| RAY a întrebat:

Sunt impresionat de ceea ce scrie in ECLESIASTUL despre sensul si scopul vietii, as vrea sa cititi si voi si sa va exprimati

http://www.viataromaneasca.eu/......istential/

10 răspunsuri:
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Solomon a fost de la naștere iubit de Dumnezeu. Proorocul Natan i-a pus numele Iedidia (Iubitul Domnului), pentru Domnul.
El a avut experiente cu Dumnezeu imediat ce a ajuns împărat, dar preamultele femei străine si idolatre l-au tarat spre idolatrie. Multi care citesc in Biblie despre Solomon zic ca nu este mântuit deoarece a devenit idolatru. Dar cartile Proverbe si Eclesiastul sunt o mărturie ca s-a întors la Dumnezeu si ca Dumnezeu pe cel ce se pocăiește si trăiește in continuare după voia Lui il iartă si va fi mântuit.
Solomon afirma ca Dumnezeu a pus in inima omului chiar si gândul veșniciei si ca "faptul ca un om mănâncă si bea si duce un trai bun in mijlocul întregii lui munci, este un dar de la Dumnezeu."
Solomon incheie astfel:"Teme-te de Dumnezeu si păzește poruncile Lui.Aceasta este datoria oricărui om.
Caci Dumnezeu va aduce orice fapta la judecata, si judecata se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău."

| Mosotti a răspuns:

Dupa ora 23 vin cu parerea, ca atunci voi citi, acum e cineva la mine ca altfel citeam acum, e interesant.

| doctorandus a răspuns (pentru Mosotti):

Dap, astia l-au inclus in Biblie, dar mie mi se pare text eretic.

Daca eu as fi intocmit canonul Bibliei, as fi scos Ecleziastul si Cartea lui Iov ca fiind eretice si Cantarea Cantarilor ca fiind prono.

| Mosotti a răspuns:

Spune multe ca sa umple treaba, foloseste un limbaj dificil ca omu simplu sa nu prea inteleaga mai nimic, dar sa ii ramana de fapt in cap omului ca sa asculte de domnu`, ca daca nu, il va judeca, sa nu invete multe, sa nu aspire la bogatii. Astea sunt spuse simplu (ce intamplare), ca sa fie intelese pe sleau.
Am citit tot, deci esenta este urmatoarea :

1 - Bogatia dauneaza stapanului, deci sa nu vreti a fi bogati ca nu e okey (dar sa fim doar noi).

2 - Sa nu stiti prea multe ca nu e ok, face rau.
Deci fiti voi prosti ca sa va conducem noi, dar noi astia avem grija sa fim cat mai cititi, destepti, luminati si nu ne face deloc rau, nu acceptam in conducere oameni neinvatati. Ca sa prostesti gramada de oameni trebuie sa te duca mintea. Daca va ducea prea mult mintea, va dati seama de marsavia noastra si ne veti da jos in forta, lucru nedorit de noi.

3 - Sa ascultati de dumnezeu, ca de nu, va judeca.
Ca de fapt noi l-am inventat, e un dictator, vrea (vrem) sa va temeti de el ca sa va forteze sa ii faceti voia (adica voia noastra smecherii), desi tot globu zice ca nu vrea dictatura, dar oricum voi nu va prindeti de asta si va supuneti dictatorului asta, ca si cum nu toti sunt dictatori, in mod normal nu conteaza cine e, nu ar trebui sa fie diferenta, ca e sau nu sfant, nu are dreptu sa fie tiran, cineva bun asa cum il faceti voi artificial, nu face ceva ca sa se teama cineva de el, ca asa sa ii faca voia, ci ii atrage prin bine, facandu-le bine, si ei sa vrea in mod natural sa il urmeze, dar voi desi vedeti astea, tot fraieri sunteti si nu va dati seama ca e o dictatura si intra in contradictie cu faptul ca il vedeti cel mai bun. Insa noi suntem imperialisti anglosaxonii, asa ne-am facut imperii prin frica si amenintari, nu prin asimilare ca rusii oferindu-le ceva, iar ei sa vrea sa vina la ei de buna voie dat fiind ca istoria o dovedeste, asa ca am proiectat metoda asta si la dumnezeul inventat, deci metoda agresiva.

Ce a zis bine:

Sa ne bucuram de ce putem si de ce facem, a zis si eu ceva okey.

Aia cu daca nu are parte omu de inmormantare omul, mai fericit e o starpitura (desi ce inseamna starpitura nu ne-a spus), e aiurea, de parca mai conteaza dupa ce mori daca ei parte sau nu de inmormantare, asta nu opreste sa te bucuri de ce ai si de ce faci, asa cum zice inainte de faza cu inmormantarea.

Ma asteptam la astea, nu e nimic asa impresionant ca face propaganda pro supunere, dictatura, modestie, adevarul e cum scrie la inceput, ca de fapt sensul nu exista, traim pur si simplu si atat, iar chestia asta costa suferinta, dar ca motivatia sa ramana, trebuie sa ne facem viata mai placuta, sa ne bucuram, barim sa se merite existenta asta nonsens.

Cei ce au ramas impresionati, ce e asa impresionant? Sa vad si eu sa-mi fac o parere.

| RAY explică (pentru Mosotti):

Ca imi confirma nihilismul acele versete

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Aaaa, am inteles. Asta este corect. Dar eu dupa aia vad ca face propaganda pro dumnezeu, se cam contrazice la inceput.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Mosotti):

Solomon a trăit si după voia lui Dumnezeu, si după voia celui rău, iar in eclesiastul se analizeaza, si constata ca viață trăita fara Dumnezeu este deșertăciune. Temerea de Dumnezeu trebuie înțeleasă ca " ascultare de Dumnezeu " si nu ca frica. Cine ajunge sa creadă si sa trăiască după voia lui Dumnezeu, ajunge la aceiași concluzie ca si Solomon. Pentru ca fiecare a trăit înainte de a- l cunoaște in voia firii lui si astfel poate face diferență.

| Mosotti a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Dar cine zice ca viata traita fara dumnezeu e desertaciune?! Adica de ce nu poate fi ok oricum?! Si de ce trebuie sa ascult neaparat de dumnezeu? Pot alege sa ascult sau nu, atat timp evident cat nu fac rau altora, ca sa nu fac rau altora stiu eu singur fara sa fie nevoie sa ascult de cineva, ca e o chestie de bun simt. Tu nu vezi chestia politica din alea de fapt, ai preluat doar suprafata, si in general de la religie. Adica subtil se conditioneaza o viata ok de ascultarea acelui dumnezeu, asta nu e deloc okey, suna tot a dictatura mascata, adica "daca vrei sa-ti fie bine, trebuie sa asculti de x", dar macar de as ar fi, dar nu este, aici e aici, oricum ai da-o nu e bine, cine are gene bune sa aiba o viata buna, e bine, cine nu, adios.

Adica sa ai un fizic atragator ca sa fi iubit, sa ai ceva in cap ca sa poti face cariera sa ai o viata buna, sa ai caracter ca sa fi respectat si placut, si sa fi sanatos ca sa te bucuri de celelalte. Daca n-ai, e nasolie, nu vine nimeni sa ajute, asa ca asta este.

| Wr3nch a răspuns (pentru Mosotti):

Deoarece unii crestini care ar trebui sa fie iubitori si toleranti comform acestei minunate doctrine nu pot accepta faptul ca tu nu crezi in ce cred si ei, si ca esti liber sa o faci. Sa nu ajungem la paradoxuri fascinante de gen Dumnezeu te iubeste neconditionat dar daca nu faci x.y.z in iazul de foc cu tine pentru ca aparent era conditionatlaughing)

| Mosotti a răspuns (pentru Wr3nch):

Pai aia crestini care nu accepta ca nu cred, sa inteleaga si ei de ce nu cred, ca daca ar analiza argumentele adica faptele, doar un schizo n-ar ajunge la conlcuzia corecta, ca aia in ciuda evidentelor neaga realitatea, este caracterisic psihozei asta. Tocmai ca ei au convingeri neverificabile in real, asta spune multe.

Dumnezeu ala este facut dupa chipul si asemanarea celor care l-au inventat adica mai marii lumii, bogatii, ca sa subjuge pe cei de rand, sa nu ii conteste pe ei dat fiind ca ei au fost pusi sus de dumnezeu. De aia si in logica credinciosilor dumnezeu e rau, dar ma mir cum de nu se prind, consideri ca e bun dar acel bun e dictator si santajist, ciudat ca nu se prind chiar in zicerile lor. Aaa, daca le place sa fie luati la p de unu chiar daca e dictator, atunci e altceva, dar ala e masochism sau nebunie. Adica nu vreau diatctorul Hitler, dar il vreau pe Ceausescu, desi ambii fac la fel, e o chestie si asta.

Întrebări similare