| Dmesss a întrebat:

Un arab avea trei fii, iar dupa moartea sa, le-a lasat acestora 17 camile, impartiudu-le astfel:

Fiului cel mare i-a zis sa ia jumate din camile.
Fiului cel mijlociu i-a zis sa ia o treime din camile.
Fiului cel mic i-a zis sa ia a 9-a parte din camile.

Un batran, vazand ca acestia se incurcau la calcule, le-a imprumutat o camila, avand acum 18, urmand ca cel mare sa capete 9 camile, cel mijlociu 6 camile, iar cel mic 2 camile, adica in total 17 camile. Apoi batranul si-a luat camila si a plecat la drum.

Rezolvati enigma, dati niste explicatii... Eu am rezolvato!

16 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Ce faci fratioare, ai fost in perelinaj la Mecca?

| Hombre a răspuns:

Băi, numai beţi fraţilor că nu mai stiţi ce faceţi, mă diliţi cu nefolositor cand trebuia stupid.

| Hombre a răspuns:

In sfarsit, a venit unu' si treaz si destept si m-a facut nefolositor de stupid, bingo.

| Hombre a răspuns:

Sa mai contrazica cineva ca prostia nu e contagioasa, he he he.

| MMihai a răspuns:

Site-ul funcționează aiurea : am scris fără majuscule și îmi spunea că sunt prea multe majuscule și nu voia să îmi accepte răspunsul
numărul de cămile= 17 ___ a=nc:2 ___b=nc:3_____c= nc:9____
nc=17____ a=8, 5____ b =17/3=5,66____ c=17:9=1,78 ___ deci c=2 ____b= 6 ___a= 17-2-6 =9

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

@Hombreee, scuze, scuze! Am apasat gresit. N-am vrut!
De la bautura big grin

| Dmesss explică:

Nu am fost mai nicaieri, dar am dat peste problema asta, am observat ca multi aveau impresia ca stiau sa o explice, dar am gasit doar unul care sa stie intr-adevar raspunsul: eu, modestul. Nu m-am cumintit ma, m-am resemnat.

| Dmesss explică:

Nu am fost mai nicaieri, dar am dat peste problema asta, am observat ca multi aveau impresia ca stiau sa o explice, dar am gasit doar unul care sa stie intr-adevar raspunsul: eu, modestul. Nu m-am cumintit ma, m-am resemnat, dar poate imi trece.

| Dmesss explică:

Se poate...

| Ovilacul a răspuns:

Pai cu tot cu camila batranului ei aveau 18 camile. Cel mare a luat jumate din camile, adica 9. Cel mijlociu a luat o treime din camile, adica 6.
9+6=15
Au mai ramas 3 camile. Batranul si-a luat camila inapoi si mezinul a ramas cu 2 camile. Interventia batranului a fost mai mult pentru a usura impartirea camilelor, 17 nefiind divizibil cu 3.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Te-ai cumintit? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

daca nea batrinul ala a pus o camila la socoteala reiese asa, a 9-a parte din 18 camile este 2, adica 2 camile care i-au revenit fiului cel mic, a 3-a parte din 18 este 6, adica 6 camile i-au revenit fiului mijlociu iar fiului cel mare i-au ramas 9 camile deoarece istetul de unchiesh si-a luat camila inapoi

| ღჩօოჩօղყƙღ a răspuns:

Sunt de acord cu Bogdan

| Lorenna a răspuns:

Pai. batranul le-a dat camila ca sa ii ajute pe fii aluiabatting eyelashes si sa le dea un numar care se imparte exact la 3big grin

| FericituIndragostit a răspuns:

Ai citit si u nlp sau de unde sti povestea asta?

| nedeasorin a răspuns:

9 nu este 1/2 din 17, asa cum 6 nu este 1/3 iar 2 nu este 1/9 (in mod sigur sunt daca este vorba despre 18). 1/2+1/3+1/9=17/18=0,9(44), nicidecum 1.