Cand ai sa poti explica din ce a aparut universul ai sa-ti poti permite sa spui ca esti ateu. Sau sa raspunzi de ce exista universul?
A fi ateu nu inseamna a nu crede in nimic, a fi ateu inseamna sa nu ai credinta atat, lipsa teismului atat
acum 6 ore | Salontanul a răspuns:
Cand ai sa poti explica din ce a aparut universul ai sa-ti poti permite sa spui ca esti ateu. Sau sa raspunzi de ce exista universul?
a te minti ca stii nu inseamna ca tu stii ca teist, dovedeste prin dovezi ca un creator a creat universul, viata,este doar credinta oarba atat, dumnezeu mereu a fost reflectia necunoasteri umane, cand nu stiam ce este ploaia =dumnezeu, azi e la fel dumnezeu este raspunsul la orice nu stim, asta nu rezolva nimic, tu ca teist nu stii mai multe ca mine ateu doar te minti atat, ateismul nu inseamna cunoastere, pretinderea ca stim cum a aparut universul, viata este doar lipsa teismului, teismul nu ofera de fapt nici un raspuns, fiind doar credinta oarba atat
Acum 5 ore | Celcestietot a răspuns:
Poți crede în Dumnezeu, pentru că universul nu putea apărea fara El.
el cum a aparut?
Cu privire la ce spune Celcestietot: daca religia adevarata s-ar putea dovedi obiectiv, n-ar mai exista atatea religii. La asta nu s-a gandit?
„(Desigur, asta, pentru unii, a făcut poveștile Bibliei și mai miraculoase decât erau—Iosua a distrus un oraș care nici măcar nu exista!)"
—William G. Dever, Recent Archeological Discoveries and Biblical Research
Si care e problema? Nu e absolut nici o problema. Pe de alta parte, ia si uita-te la de-alde Adrian...
Nu am ce discuta despre tine RAY din punctul de vedere a religiei. Tu ai ochelari de cal si mergi pe drumul ateismului orice ar fi.
Poti crede in Dumnezeu, deoarece sunt dovezi istorice cu privire la El. Majoritatea ateilor sunt an.alfabeti functionali, de aceea nu inteleg ce scrie in Biblie si interpreteaza in mod eronat tot. Uite, eu nu iti voi prezenta dovezi ale existentei lui Dumnezeu, ci te invit pe tine la un search pe Google cu privire la existenta Sa, te voi lasa pe tine singur sa alegi daca El exista sau nu!
Fiecare crede ce vrea, bazat pe informatiile pe care le are. Nici eu, nici tu, nimeni nu poate stii cu certitudine adevarul, dar exista destule indicii care te pot ajuta, trebuie doar sa te documentezi si sa cercetezi singur, apoi sa ajungi la o concluzie care este realitatea tuturor, nu doar a ta.
Doamne, ajuta necredintei mele! Sunt multi ca tine care au mintea intunecata. Valorile s-au facut praf, credinta nu mai poate exista in lumea asta.
Daca te inchini zilnic la fotografia mea vei primi 1000 de miliarde de Euro pe lume-ailalta. De ce nu ma crezi pe cuvant? Asa si astia nu-i cred pe preoti pe cuvant.
Credinta nu o dobondesti de pe o zi pe altul.Ea se dobindeste cu timpul si ca o recompensa caci doresti sa crezi.rebuie sa citesti multe si sa-ti deschizi bine ochii sufletului ca sa o dobindesti.In dogme nu cred nici eu eu cred in ceea ce am experimentat in cautarea si dobindirea credintei.Ti-as recomanda sa incepi de exemplu cu cartea Andersenovestea vietii mele. Apoi incearca sa citesti Osho, Rabindranath Tagore. Daca reusesti sa le citesti si sa le intelegi in rest te va ghida mai departe ghidul tau spiritual interior.
Uite cateva dintre citatele lui Rabindranath Tagore poate o sa-ti placa:#1. Iubirea este cea mai înaltă fericire la care poate ajunge omul, căci numai prin ea cunoaște că el este mai mult decât el însuși, că e una cu totul.
#2. Credinta este pasarea care canta cand zorii nu au aparut inca.
#3. Copacii sunt efortul nesfarsit al pamantului de a vorbi cu cerul.
#4. Adevarul marunt se exprima prin vorbe; Adevarul mare se exprima prin tacere.
#5. Daca nu poti sa accepti adevarul din exterior, trebuie sa te impaci cu minciuna din interior.
#6. Cerul saruta pamantul prin ploaie, pamantul saruta cerul prin flori.
#7. Am inchis usile sa nu intre greseala. Atunci adevarul m-a intrebat: "Eu pe unde voi intra?"
#8. Iubirea e plenitudinea. Ea nu cerseste, ea dorește.
#9. Daca exista in lume o forta, care sa depaseasca frica pe deplin, sa nimiceasca orice pericol, sa ramana nepasatoare fata de orice paguba chiar si fața de moarte, aceasta forta este iubirea.
#10. Nu te teme de clipa. Asa canta glasul eternitatii.
#11. Este simplu sa fi fericit, dar e foarte greu sa fi simplu.
#12. Numai acela este liber care iubeste libertatea pentru el si care este bucuros sa o extinda si asupra altora.
#13. Un fir de praf nu murdareste o floare.
#14. Dacă plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele.
Da like acestei pagini de Facebook si citeste zilnic postarile https://www.facebook.com/TerapiaSufletuluiOmulMinteaSiSufletul
Dogmele religioase nu-s bune sunt manipulatorii sunt de fapt impuse sub o forma de santaj mental si ajung sa te domine emotional. Chiar primele dogme iti impun supunerea netagaduita sub un sef imaginar, deci nu e ok deloc. Totusi e imposibil ca nu te supui unor reguli universalmente valabile si necesare vietii noastre. Credinta e optionala si personala, nu aduci nici o dauna nimanui daca nu crezi, in concluzie e perfect ok.
Prima data cu rugul si sabia, apoi santaj emotional.
Stai linistit. E OK. Abia nu iti complici existenta cu griji si superstitii.
Dar e bine sa respecti credintele celorlalti oricare ar fi ele. Asta nu va duce la conflicte.
Fiecare e bine sa creada in ce doreste, atata timp cat esti un om cu caracter si educat ai dreptul sa iti faci si propia religie ca sa glumesc putin, de asta exista religie ca sa ne arete o cale buna daca tu ai ales-o si alegi sa nu crezi in dumnezeu e tot bine si cu mintea ta ai dreptul sa fii cat vrei de ateu, nu ar trebui sa judecam nici un ateu, nici unul ce crede in reincarnare sau dumnezeu si din contra conteaza cum e omul nu in ce crede, e o prostie sa.l convingi obligatoriu de ceva, lasa-l pe el sa-si faca propia idee din experientele lui de viata, nu e nevoie ca oamenii sa se contrazica din asta, ca de exemplu eu cred in dumnezeu si voi crede mereu si nu o sa te judec pe tine niciodata, asa ar trebui sa facem toti, si la fel si cu veganii vs carnivori lasa omul sa faca ce vrea fiindca tu nu il poti schimba peste noapte plus ca schimbarile sunt extrem de grele si e nevoie de mult timp de exercitiu.
Exista milioane de oameni cu o credinta proprie, fara sa fie dogmatici.Necazul tau nu este ca nu esti dogmatic, este ca esti fluturas.
Ieri budist, astazi ateu, maine rastafarian.)
Ori esti ateu, ori incerci toate religiile?
Hotaraste'te repede, altfel ateul slab care esti astazi o sa sucombe maine intr'o religie si daca nu stiai, fanaticii unei religii s'au nascut toti din atei slabi.
Despre „Isus e Dumnezeu" nu se poate spune în mod obiectiv nici că e adevărat și nici că e fals. Dar despre „soarta veșnică a omului depinde de a achiesa la o opinie subiectivă și arbitrară (și anume cea a bisericii din care se întâmplă să fac parte)" se poate spune direct „las-o jos că măcăne". Dacă Dumnezeu ar fi considerat credința importantă ar fi adus dovezi importante. Un copil nu poate fi educat de propriul tată cu „Poate că nu-ți sunt tată. Poate că nu exist. Nu doresc să-ți dovedesc că exist." Ce se afirmă fără dovezi, se respinge fără dovezi. De la Immanuel citire: dogmele religioase sunt subiective și arbitrare.
Ciocnirile pe teme religioase de pe Wikipedia sunt, s-o spun pe șleau, caraghioase. Sunt ca-n povestea în care ăia se feresc să nu cadă drobul de sare. Iar drobul de sare de care teologia nu se poate feri este că o opinie subiectivă și arbitrară poate fi respinsă în mod subiectiv și arbitrar. Credințele creștine sunt prin definiție opinii subiective. Deci abandonarea creștinismului nu este din punct de vedere obiectiv o eroare.
Iti dau dreptate pana la ultimul rand.
Crestinismul a atins si a modelat prea mult civilizatia ca sa mai poata fi abandonat iar golul lasat de o religie va fi umplut de o alta religie, nu sunt sigura ca mai buna decat crestinismul.
In Europa Occidentala domina cei nereligiosi (agnostici, atei, sau cred in Dumnezeu/o forta superioara fara sa aiba o religie).
Asa am scris si eu, o credinta proprie, intr'un Dumnezeu propriu, dar nici aceasta nu o sa salveze Europa occidentala de Islam. M'am gandit cum o sa fie Franta peste 50 de ani. imi da fiori.
Odata aparute, metoda stiintifica si metoda istorica vor eroda orice religie fundamentalista.
Asta cu islamizarea Europei este o teorie a conspiratiei inventata de neofascisti.
Nu doar Franta.Toata Europa.Se inmultesc ca iepurii pe cand europenii abia daca au un copil de familie.O mica comunitate de emigranti aici una dincolo si peste cativa ani iti dau in cap la tine acasa pentru ca nu porti hijab.
Panamax se insala. La a doua sau a treia generatie, natalitatea imigrantilor nu difera de cea a tarii gazda.
O metoda stiintifica nu deraiaza un fanatic de pe linia lui. Am sa prefer mereu o religie cuminte care se deschide inspre stiinta, unui Islamism detonator. Numai o biserica se poate lupta cu o biserica, ateismul si agnosticii nu au nici o sansa, nu au coeziune nici cat vecinii din blocul meu, care se cearta chiar acum intr'un comitet daca sa lase paznicul la scara sau sa renunte la serviciile lui.
De dragul acestei discutii in care nu au avut loc prostutii cu Dumnezeu sau fara Dumnezeu, abandonez Franta. Convinge'ma ca moii si palizii nordici, cu libertatile lor si fara biserica, au o sansa cand Islamul va ajunge la ei.
Cu rromii care au ajuns acolo si ii fura de fata cu ei pentru ca ei nu concep furtul am vazut cum s'au luptat.
Nu imi plac statisticile si nu le caut. Si nici nu conteaza natalitatea, atata timp cat radicalismul se mosteneste din generatie in generatie si are si un rezervor in Africa.
Simple asertiuni nedemonstrabile. Nici macar crestinii ortodocsi nu sunt strans uniti, se cearta mereu intre ei. Idem catolicii.
Salile de jocuri de noroc din Olanda sunt ticsite cu turci si marocani, desi religia lor nu le da voie.
Metoda stiintifica
https://www.tpu.ro/stiinta-si-filosofie/cum-se-obtine-galiul/
O sa ii raspunda Danbnz, ca sunt eu clarvazatoare. :))
Aici a intrebat un om despre religie.
Va avea peste cincizeci de raspunsuri.;;)
Metodele stiintifice vor avea succes si priza la mase, in data stelara 30158, 2.
ps Se cearta cand e pace. Abia acum am vazut ce ai scris. Asertiunile sunt demonstrate de istorie. :)
Lingua franca a elitei mondiale nu este engleza, ci naturalismul stiintific. Iranul si Arabia Saudita nu pot spune "nu" stiintei. China este o tara nereligioasa si nu se poarta cu manusi cu musulmanii. A spune "nu" stiintei este o strategie perdanta. A spune "nu" religiei este posibil.
Deci vezi o umanitate fara religii prin naturalismul stiintific.
Cand? Peste cate mii de ani?
I'am citit pe unii dintre cei mai puternici atei, Stephen Hawking si Lawrence Krauss, care iarta'ma, dar nu se pot compara cu desenele animate care isi spun atei pe acest forum.
Nu i; am inteles cu totul, dar am inteles nedumeririle lor.Amandoi, in cartile lor trateaza legile primitiv si pseudo religios, krauss a facut un Fiat Lux din teoria cuantica a campurilor spunand ca legile au un fel de putere ontologica de influenta, cand de fapt nu o au, pana si eu stiu ce sunt legile, si Stephen Hawking a ramas nedumerit in fata propriilor formule pe care le'a dat in modelul auto-suficient al cosmosului. Un TED pe care l; am vazut ieri pe Youtube mi-a aratat mult mai exact ceea ce intuisem dupa ce am citit 'Un univers din nimic".
Niciodata nu mi-am refuzat stiinta, as vrea numai sa imi fie data voie sa am si o religie cuminte si consolatoare, pana cand naturalismul stiintific va cuantifica tot cosmosul.
Religia o sa dispara cand naturalismul stiintific va avea si o ramura care sa aline, si a stii, nu inseamna alinare cand pierzi pe cineva.
Cred ca am uitat sa spun ca eu cred in Dumnezeu.
Ai uitat!
Si eu am uitat sa spun ca orice cunostinte ofera naturalismul stiintific, el nu poate sa aline o suferinta, aici numai credinta poate sa faca ceva. am reeditat.
Desfid pe oricine, sa scrie ca se gandeste la naturalism, cand mama, tatal sau altcineva drag este pe masa.
Dap, alina suferintele povestile cu zei si zeite. Povesti despre care nu poti avea nicio garantie ca ar fi adevarate. Zeul senior l-a trimis pe zeul junior sa moara pentru oameni. Din punct de vedere obiectiv asta e mitologie.
Cum o sa fie franta peste 50 ani e din cauza unor politicieni imbecili si in rest... sociologie. Aia toarna cate 10 copchii, francezii sunt gay sau cu chiu cu vai au mai mult de 2. Nu au nevoie de jihad sa ne domine, ci doar de cateva zeci de ani.
E foarte bine.Sa nu te lasi influentat de nimeni si continua cum crezi tu ca ti-e mai bine.
Păi nu prea e ok... eu zic să mergi la un preot ortodox si te va sfatui el ce sa faci! Sau poti sa mergi si la un psiholog să iti de-a sfaturi, dar cel mai bine ai merge la un preot sau calugar ortodox! Poti merge chiar azi la ce-a mai apropiata biserica ortodoxa dupa slujba. Sau poti sa stai si la slujba...
De ce neaparat ortodox?
Lasati ''dracu' dogmele.De parca nu ar fi toate nascute din crestinism.La radul lui, e secta, secta iudaica, la fel ca islamul.
Dogmele sunt subiective si arbitrare.
Ai auzit de preoți mincinoși?
Mai bine e sa ai o religie zic eu. Cum adica nu poti crede in Dumnezeu? Nu stii nimic despre religia crestina? Nu esti obisnuit in a fi crestin? Daca nu poti crede in Dumnezeu gandeste-te ca nu Big Bang-ul a facut universul (este imposibil sa se fi intamplat pur si simplu). Crede-ma ca e mai usoara si mai frumoasa viata cand crezi in Dumnezeu. Vorbeste cu cineva crestin despre asta. Succes!
De ce nu cu un preot hindus sau cu un imam? De ce esti atat de sigur ca a ta carte sfanta e adevarata?
În 2005, Pierre de Miroschedji a publicat un articol în revista La Recherche. El scria:
„În general, niciun arheolog serios nu mai crede în ziua de azi că evenimentele povestite în Cartea lui Iosua ar avea vreo bază istorică reală. Prospecțiunile arheologice, în special la începutul anilor 1990, au dezvăluit că a israeliților cultură a apărut pe dealurile din centrul țării, drept continuare a culturii cannaanite a epocii anterioare."
Foarte bine! E parerea ta si o respect. Tu poti decide ce vei fi, nu vreun zeu!
RAY întreabă: