Incearca sa refuzi cate un ajutor sau doua, sa vezi ce se intampla.
Este firesc atunci cand cineva cere ceva sa o ceara frumos, dar se poate schimba in momentul refuzului.
Nu ai ce face lumea e perversa si pe interes. incearaca sa fii corecta cu tine si sa ai tu satisfactie sa ti dai singura satisfactie cand faci ceva bun sau rau, alege ti bine prietenii. succes
Nu cred ca te-ar trata cu mai mult repect, crede-ma ca si eu incerc sa ajut oameni in diferite feluri si nu e bine, incearca sa fii mai "pentru tine" si sa nu mai ajutit asa mult, ca o sa vezi ca te simti mai bine si atunci poti sa iti dai seama in cine poti avea incredere ca si amic, nu prieten ci doar amic pana la prietenie mai e de tras. Dar respectul il capeti prin alte cai doar ca in ziua de azi totusi destul de greu.
Nu. Atunci te vor acuza ca nu ii ajuti. Incearca sa iti dai seama daca ajutorul merita facut. Ar fi bine daca ai da niste exemple concrete. In general, cei care nu sunt recunoscatori dupa un ajutor, nici nu aveau mare nevoie de el (chiar daca ei nu-si dau seama de asta)
Ajuta in continuare numai ca nu mai da impresia ca esti disperat sa ajuti sau ca pentru tine e ceva simplu si normal sa faci anumite favoruri.
Succes!
Daca cred? Nu cred, ba mai mult, stiu sigur ca daca ai inceta sa-i ajuti isi vor bate si mai tare joc de tine. Cand zici despre tine ca nu esti respectata in primul rand zici ca esti o bleaga. Insusirile pe care nu le au blegii sunt: precizia si viteza. Sunt zeci de educatii sportive dar tu nu faci nici un sport sau orice altceva ce implica PRECIZIE SI VITEZA ( http://www.youtube.com/watch?v=S7wvxevtLZo ). Am avut o vecina care croseta un pulover in 2 zile - prietenele ei si alte vecine nu priveau cu mirare ci erau de-a dreptul speriate. Care este hobby tau sau in ce esti buna? sa nu zici ca "la tir"! Tu ai crezut ca daca tu vrei ca lumea sa te respecte ea o sa te respecte doar pentru ca esti o banalitate? Acuma la nivel psihologic : ai grija ca "ajutorul sau sfatul" pe care il dai sa nu consiste in informatii (barfe) despre alte persoane... asta se numeste tradare. Tradatorii sunt bine platiti dar niciodata respectati.
Majoritatea,se folosesc de tine când au nevoi, iar apoi te uită sau te ia în derâdere.
Dacă nu reuşeşti să impui respect, încearcă să-l câştigi.
Nefăcând nimic, nu poţi avea pretenţia sa te respecte cineva. Dar asta e bine, că nici tu la rândul tău nu eşti obligat să respecţi pe nimeni.
Mersi, raspunsul lui woodenpints il asteptam cel mai mult
Nu sunt fata si nici nu am chef sa crosetez un pulover in 2 zile.
Corect era:"Dacă nu reuşeşti", ca HItler, " să impui respect, încearcă să-l câştigi". Apropo! Sa-l câștige unde? La loto sau la loz în plic?
Ceee? Nu esti fată? Merg sa ma spal pe față...
Băăi băăiatule, ce nu ai? N-ai "chefuri"? Vrei ca lumea sa se compoarte cum? Frumos? Nu vrei sa te si mângâie?
Băăi băăiatule tu gandesti ca fetele si vorbesti ca fetele!
Ți-am pus o intrebare! Aia cu: ce hoby-uri ai? si In ce activitați am avea ceva de vazut la tine? dar nu ai raspuns pentru ca esti la pamant si egal cu zero si crezi ca noi nu ne dam seama? Cand o sa fi capabil sa faci 30 de tractiuni la bara? tot atunci o sa vb ca baietii. Sau mai bine asteapta sa ti se atrofieze muschii pe tine. Cata vreme nu poti sa faci 10 genoflexiuni intr-un picior si 10 in celalalt, sa nu ne dai vreo replica ca o sa ne plictisesti.
Daca nu erai tu, sigur se descurcau si singuri. Ajuta-ti doar prietenii apropiati.
De unde stii ca nu pot face? Afla ca pot. Si nu, nu vreau sa ma "mangaie" nimeni, vreau sa nu faca nimeni misto de mine.
Raspuns la intrebarea ta: Imi sa ascult muzica, sa citesc, sa cant la chitara, sa fac sport si sa ma joc online. Ce legatura au tractiunile sau genoflexiunile cu respectul? Eu nu sunt nici gras, slab sau musculos? "Bai baiatule", lol.
"Afla ca pot"! Cati anisori ai tu? Ne iei de credinciosi sau de creduli sau de amandoua?
Ia posteaza tu un filmulet pe Youtube cu tine cum faci genoflexiunile alea, ca nicidecum cuvintele tale nu ne incalzesc ci din contra ne face sa ne simtim rau.
muzica? ...las-o balta!
cititul? Eliade citea 3-4 carti pe zi in sanscrită, tu? una la doua luni? ce citesti? traducerea la filme? afisurile de pe strazi?
chitara? stii 5000 de melodii? ai rupt corzile intr-un concert?
sport? daca mai raspunzi raspunde cu o adresa pe youtube... ca nu duci pe nimeni de nas si nici pe noi. Cautati prieteni prin gradinite ca aia mici te mai cred. Respect inseamna PRECIZIE si apoi maresti VITEZA... PRICEPUT?
Am 16 ani. Nu trebuie sa iti demonstrez tie ca pot face 10 genoflexiuni, pentru ca toata lumea poate. 30 de tractiuni nu pot, doar vreo 10-12. Citesc cam 2 carti pe saptamana. Nu stiu 5000 de melodii si nu am rupt corzile intr-un concert. Nu cred ca m-ai inteles bine, eu nu vreau sa impresionez lumea cu caracteristicile mele fizice, intelectuale sau muzicale, nu vreau sa impresionez pe nimeni, eu vreau sa stiu cum pot face ca lumea sa nu isi bata joc de mine.
Praliu, am zis 10 genoflexiuni intr-un picior pe celalalt trebuie sa il ti intins in fata,
sa nu isi bata joc de tine? asta ii simplu! Nimeni nu isi bate joc de cei pe care nu ii cunosc si nici de cei care nu deranjeaza si ne face sa ne simtim prost ca ne-am pierdut vremea cu ei. Cum ar fi de exemplu cu tine, ti-a trebuit "respect" si noi ti-am aratat ce trebuie sa faci ca sa "fortezi " oameni sa te respecte, dar tu de fapt o intorci si rastorci si ne sucesti, de parca am fi titirobili nu oameni, si vrei ceva mai usor ca "buna ziua" care stie toate lumea sa zica, caca-maca ce vrei tu!
Atunci spune-mi tu cum sa "fortez" oamenii sa ma respecte. N-am zis ca vreau ceva mai usor ca buna ziua, am intrebat doar CUM, presupui prea multe despre mine.
Bine ma, am inteles: ai picat din Luna, si trebuie sa-ti explicam mura in gura: Respect inseamna sa ai PRECIZIE in ceea ce faci si apoi maresti VITEZA... PRICEPUT? (cpy/pst)
la lb romana trebuie sa ai precizie sa scrii caligrafic si corect
la matemetica nu are importanta cum scrii dar 1001+101 fac 1102 ...nu te grabi! Ca mai tarziu la serviciu tot ce strici costa dublu + stresul (care are consum instant de energie "mentala" imposibil de calculat)
eu obisnuiam o data la doua-trei luni, sa inmultesc pe hartie doua numere compuse din 10 cifre si apoi sa ma verific pe comp. m-am lasat de vreo 5 ani...iar anul asta pot sa zic ca sunt o catastrofa la mate, ca mi rusine de mine, desi sunt mai bun ca toti din jurul meu.