Ema emotiile (unele) sunt intr-adevar distructive. Eu cred ca ele sunt singura boala pentru care nu sa gasit (inca) nici un remediu. Emotiile sunt sentimente necontrolabile si diverse de la persoana la persoana... ele te pot conduce uneori spre infangeri alte ori spre castiguri...
:Sunt sigura ca un om:oricat de rau ar fi are si el emotii in anumite momente, nimeni nu e de piatra emotiile sunt necesare vietii si viata gazduitoare de emotii.
Inainte sa inchei as vrea sa-ti spun ca de cate ori stau pe TPU si vad o intrebare pusa de tine imi dau seama ca esti intr-adevar speciala, sentimentala si destepta...
Cred ca esti un exemplu de urmat!
Paaa paaa!
Pai e voi da un exemplu un test la matematica daca stii ca te-ai straduit sa inveti vei fi emotionat dar cand va fi terminata ora vor disparea
Emotiile sunt destructive daca sunt negative.Bineinteles ca prin stapinire de sine se pot controla.De exemplu eu din unu am devenit somera.Nu ajunge ca sunt vaduva am doi copii unul merge anul unu facultate altul e in ultimul an de liceu am mai ramas si pe drumuri si la o virsta cind toata lumea iti intoarce spatele.Ce am facut? Am deschis biblia si am inceput sa citesc unde scrie nu-ti face griji pentru ziua de maine la pildele lui Isus.Eu o data am promis la Dzeu ca orice s-ar intimpla nu ma las de credinta chiar de m-oi imbolnavi chiar de imi va lua tot pentru ca m-am convins ca exista si eu ma tin de ceea ce am promis.Cred ca de aceea ma si incearca.Un loc de munca tot o sa-mi dea cel de sus cind va vedea ca suntem in prag de a muri de foame.
Da.
Sunt emotii distructive, de exemplu sa te prezinti la un nou post de serviciu incantata de reusitele tale si sa vezi ca la acel post mai sunt inca 3 care au competente mai bune, in cazul asta, daca nu esti acceptata trebuie sa te retragi si poate ai noroc la alt post.Le poti controla doar prin ratiune, decat sa incepi sa te faci de ras, ca nu ai primit postul, te retragi cu respect.
Carminaburana43
Draga mea, Dumnezeu ne incearca credinta.El doreste sa vada daca il iubim si ramanem neclintiti chiar si atunci cand imprejurarile nu ne sunt favorabile.Incercarea credintei noastre este mai scumpa decat mult aur curat. Unul din numele lui Dumnezeu este Iehova Iire-Dumnezeu care poarta de grija.Crede-ma ca El chiar poarta de grija! Am trait multe experiente si am vazut ca este un Dumnezeu real, si spre deosebire de prieteni, El ramane alaturi de tine atunci cand esti la necaz.Lui ii pasa. Pune-ti toata increderea in El,si vei vedea indurarea Lui, interventia Lui, si purtarea Lui de grija!
Nu toate. De asta sunt sigura. M-am confruntat cu problema emotiilor de cand ma stiu. Am mers odata la un psiholog si mi-a spus ca noi trebuie sa transformam emotiile distructive in emotii constructive. De asta m-am gandit ca trebuie sa ne gandim la faptul ca daca ne tremura mainile sau picioarele nu vom trece niciodata acel examen, nu vom castiga acel meci.depinde.
Este normal sa ai emotii, nimeni nu le poate face sa dispara in totalitate, dar atunci cand incepi sa faci lucrul respectiv trebuie sa te concentrezi numai asupra lui si astfel nu vei mai gandi negativ. Vei fi implicata in ceea ce faci si pe parcurs vor trece. Depinde de fiecare.
Sper ca te-am ajutat!
Uneori da, sunt distructive...Cat despre cum pot fi ele controlate, e cam greu de spus, cred ca este foarte important sa ai alaturi de tine cel putin o persoana pe care sa stii ca te poti sprijini.
Trecand peste carminaburana43 si timpul ei irosit pe biblie, timp in care ar fi putut sa-si faca o recalificare, parerea mea! Sincer imi pare rau!
Emotiile sunt constructive atata timp cat mai poti procesa unele informatii in creieras, si nu te pune naiba sa dai in paranoia la un eveniment important din viata ta.
Se controleaza treptat emotiile, e ca la soferii cu experienta, cand esti amator te duci repede in sant.
Toate emoţiile pot fi distructive sau constructive. Toate! Inclusiv iubirea şi inclusiv ura viscerală.
Iubirea poate conduce la crimă cu premeditare aşa cum ura poate conduce la autodepăşire şi la progres individual. Asta ca să dau doar un exemplu de emoţie aşa-zis "pozitivă" care poate duce la un lucru negativ şi viceversa.
Cum pot fi ele controlate? Prin raţiune! Prin judecată profundă a fiecărei acţiuni.
Îţi recomand un film. Equilibrum se numeşte: http://www.imdb.com/title/tt0238380/.
E un film despre o societate futuristă în care toate sentimentele şi emoţiile sunt ilegale şi în care toţi membrii societăţii respective iau un drog de 3 ori pe zi pentru inhibarea tuturor emoţiilor.
Desigur, societatea respectivă nu ştia ce-s alea războaie, nu ştia ce-s alea crime, nu ştia ce-s alea insulte - pentru că nimeni nu simţea nimic.
Şi totuşi, nu mi-aş dori acel gen de societate. În ceea ce mă priveşte am experimentat pe mine că raţiunea poate rezolva orice problemă păstrând emoţiile şi evitând problemele.
Salut.
Cu ajutorul lui d-zeu transformi "distructivul" in "constructiv" si nu mai ai nimic de controlat.
Emotii,puls rapid,adrenalina,pot fi distructive.
se susoteste ca membrii operativi ai seviciilor speciale ar fi pregatiti psihologic ca sa-si controleze emotiile in asa fel incat sa pacaleasca detectorul de minciuni!
Cred ca emotiile pot fi invinse,sa ne gandim la oameni care lucreaza sub stres intens:pirotehnisti,acrobatii fara plasa,pilotii,cosmonautii, chirurgii, etc(nu voi mentiona aici trupele de "antitero´"pentru ca astia nu au ce sa controleze)
Emotiile pot fi atat constructive cat si distructive, depinde cum le gestionezi, e exemplu pe unii presiunea greutatilor vietii ii poate dobora, in schimb altii pot fi mai reci la incercarile vietii, mai pasivi, au puterea de a o lua de la zero in orice moment.
Si la nici mai mult de cateva luni carmina a primit servici copiii ei au terminat facultatea si ea e foarte fericita acum si fara facultate, lucreaza intr-un loc unde e stimata si iubita.Nu diplomele conteaza ci sa-ti afli fericirea.Si ea prin credinta a aflat-o.