Logica este ceea ce crede mintea umana ca este logic. Si numim logic ce se afla pe planeta noastra pentru ca sunt fenomene calora le putem da o explicatie rationala. Faptul ca noi reusim sa explicam un fenomen, exact in stare de incipt al lui, arata ca noi gandim logic. Asa functioneaza si logica spatiului, cu cat eu pot sa explic un fenomen in sensul ca poti sa-l intelegi atunci este logic pentru tine. Fiecare gandim diferit deci logica noastra este diferita.
Buna, cand vorbim de logica, de ratiune mai degraba, vorbim si de un sistem de referinta. In cazul omului sistemul de referinta este planeta noastra asupra careia actioneaza diferite forte. Daca gravitatia ar disparea, acest lucru ar avea si o cauza. Analizand cauza ni s-ar parea firesc ca marul sa pluteasca.
Gandesti mult prea intortocheat si te complici fara rost. Multe lucruri ti s-ar parea mai clare daca ai intelege mai bine notiunea cauza-efect.
Parerea mea rational, logic este ceea ce poti dovedi stiintific, degeaba ar parea rational daca nu e real, doua obiecte indiferent de greutate ele vor atinge pamantul in acelasi timp, logica isi spune pai stai cel ce e mai greu va atinge, dar nu e asa pentru ca atractia e acelasi, ma intelegi? trebuie sa trecem orice afirmatie prin prisma stiintei, da ok marul cade jos de ce cade? inseamna ca ceva il atrage in jos da de ce o pană zboara? zi-mi tu
Da, logica e un concept uman creat ca să înțelegem mai bine realitatea, ceea ce înseamnă că e oarecum subiectivă și poate fi eronată, totuși într-o lume relativistă în mod paradoxal matematica atinge valori absolut reale filosofic vorbind, iar ce privește realitatea fizică o mare parte din ea am e afirmată matematic, deci 100% reală.
Intotdeuna la aceeasi gravitatie 2 corpuri de mase diferite vor avea viteze diferite din cauza fizicii.Cel care este mai greu va fi atras la o viteza mai mare din cauza masei pe care o are.
Arunca 5 kg de la etajul 8 in timp ce arunci si un mar sa vedem daca ajung in acelasi timp.
Penele "zboara", dar eventual ajung la sol, pentru ca au o greutate foarte mica si rezistenta aerului e mai mare la ele decat la un mar de exemplu.Cu cat suprafata e mai intinsa, cu atat rezistenta aerului e mai mare. Acum daca corpul respectiv ( pana ) are o greutate foarte mica si o suprafata mare, rezistenta aerului e enorma si viteza in descensiune(coborare) devine foarte mica.
Summoning întreabă: