Nu numai ca este cel mai puternic este si cel mai pur si cel mai greu de ascuns. Absolut orice alt sentiment dispare in fata fricii si nimic altceva nu ne conduce mai mult viata decat frica. La fiecare pas, cu fiecare gand si gura de aer, facem sau nu facem anumite lucruri datorita sau din cauza fricii. Nu exista un alt sentiment mai puternic sau mai predominant in viata oricarei persoane decat frica.
Trebuie sa fii extrem de ignorant sa crezi ca iubirea este mai puternica. Frica este prezenta in orice, invatam pentru ca ne este frica sa nu ne dezamagim parinti, muncim pentru ca ne este frica sa nu murim de foame, iubim pentru ca ne este frica de singuratate. Si nu facem tot timpul ce ne trece prin cap pentru ca ne este frica de consecinte.
Da, frica este cel mai puternic sentiment.
Ciao deci nu sunt de acord cu ce ai scris dupa parerea mea si a lu multi altii cel mai puternic sentiment ar fi Iubirea poate ai auzit si de expresia "TE IUBESC SI DUPA moarte" ar mai fi sentimentul de prietenie care iarasi este in topul celor mai importante si mai puternice, sentimentele sunt multe si fiecare sentiment sau caracter il infatisiaza pe o finta umana care ii da un aspect original. Oamenii sunt incorecti din mai multe motive cum ar fi ura, invidia si tu la randul tau ai fost incorect/a mai mult sau mai putin cu intentie sau fara.Fiecare om are felul lui de a fi daca am fi toti asa cum zici tu ca frica ii cel mai puternic sentiment ce am face nu am mai cunoaste multe lucrurii, iar chestia cu indiferenta ii influentata de mai multe cum ar fi motivatia gandirea destinul caracterul. Viata ii frumoasa depinde cum o privesti => Bobby McFerrin - Don't Worry Be Happy
Daca ar fi frica nu sa-r mai face ce se vede in ziua de azi
cel mai puternic sentiment este dorinta ca sa ai si cu dorinta iti depasesti si frica sau orice alt sentiment din orice punct de vedere
"Cel mai vechi şi mai puternic sentiment al omului este frica. Şi cea mai veche şi puternică frică este frica de necunoscut." - H.P. Lovecraft.
O privire profundă aruncată asupra vieţii noastre ar conduce la concluzia, împărtăşită de toţi maeştrii spirituali, indiferent de şcoala căreia îi aparţin, că absolut tot ceea ce înseamnă gânduri, acţiuni, comportamente sau reacţii ne sunt dictate, condiţionate, de aceste două emoţii fundamentale: iubirea şi frica. Cele două nu pot coexista, se exclud şi se înlocuiesc reciproc: acolo unde nu este iubire nu există altceva decât frică, iar acolo unde există frică, nu vom găsi niciodată iubire.
Această emoţie pendulează de la emoţia primitivă la emoţia complexă atunci când diferă intesitatea ei; mă refer aici la frica care se transformă în groază,care este necontrolată de conştiinţă,foarte expresivă,dar şi periculoasă.
Pentru unele persoane frica are un efect stimulator-energizant,dar pentru altele un efect demobilizator care lasă traume permanente şi scade nivelul de funcţionalitate a organismului.
Fiecare sentiment ne influenţează vieţile,acesta este şi rolul lor, de a ne stimula, mobiliza, organiza sau dimpotrivă, de a ne dezorganiza, demobiliza.Nu există o ierarhie anume...
Nu spun decât că frica este necesara omului.Omul trebuie să fie sceptic în orice domeniu, înainte de a păși pe un teritoriu necunoscut, riscând să calce într-o capcană.
Buna
Eu cred ca frica este doar un "diavol" inventat de om pentru a-si justifica incapabilitatea de a -si asuma riscuri si de a trece de barierele care il limiteaza in viata de zi cu zi. Ne e frica de moarte, de parerea celorlalti, de viata.
Cu cat ii dam fricii mai multa importanta cu atat ea, monstrul, creste si creste pana cand ne ingradeste toate posibilitatile ramase in afara ei, determinandu-ne sa devenim nuli.
Uite un video in care ni se explica extraordinar de frumos si calm ce este frica si de unde provine ea si anume din adancurile tenebroase ale mintii si sufletului nostru care nu isi au intotdeauna radacini :)
http://www.youtube.com/watch?v=A3yPW4emAis&NR=1&feature=endscreen
E subtitrat. Sper sa te ajute si sa ne ajute pe toti.
Numai bine!
Nu cred ca frica e cum zici tu poate prin faptul ca intotdeauna cautam sa o evitam si sa nu o confruntam de aici poate parea asa dar nu este...nu toti oamenii sunt cum ai zis tu mai sus..depinde de individ
Este un sentiment puternic inradacinat in mentalitatea colectiva a oamenilor insa sentimentul autentic este iubirea, noi natural iubim insa ne facem tot felul de ganduri ca sa suprimam acest sentiment
Tu intrebi de „frica" si astia se gasesc sa-ti vorbeasca de „iubire", hai ca sunteti amuzanti nu gluma...
Haios, da. Daca asa zice toata lumea, de ce sa nu zicem si noi tot ca ea Iubirea cred ca e cel mai inautentic sentiment... but whatever.
Sincer acum, nici n-am stat sa citesc toate postarile de pe pagina ta, nu dealta dar n-am chef sa mi se intoarca stomacul pe dos.
Eu daca as fi pus o intrebare asemanatoare cu a ta si as fi primit astfel de raspunsuri, jur ca, din revolta, as fi sters intrebarea ca sa nu mai existe si raspunsurile.
In fine, gusturile nu se discuta. Poate tu agreezi mai bine ca mine.
-Numai bine.
Oo, era sa uit, la faza cu „inautentic" ai fost ironica sau chiar asa consideri?
Da, chiar asa consider. Cred ca oamenii sunt egoisti prin natura lor iar gesturile facute din 'iubire', se fac doar pentru ca unii vor sa fie rasplatiti intr-un fel sau altul. (chiar si gandul ca "ma, am facut o fapta buna" e un fel de rasplata). Nu cred in 'iubire autentica'.
Dar exista
Si uite cum ne facem singuri rau... pentru ca nu mai avem nici un pic de speranta in a gasi pe cineva care iubeste neconditionat sau ajuta neconditionat.
Daca tu crezi fara speranta ca iubirea autentica nu exista, nu o vei gasi sau o vei gasi greu
Daca tu crezi si speri ca intr-o zi va aparea, atunci va aparea, nu conteaza cat de tarziu, dar va aparea
Te pup
anabelisa întreabă:
MaRyWssssss întreabă: