatilor emergente pe care anumite sisteme le pot avea.
Urmand firul logic, am fi tentati sa credem ca si GPT 4 are suflet, sau un inceput de suflet.
Defineste sufletul altfel nu iti pot da o compozitie a lui.
Este ca si cum ai spune ce contine o gaura neagra in interiorul ei!?
Trebuie sa citim cartea lui Francesco Sarri (Socrate e la nascita del concetto occidentale di anima).
Epicur avea conceptia atomista despre suflet.
Plotin are conceptia personalista.
Sufletul este o substanta trascedentala.
Exista conceptia metafizica despre suflet.
Condillac naturalizeaza totul. Trebuie sa avem grija cu antropomorfismul, panteismul, sincretismul, etc.
Stim cu totii ca anticii aveau o viziune; monista, dualista si trialista. Ei nu erau doar filozofi ci si antropologi. Cand foloseau ipoteza, argumentul, etc., cautau structuri consonante nu disonante. Pentru a válida ceva foloseau dialéctica:(triada: teza, antiteza, sinteza pe stil nou). Cautau medicina spiritului, de aceea foloseau stiinta. Pentru Platón era un sicriu trairea sufletului in pestera.
Noi in loc sa fim ca Condillac si sa NATURALIZAM substanta trascedentala...trebuie sa SPIRITUALIZAM substanta mundana. Trebuie sa devenim monisti spirituali. Spiritul conduce iar reismul este doar un receptor care tace si asculta asa cum vrea Pilotul. Ajunge dupa ASEMANAREA DIVINULUI. Eliminam contingenta ockhamista si umblam prin Duh fara nicio rezistenta.
Insa nu are rost ca tot matematica invinge. Matematica toate le poate. Heraclit intelege Logosul o lege naturala in cosmos. Deci mai devreme sau mai tarziu o sa ne adaptam la aceasta ratiune discursiva data in creatie. Trebuie sa invatam ordinea cronológica (evolutie nu transformaré).
LA CIBERNÉTICA DE NORBERT WIENER
https://www.kubernetica.com/2017/01/09/la-cibernetica-de-norbert-wiener/
Nu. Sufletul este ceva imaterial, compus din trei părți: cea rațională sau logistikon, cea înflăcărată sau thymoeides și cea apetizantă sau epithymetikon, după cum învață divinul Platon.