Asta cu turbinca temporala imi suna cunoscut, am vazut ceva asemanator intr-un episod dintr-un serial SF... Andromeda, Lexx, Star Trek... nu-mi amintesc nici atunci n-am priceput mare lucru dar poate ca nu trebuie sa intelegem totul, e asa de frumos sa ne imaginam! si tu faci asta foarte bine
P.S.: da, normal ca timpul merge de la stanga la dreapta! asa merg si acele ceasurilor
Ii gresit sa spui ca timpul are o singura directie de la stanga la dreapta, citeste despre teoria relativitati si vei vedea cam de ce ii gresit sa spui asta.
Asta e tot ce ati inteles voi din toata povestea, doar prima propozitie.
Bine, hai ca pun ghilimelele de rigoare: "de la stanga la dreapta". Multumiti?
Daca ai fi acut habar de teoria relativitati ai fi stiut ca timpul nu se curge de la stanga la dreapta.
E gresit sa spui asa.
Omule, cum poti spune ca timpul se scurge de la stanga la dreapta? E aiurea frate. Tu ai facut fizica in liceu?
Numerele imaginare 'exista' la fel ca si cele reale, nu e nicio diferenta. Numerele au fost inventate de oameni ca sa ii ajute sa rezolve probleme si sa explice unele chestii.
Oricum, nu vad de ce ai zice ca numarul -5, 1(239), de exemplu, exista pentru ca e un numar real si i nu exista pentru ca e un numar imaginar. Denumirile astea nu clasifica numerele in numere care exista si numere care nu exista.
Referitor la ce ai zis de numerele complexe, ai uitat sa iei in calcul ca multimea numerelor reale e inclusa in multimea numerelor complexe.
Interesant, cei care au raspuns pana la tine, toti s-au "poticnit" in prima mea propozitie, desi in continuare mai era inca mult de citit. Pe viitor ar trebui sa-mi condensez intrebarile la una, cel mult doua propozitii. Nu trebuie sa intelegem totul? "Nu cerceta aceste legi...". Sunt convins ca nici Hawking nu intelege totul.
Numerele reale...nu este nicio diferenta? Nu este nicio diferenta intre numerele 5; 6 sau 7 si radical din (-1)?
Nu, nu e nicio diferenta in ceea ce priveste 'existenta' lor, la asta m-am referit.
Oricum, dintre numerele reale ai ales numai numere naturale ca sa faci comparatia cu radical din -1, dar si -5, 1(239) e numar real. Nu e nicio diferenta intre 5; 6 sau 7 si -5, 1(239)? Da, este. Asta nu inseamna ca 5; 6 si 7 sunt 'mai reale' decat -5, 1(239).
Mi-ar placea sa ma pot intoarce in timp, pana prin secolul VI/V b.c. sa-l intreb pe Pitagora care e adevarul in legatura cu numerele, in general.
Asa, in general, Pitagora ti-ar putea zice mai multe chestii. Numai ca el nu stia de numerele negative, de numerele irationale si nici pe atat de numerele complexe. Chiar daca pornind de la teorema lui Pitagora (care de fapt nici nu e a lui, pentru ca e mult mai veche, el numai a prezentat-o) se poate reprezenta in plan valoarea absoluta a unui numar complex.
Da, stiu. Iei pe abscisa pe a, pe ordonata pe b, faci dreptunghiul si gasesti punctul. Nu numai atat, dar mai afli un unghi, care are si el rostul lui. Ca, vorba aia, cand vrei sa scrii numarul in forma trigonometrica, ai neaparat nevoie de tangenta acelui unghi si, bineinteles, de teorema lui Pitagora, ca vorbiram de el, sa facem radicalul ala din (a^2 + b^2).
Fiindca ne-am luat la vorba, stii ceva detalii cu privire la -5, 1(239), cum s-a ajuns la el? Inteleg importanta lui, dar m-ar interesa cum a fost gasit (matematic).
L-am ales la intamplare. Orice fractie zecimala periodica, cu perioada diferita de (9) reprezinta un anumit numar rational.
Daca vrei sa scrii numarul asta, de exemplu, ca fractie ordinara, poate sa aiba forma -51188/9990 ( se poate simplifica, bineinteles).
Cei pana la Kali te-au certat pentru ineptia pe care ai spus-o, cum era si normal.
Kali nu te-a certat pentru ca nu a inteles mare lucru din ce ai scris si nu pentru ca ar fi mai permisiva.
Nu "condensatul" intrebarilor e marea ta problema, nici macar comasatul acestora, ci ineptiile.
Pot fi in doua locuri in acelasi timp, sunt omniprezent. Sau omnipotent, cum ai spune tu, din moment ce oricum nu faci diferenta intre cuvinte asemanatoare.
anonim_4396 întreabă:
Andre întreabă: