Nu ma uit la televizor. Nu ma intereseaza propaganda religioasa si nici cea ateista. Ateistii nu au biserici unde sa faca propaganda cum o fac crestinii (uneori chiar si politic - la sat se voteaza ce spune popa, asta apropo de oamenii credinciosi care-s mai greu de manipulat). Iar evolutia e dovedita, nu stiu cum si cine ar putea contrazice ceva palpabil, vizibil, analizat etc. Crestinismul s-a raspandit prin sange si crima. In legatura cu videoclipuri si altele, avem ratiune sa decidem ce e real, fictiv, distractiv, show. Cine nu, degeaba crede sau nu, tot prost ramane. in legatura cu crimele bisericii, REPET, Papa si-a cerut scuze in numele bisericii. Pe vremea aia au facut ce fac azi islamistii. Daca deschizi o carte de istorie, gasesti dovezi destule.
Ateismul nu spune ca suntem animale, doar ca am avut stramos comun. Evolutia e o poveste de 200 de ani, verificata din nenumarate puncte de vedere. Cine are dubii, se preface ca-i orb si surd. Big Bang-ul e verificat, doar motivul nu stim inca ce l-a declansat. Aflam si asta, suntem o civilizatie tanara. Intelegem foarte bine cum functioneaza lumea, nu e nevoie sa facem prosti niste oameni care si-au daruit toata viata stiintei (pe unii biserica i-a ucis sau i-a inchis). Piramidele nu sunt un mister (jean pierre houdin, un arhitect francez si-a dat seama dupa 10 ani de cercetari), nici nucleul pamantului nu e un mister (fier si nichel (se cam stie ce se formeaza la anumite presiuni, cum se comporta materia iar, cu ajutorul undelor seismice e simplu de verificat soliditatea - undele seismice se raspandesc pe tot globul, cu intesitati diferite in anumite tipuri de materie). Nu se fabuleaza, stim ce s-a intamplat chiar si dupa primele minute de la Big Bang. Ca Tu nu vrei sa accepti ideea, e alt lucru. Incearca sa studiezi si putina astronomie ca, astrologia in care credeai nu prea ajuta sa-ti dezvolti cunostintele despre Univers. Acorda sanse egale ambelor tabere, la urma decizi liber, nimeni nu te obliga la nimic. In legatura cu Mao si Stalin, rautatea din oameni nu tine cont de credinta sau religie. E universala (din pacate).
1) "Ateismul nu spune ca suntem animale, doar ca am avut stramos comun." Propozitia asta nu are sens deoarece "ateismul" nu are nici o treaba cu catalogarea stiintifica a informatiei existente.
2) Din punct de vede stiintific noi nu suntem animale. Din punct de vedere stiintific nu exista animale. Din punct de vede stiintific exista doar:
http://www.stiintasitehnica.com/......208800.gif
3) "Big Bang-ul e verificat" aceasta propozitie nu are sens deoarece cuvantul "verificat" nu inseamna nimic.
4) "Intelegem foarte bine cum functioneaza lumea" - habar nu ai cum functioneaza lumea. Eu cred ca ne ar mai trebuii putina modestie socratica...
5) "Rautatea din oameni nu tine cont de credinta sau religie." Sunt perfect de acord.
1. Ateismul sustine teoria evolutiei, nu am vazut ateisti care sa nege asta. In comentariul la care am raspuns ateismul era acuzat ca considera oamenii animale.
2. Din punct de vedere stiintific exista animale.
3. Da, am folosit gresit cuvantul verificat, am vrut sa spun demonstrat.
4. Intelegem foarte bine cum functioneaza lumea dar, mai avem de invatat. Am si eu habar, nu citesc degeaba.
5. Ma bucur.
1) Diagoras, Democrit, etc. Problema e ca nu iti mentii argumentul in definitia termenilor. As putea concluziona ca tot ce spui tu e invalid deoarece nu ai definitiile conceptelor bine conturate.
2) Daca gandesti asa atunci habar nu ai ce inseamna stiinta. Dovedestemi ca propozitia ta e adevarata! Aratami ecuatia matematica din care reiese ca animalele sunt adevarate.
3) Nu poti demonstra nimic.
4) Mai citeste...
Aiureli mai mari nu cred ca am mai citit pe aici. Eventual, cele referitoare la fantome sau OZN-uri.
1. Repet, in comentariul la care am raspuns initial, ateismul era acuzat de faptul ca, considera ca oamenii sunt animale. Degeaba faci din tantar armasar, n-are rost. Intelegi si tu foarte bine ce am vrut sa spun doar, se pare ca n-ai nimic mai bun de facut duminica seara.
2. La asta nu cred ca merita sa mai raspund. Data viitoare cand iti mangai cainele, spune-ti ca e doar o iluzie.
3. Nici nu e nevoie, au facut-o Hubble si restul.
4. Mersi de sfat, il voi urma.
1. Se preda la scoala.
2. Pentru tine. Psihologia nu e stiinta?
3. Nu e atomul de litiu. In afara de numarul de electroni, nu prea se pupa. Atomul de litiu are 3 protoni 4 neutroni si 3 electroni.
http://schoolnet.gov.mt/physics/imElectricity/LithiumAtom.gif
O zi buna sa ai. :)
P.S. nu eu m-am legat de tine, tu te-ai legat cu sarcasm de raspunsul meu. Cel care vrea sa joace gica-contra si sa se afle in treaba (desi intelege foarte bine despre ce e vorba), esti chiar tu, prietene.
Religia si stiinta sunt doua surori, religia ne vorbeste despre Creator, pe cand stiinta ne vorbeste despre creatie.
AvalohAlyn întreabă: