Am să fiu puțin mai explicit deși nu prea cred că nu ai înțeles ce am vrut să exprim.
Există un curent filosofic numit " reducţionism ", curent care se aplică și în știință și se referă la faptul că, dacă vrei să cunoști un lucru sau un proces, trebuie să-l reduci la cele mai mici părți din care e format. Toate lucrurile și procesele sunt formate din mai multe piese sau părți iar reducerea lor la acestea poate să dezvăluie mai bine natura sau funcționalitatea și, implicit rezolvarea unor eventuale probleme. Nu vreau să merg prea departe cu exemplul ci, am să-ți dau unul în domeniul medical :
Gândește-te cât de greu e să găsim un leac cancerului pentru că nu știm încă procesul prin care acesta se declanșează și determină schimbarea comportamentului unor celule ce ulterior se transformă în tumori. Aceste celule sunt construite din atomi, atomi care la rândul lor sunt formați din particule subatomice. În cazul acesta, la nivel subatomic se întâmplă ceva ce conduce la modificări serioase ale lor și implicit la ceea ce numim cancer. Dacă am cunoaște cauza am putea să-i găsim și un leac eficient, nu doar ca remediu ci chiar să stopăm declanșarea unui asemenea proces sau eroare, generațiilor urmatoare în cazul transmiterii ereditar a acestor erori.
Atunci când m-am referit la faptul că suntem "miezul din Fanta " și ne place să ne băgăm nasul, mă gândeam strict la acțiuni care ne pot dăuna cum ar fi studiul și experimentele la nivel subatomic, în scopuri oculte sau dăunătoare umanității cum ar fi : bombele atomice.
Am ajuns să creem materiale noi, să facem modificări genetice; crezi că nu putem interveni în o eventuală corectare a unor erori produse de natură?!
Exista o singura lume in care sunt oameni diferiti oameni care se indreapta spre lumile acestea diferite
Atat timp cat lumile paralele exista nu au niciun fel de legatura una cu cealalta(de aici si numele "paralele" ) In ceea ce priveste faptul ca unii oameni nu stiu ce se intampla in cartierul vecin devreme ce acolo exista activitate intensa nu e relevant; poti fi sigur ca nu stii ce face vecinul de sus sau de jos desi poate se intampla lucrururi deosebite acolo... E ciudat, dar fiecare isi vede de "patratica" lui si poate intamplator sa afle de evenimentele deosebite din jur, asta nu inseamna ca noi traim intr-o lume paralela cu vecinul de vis-a-vis sau cu tiganii din cartierul innvecinat.
Cu ce ne afecteaza asta pe noi?
Dar, daca vrei sa stii parerea mea despre lumi, exista o lume mai buna dar este foarte scumpa.:-}
Eu cred ca omul exagereaza in stiinta,
vad stiri cu proiecte de milioane de dolari care cauta ce? Chestii de pe alte planete,daca e viata sau apa, mai bine banii s-ar folosii in proiecte pentru zonele sarace ale globului,
multi oameni mor de foame zilnic
si google investeste foarte multi bani pe niste ochelari care efectiv sa te transforme intr-un robot.
Oamenii trebuie sa se afle intr-o anumita legatura cu natura, fiindca e cea mai buna, cele mai bune remedii sunt cele naturiste, cele mai sanatoase alimente etc.Acum,omul,pentru natura, este un dusman si oridecate ori patrunde in "lumea"naturii face ravagii si dezastre. Spre exemplu eliminarea tigrului tasmanian.Nu inteleg la ce lumi subatomice te referi.
La ce lume subatomica? Pai am gasit pana acum bosoni si fermioni. Am mai aflat ca fermionii se impart in quarks si leptons. Quarkurile vin in sase varietati, dar niciodata nu sunt vazuti, ca sunt tinuti inchisi in hardons, de o forta foarte ciudata care devine mai slaba la distante scurte si creste cand distanta creste si ea. Leptonii sunt si ei sase la numar in patru varietati. Tot scormonind in materie, am aflat pana acum ca ea este compusa din 24 de particule elementare, impreuna cu foarte multe campuri, simetrii, ciudate spatii geometrice si forte care se deconecteaza la un nivel de energie si se cupleaza la un altul, energiile fiind si ele de cel putin 12 forme...Sa mai zic? E o intreaga lume, asa cum am zis, unde se desfasoara activitati intense.
Oau.Sunt depasit de chestiile alea. Daca aduc vreun beneficiu consistent lumii in care traim, da, ar trebui explorate.
Eu nu contest faptul că de cele mai multe ori ne credem "miezul din Fanta " sau că avem impresia că tot ceea ce ne înconjoară ne plasează pe noi în centrul atenției dar setea de cunoaștere și încercarea, uneori disperată de a îndrepta erori ale naturii, sunt motorul explorărilor de orice tip.
Sunt multe situații în care greșim când "ne băgăm nasul" dar în cazul descris de tine, nu.
Noi suntem construiți din atomi iar dincolo de aceștia e lumea subatomică, tot parte integrantă a noastră; de ce să nu o explorăm? Explorând în cele mai mici detalii "puzzle-ul" care ne formează e un lucru pe care doar noi oamenii îl putem face și, cine știe, poate reușim să indreptăm erorile mult mai repede decât însăși natura care le-a făcut ...sau poate că greșim și dăm naștere altora?!
Eram sigur ca va aparea si un astfel de punct de vedere. Ceea ce nu-i rau, o problema e bine sa fie privita din mai multe unghiuri. Miezul din Fanta...Citisem prima data din 'Franta". Ma miram ce miez o fi prin Paris. Dar, spui ca sunt multe situatii in care gresim cand ne bagam nasul, nu si asta. La ce te referi? Poti sa dai un exemplu de situatii in care gresim? Presupun ca nu te referi la probleme marunte de zi cu zi. Cat despre corectarea erorilor naturii, pai noi am aparut de curand pe scena, iar natura e de miliarde de ani. S-o corectam noi pe ea? Ce ar putea fi gresit in structura atomului, de exemplu? In lumea aceea a particulelor elementare?
Salut! Stii noi din fire [oamenii] suntem curiosi de orice si orice e paraler se poate schimba, noi mereu am schimbat lucruri.N-are de ce sa se intoarca impotriva noastra pentru ca toti avem o anumita curiozitatre.
MaximSpeed întreabă: