Eu sunt in situația in care vad miracole dar putine si mici. Citatul tau da 2 extreme, dar in viata nu e totul doar alb si negru. Exista multe nuante de gri.
A doua e o chestie super-puerila si care se aplica numai cuiva care are o viata absolut perfecta, "totul e un miracol" e o INSULTA FOARTE URATA adresata celor care au murit prin lagare de concentrare, sau au fost torturati continuu prin lagare/inchisori, naziste, comuiste, si chiar acum in Corea de Nord, pentru ca practic le spui ca ar trebui sa vada tortura sau moartea ca pe un miracol
cand iti pui problema asta, ar trebui sa te duci intr-un lagar de concentrare si intr-o camera de gazare sa vezi zgarieturile de unghii de pe pereti... chestia asta MA RUPT
https://www.google.com/......ps?/search
Este un indemn sa iubesti viata
iar cand totul e bine si tu nu iubesti viata, atunci esti pe dinafara
dar cand totul e naspa, atunci, cum spuneam, conceptul e o insulta
eu am intalnit conceptul in filmul asta:
Miracles from Heaven (2016)
https://www.imdb.com/title/tt4257926/
facut dupa o poveste reala si un miracol real - fetita cu paralizie la intestine, care cade cu capul inainte in interiorul unui copac batran (si care era gol de sus pana jos la interior) de la 10 metrii, nu isi rupe nimic, doar cateva zgarieturi, iar dupa aia nu mai are paralizia aia, si descrie ca a vorbit cu D-zeu
toata treaba a fost pe bune si NU are nici o explicatie in afara de D-zeu
nici macar drogul pe care il elibereaza creierul cand mori, si care ii fac pe cei care au fost resuscitati sa vorbeasca de o lumina alba, nu se aplica, pentru ca nu a murit si nu a fost resuscitata
Din răspunsurile care s-au dat până acum, înţeleg că nu aprobă nimeni afirmaţia lui Einstein. E clar că omul a greşit. Când zece oameni îţi spun că greşeşti, concluzia e clară. Eh, o fi fost şi el bătrân când a scris asta; şi poate începuse să dea semne de senilitate. Îl iertăm.
(Miracol: cursul normal al evenimentelor și al legilor naturii este suspendat, schimbat, modificat sau refăcut.) [Wikipedia, Ro]
Chiar daca citatul este attributed-no-source, iar Einstein nu era foarte prieten cu mecanica cuantica, Only este valabil pentru putinii oameni care intuiesc in ce fel de realitate traiesc.
Desigur ca majoritatea vor spune ca nu exista miracole, sau ca nu traiesc in niciuna dintre cele doua situatii.
Problema incepe cand afla si ei (de exemplu, acum), ca Stiinta este cea care certifica miracole, cum ar fi: Incertitudine · Excluziune, Cuanta · Dualism, Decoerenta · Interferenta, etc, sau faptul ca fizica si toate legile naturii nu mai functioneaza intr-o singularitate.
Retine ca nu am adus deloc vorba despre religie si "miracolele" din domeniul ei, pentru a nu da ocazia sa se materializeze aici vreunul dintre bizarii care bantuie pe la rubrica aia.
O mica parte din "razboiul" dintre determinism si nedeterminism il ai aici:
https://www.tpu.ro/go-to-answer/18397091/
...si iti lamureste si problema ridicata de tine la intrebarea despre particulele elementare.
https://www.tpu.ro/......-comporta/
Raspunsul este: Nu. Niciodata.
Fizica si Matematica nu vor fi complete, si nu vor putea sa modeleze universul cum doresti tu in intrebare.
În treacăt fie spus, dex-ul nostru menţionează şi varianta: "fapt, fenomen uimitor, extraordinar". Un apus de soare scăldat în culori este explicat ştiinţific, dar asta nu te împiedică să-l priveşti cu respiraţia tăiată şi să exclami: uimitor! extraordinar! Bine, nu cred că la asta se referă citatul.
Ba chiar la asta cred că se referă. Părerea mea e că totul ține de perspectivă, de viziunea asupra realității pe care o avem fiecare, de modul în care alegem să privim lucrurile. Poți să vezi un apus de soare ca fiind un miracol al naturii sau doar ca pe sfârșitul unei alte zile obositoare la muncă. Orice lucru poate fi frumos, depinde de modul în care îl admiri. Cred că în acest citat, miracolul are mai degrabă sensul de minunat de frumos sau uimitor de complex încât pare a fi un adevărat miracol. Buddha spunea că dacă ai reuși să simți în totalitate miracolul unei flori atunci viața ta s-ar schimba pentru totdeauna.
Considerand un alt lucru pentru care Einstein este renumit și anume:
„Două lucruri sunt infinite: universul și prostia umană; și nu sunt sigur de univers'' ar trebui să spun că Einstein știa foarte bine că există două tipuri de bază de oameni: cei care acceptă realitatea așa cum este ea cu adevărat și cei care își pierd viața ascunzându-se de ea în persistand in ignoranță și superstiție.
Din păcate, cea din urmă este cu mult mai numeroasă.
Cheers