Daca percepi ceva cu cel putin 4 simturi, atunci e real.
Cu cat percepi cu mai putine, cu atat probabilitatea imaginarului este mai mare decat realul.
Ce intelegi tu prin "real", inainte sa incepem discutia trebuie sa na asiguram ca ne referim la acelasi sens.
Are U 4 real?
Deja clasica intrebare TPU... ce fumați fraților? Ca tare vreau si eu!
Ai pus 7+ intrebari care nu au nicio legatura directa cu fliosofia sau cu stiinta, oricât ti-ai spune tu.
O lume reală este de ajuns! Ca și în toate, este important să găseşti!
Când suntem treji, când mergem la lucru, în timp ce luăm prânzul... știm că acesta este ceea ce este cu adevărat. Nu avem nevoie de dovada că nu visezi, că se întâmplă cu adevărat. În timp ce ne luptăm, nu înțelegem, suntem furioși... la fel simțim că este într-adevăr. Și este? Sau este mai ușor să trăiești?
Cel mai sigur lucru din viață este să umbli în jurul pământului. Nu permite nici un moment să uiți unde eşti, cine eşti și ce faci!
"Ai pus 7+ intrebari care nu au nicio legatura directa cu fliosofia sau cu stiinta" - maichia? chiar nu au legatura? atunci admin(ii) de ce nu le-au mutat la alta categorie daca nu au legatura si daca nu e cat. potrivita? si vorbeam serios daca nu stii sa percepi ceva sau nu esti in stare sa raspunzi atunci nu te mai obosii sa dai raspunsuri care nu "ajuta". daca voiam caterinca o plasam direct in trivia/amuzante sau d&s ca oricum nu-i mare diferenta.tnks
Daca nu esti adaptat la mediu mori, cam asta e singura certitudine. In rest pe ce e adevarat se cearta filosofii/clericii ca la usa cortului.
Nu stiu sa percep ceva? Adică sunt catatonic sau cum?
Subiectul este foarte ok, categoria este ok, abordarea ta nu este.
Din multe puncte de vedere o discuție pe tema a ce este real este delicata. Din altele nu. Se numește "common sense" iar unor le cam lipseste in cantități mai mici sau mai mari.
De unde stiu eu ca sunt real? Crezi ca e ok sa abordezi subiectul asa?
Păi simplu, mi-ai raspuns deci ori sunt real, ori tu suferi de psihoză. E ok?
Nu tot ce am auzit, invatat, citit in carti sau net este real. Chiar as spune ca putine sunt. Dar pentru asta ai discernământ care este cu atât mai exact cu cat acumulezi informații si experienta.
Nu trebuie sa vad, pipăi, gust sau sa rostogolesc un pinguin ca sa stiu ca exista. Poate nu am vazut niciodata unul dar asta nu inseamna ca nu exista.
Deci, nu subiectul il contest, nici categoria. Spune-mi ca ai 14 ani si te ajut, chiar te laud pentru preocupari, dar altfel, abordarea imi pare copilăroasă si filosofie de dragul filosofiei, doar asa... că dă bine.
Iar citatul pus de tine are un iz ciudat. Imi suna a film SF sau a teoria conspirației, nu a filosofie.
Acum ai perceput mesajul meu? O fi real?
De simturi precum gust, miros, vaz... nu poti fii sigur 100%, s-ar putea ca totul sa fie o simulare, sau lucrurile astea chiar exista.
Dar poti fii sigur 100% ca tu existi.
Din moment ce esti constient, adica iti constientizezi existenta si spui,, Eu exist,, in mod constient, atunci esti sigur de existenta ta.