anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt mintea si sufletul omului o creatie a realitatii materiale, un efect contingent, al diversitatii combinative a substantelor care alcatuiesc corpurile nevii, un rezultat al legilor interactiv cauzale naturale?

8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Nu stim raspunsul... inca.

| WhatheWow a răspuns:

Defineste mintea si sufletul si formulez un raspuns!

| millyca a răspuns:

Daca sufletul omului este strict o derivata a puterii lui mentale, atunci da. Insa, nu sunt inca sigur cat de mult mintea noastra implica valente cognitive ce ar putea fi, eventual, alienate prin procese empirice in vederea unor ulterioare intrebuintari autonome (ce am afirmat aici capata valoare doar in lumina cyberpunk-ului). Acest ultim fapt imi pune sub semnul intrebarii complexul "minte-suflet" ca rezultat al legilor "interactiv cauzale naturale" exclusiv.

| millyca a răspuns (pentru WhatheWow):

E bine ca l-ai intrebat asta. Ma gandeam sa o fac eu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tu esti... mintea si sufletul omului o creatie a realitatii materiale, un efect contingent, al diversitatii combinative a substantelor care alcatuiesc corpurile nevii, un rezultat al legilor interactiv cauzale naturale?
Dupa cum ai formulat intrebarea cam asa rezulta, daca tu ai aceasta parere despre tine e foarte bine, eu nu sunt in masura sa cataloghez pe nimeni

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Intrebari la care inca nu a raspuns nimeni.Tu le ceri unor "amarati" de pe TPU sa te lamureasca?

| FakeADN a răspuns:

Sunt o creatie a unei creatii, ce nu are explicatie elocventa. Ai pus o intrebare ce nu-si are raspuns (inca) in lumea perceputa de noi.
Sfat!
Intreaba ceva din mintea ta, nu ceva luat de prin blog-uri!winking

| Ciupercee a răspuns:

Haosul poate crea ființe raționale? Materia se poate grupa în suflet?
păi și atunci? happy
(faptul că trăim la pers 1 ar explica bine că există suflet)