Cine crede in bazaconia de zicala ca "banii nu aduc fericirea" inseamna ca nu a "mancat" saracie, sau s-a lipit atat de bine de el incat nu are notiunea de bunastare si ii da cu fericirea aiurea, care vreti luati-o si cautati fericirea in ea, pe mine ma ia frigurile numai cand aud cuvantul si dau cu tot felul de prafuri sa o gonesc.
Dragilor, hai sa nu mai generalizam ca si saracii se sinucid la fel de frumos ca si bogatii Nu a zis nimeni ca banii ar aduce automat si fericirea, dar una e sa fii nefericit in vacanta in Tenerife si cu totul alta sa fii nefericit in...alegeti voi orice loc care vi se pare inferior.
Pana la urma, cui ar folosi, spre exemplu, sa am pe cineva drag cu o problema grava, de orice natura si sa il iau in brate si sa-i spun "Stai linistit/a, eu sunt langa tine?" VAX! Ca exista chestiuni in lume care se rezolva prin suport afectiv, de acord, ca nu suntem animale, dar din ce am observat eu, sunt mult mai multe cele la care este necesar suportul financiar.
Aici depinde si de situatie. Banii nu pot salva orice. Bineinteles ca fara ei este foarte greu de trait, insa ei nu pot salva viata unei persoane tinere din calea mortii de exemplu. Aceasta sintagma "banii nu aduc fericirea", nu se potriveste pentru fiecare om, intrucat dupa cum spuneam nu pot salva chiar totul, deci nu pot indrepta persoana spre o fericire imediata.
@Kronstadt, "e" toti directori, bre, de-aia "nu mai lucra nimeni ", hahahaha!
Doamne fereste-ma de asa persoane.
Bai, daca moare cineva din familia ta poti sa platesti ca sa-l reinvii? Cu ce te ajuta banii in acel moment dudaa ?
Tot timpul am spus şi o voi mai spune: Îmi doresc să am bani doar cât să supravieţuiesc. De la acest punct într-adevăr banii nu aduc fericirea. Poate e ceva personal, dar eu simt mai multă bucurie când pot să ajut pe cineva cu orice decât atunci când primesc bani
Lasand deoparte continutul intrebarii, ca n-am inteles daca faci un studiu, iti manifesti curiozitatea sau doar vrei sa fii contrazisa ( "Eu una sunt sigura ca da si nimic nu ma va face sa imi schimb parerea"), eu te felicit pentru acuratetea intrebarii, pentru faptul ca folosesti corect termenul "familial", cand puteai sa utilizezi usor paronimul nepotrivit, pentru prea putinele greseli de ortografie (poate sunt doar de editare!).
Intelegi, vin de la carti, am pierdut si tu ma intrebi despre bani...cam ironic!
Mare adevar vorbesti! si eu am aceeasi teorie in privinta banilor,nu se poate supravietuii far iei,banul deschide orice usa,banul te inalta,banul iti da putere,banul te innobileaza,banul este totul, iubesc banii mai mult ca persoana mea, caci fara iei nu ma pot iubii
Banii n-adic fericirea adevarata, e o fericire mincinoasa. Banii sunt un fel de drog, oricati ai avea iti doresti mai multi, ai frica in tine de ai pierde ( asta nu in cazu' tuturor, dar majoritatea oamenilor asa patesc ). Fericirea adevarata n-o gasesti in "material".
Bani? Asta e scopul tau in viata, bani?
Placerea vine dintr-o hartie? Placerea este tv-ul si internetul?
Astea sunt placeri false. Poate nu-ti dai seama acum, dar ai sa realizezi(poate) ca fuga dupa bani iti provoaca nefericire.
Niciodata nu te vei multumi cu ce ai, o sa ajungi obsedata.
Eu imi concentrez atentia spre lucrurile care cu adevarat merita.
Deci cei care zic ca bani nu aduc fericirea se refera la altceva si eu am stat pe ganduri pana am gasit raspunsul...eu se refera ca oameni bogati nu sunt fericiti ca le mai trebuie etc pecand cei saraci se multumesc si cu o coaja de paine
Asa si asa. dragostea e cel mai bun medicament.de exemplu am vazut la stiri ca un chinez avea sotia in coma de 11 sau 25 de ani.el mereu ii canta la un flaut parca niste melodii de dragoste si avand rabdare si rabdare sotia acestuia isi reveni.deci eu nu cred ca banii inseamna chiar tot. dimpotriva uneori pot sa insemne chiar nimic.stiu oameni care fara bani innebunes.si vezi? banii iti fac cateodata mai rau decat mai bine.deci eu imi tin parerea.
In societatea noastra, banii nu mai sunt vazuti ca fiind ochiul dracului. Banii au devenit o valoare motivanta pentru tinerii din ziua de azi. Pentru asta invatam, ne chinuim, incercam sa ne realizam in viata pentru a primi acest merit. Insa tot ce conteaza este sa nu cazi prada banilor, pentru ca odata ce ai bani din belsug, esti supus multor tentatii, poti intra in anturaje negative, setea de bani nu o poti stapani. E bine sa ai bani, dar sa ii folosesti cu cap. Si acei bani sa vina in mod cinstit in mana ta.
Daca nu ai cu cine sa o impartasesti e degeaba
Trebuie sa ai un pic din toate pentru a fi fericit.
Bani aduc o fericire trupeasca,dar nu si sufleteasca
Esti fericit in moment cand iti cumperi haine,bijuteri, parfumuri etc, dar ei nu aduc iubirea ...si ai dreptate ca atunci cand esti bolnav si ai o boala o poti vindeca mai usor atunci cand esti bogat, decat atunci cand esti sarac...
Este posibil si cum ai zis tu.dar iubirea aduce fericirea. si banii, pentru ca daca nu ai bani esti nefericit ca nu sti maine ce pui pe masa. ar fi bine : iubire si bani.
Bani nu aduc fericirea, dr ei o intretin.Acum sper ca totul a prins inteles.
Cu banii nu poti cumpara fericirea, draga mea. Da, ai dreptate, poate ca daca ai bani, te tratezi fizic, insa spiritual, banii nu au nici o valoarea in acea lume. Banii te ajuta sa supravietuiesti aici, in viata asta, timp de vreo 60-80 de ani, dar ei nu te ajuta sa capeti bogatii in viata vesnica. Nu stiu daca crezi in rai si in iad, in Dumnezeu si in cel rau, dar cred ca ar trebui.
Nu vreau sa te supar, dar banii sunt o bucurie trupeasca, de moment, nu si sufleteaca.
Domnul este mai presus de orice!
In viata viitoare banii nu au nici o valoare!
Sorry daca te-am suparat, e doar opinia mea si as vrea sa te gindesti la asta, daca doresti.
Domnul te iubeste! Si eu te iubesc. Toate cele bune!
Pai depinde. E adevarat ca banii sunt f folisotori in ziua de azi si daca nu ii ai nu poti trai.
Dar gandeste-te putin, te-ai simti fericita sa ai mii de munti de bani, dar sa nu ai nici un prieten, nici o persoana care sa te iubeasca ci doar dusmani care sunt gelosi pe averea ta si care sunt gata in orice moment sa ti-o fure?
Banii mai mult intretin fericirea, cum a zis si Qarren, Nu trebuie ca banii sa ne domine viata, pentru ca apoi nu mai realizam ce se petrece in jurul nostru si nu ne mai uitam la cei care nu au deloc. Adica stii si u ca de obicei marii bogatani sunt cei mai zgarciti. Sigur, sunt si exceptii, nu spun nu.
Deci eu zic ca avem nevoie in viata de bani, atat cat sa ne putem descurca cu nevoile zilnice.
Poate ca am reusit sa-ti schim parerea, poate ca nu, poate ca totusi ti-am dat o influenta. Asta ramane la latitudinea ta sa hotarasti.
Succes!
In ceea ce ai spus tu,da, aduc fericirea.Dar, proverbul se referea la altceva.Degeaba ai toate lucrurile, daca nu esti fericit. Poti sa ai un palat, daca tu nu te simti fericita.Banii nu aduc fericirea in sensul ca,daca ai de toate si nu esti fericit, degeaba le ai.Dar tu ai spus lucruri folositoare.Dar daca te`ai gandi mai bine, ai vedea ce vrea sa spuna.De exemplu,o persoana cauta dragostea dar nu gaseste.Dar,are haine,o casa mare,frumoasa, scumpa.Dar nu este fericit pentru ca el nu vrea asta, el vrea sa fie iubit si sa iubeasca.Degeaba ai bani, daca nu`ti poti gasi fercirea sufleteasca. Poate ca esti o persoana care nu sufera sau cauta altceva, iar de aceea banii te fac fericita. Sper ca te-am ajutat.(:
Eu consider ca si ei sunt importanti dar si iubirea e deasemene chiar si prietenii amici parinti nu cred a cineva nu ar rezista sa traiasca singur doar cu bani toata viata...
Pai daa e frumos sa ai bani nu ai de toate si nu duci grija de nimic dar ai bani si esti inconjurat doar de oameni interesati si unde ajungi totul e bine si frumos esti popular dar cu ce pret macar cei saraci se au unul pe celalalt sunt toti asa dar cei bogati niciodata nu vor fi prieteni intre ei eu as fi mai fericita daca as fi saraca si inconjurata de prieteni adevarat sa rad cu ei si sa fie langa mine cand am nevoie decat sa am tot ce vreau si sa fiu rasfatata si populara dar cand am nevoie de ceva sa nu am la cine sa apelez ca sa ma sprijine sau cand sa mi se termine banii sa raman singura cred ca cel mai bine intelegi daca vizualizezi acest videoclip poate nu e genul tau al meu nu e iti spun sigur dar e o melodie care are numai adevaruri in ea s-au intrecut pe ei insisi te pup:*:*http://www.youtube.com/watch?v=kicN9q8KIy0
Si cu boala iarasi poti sa fii oricat de bogat ca dacate loveste o boala ca si cancerul de exemplu sau altele poti sa ai toti banii din lume ca nu mai scapi de ea am si eu o cunostintacare era o femeie foarte c***a si a avut foarte multi bani din asta traia numai in luxuri si-a facut o familie si inca se prostitua si a facut cancer a fost operata de ff multe ori au scos tot din ea si ce a facut a stat 5 ani bolnava ca au tinuto medicamentele scumpe din toate tarile in viata dar a murit si a murit in chinuri pentru ca Dumnezeu a vrut asa si cu ce a ajutat-o ca a avut bani acum probabil e in iad platind pentru faptele ei
Bani nu aduc fericirea de este nevoie sa te intreti cu ceva deci...da si nu