Copii sunt învățați de părinți să vorbească. Toate acele propoziții le-a auzit la părinți. Părinții l-au învățat și cuvintele și sensul lor.
Și bineînțeles există și predispoziția genetică care vine cu "îndemânarea" de a înțelege și folosi cuvinte.
Un copil crescut în sălbăticie nu va vorbi.
Și nici un animal crescut de oameni nu va vorbi.
Creeaza* propozitii* corect gramaticale dupa ce invata gramatica. N-are de unde un copil mic care nu a auzit de gramatica sa stie cand sa bage cratima ''genetic''. De exemplu tu, fara sa fiu rau sau altceva, nici acum nu scrii corect gramatical, vrei sa spui ca scriai cand erai mic?
Cum de ce? pentru ca asa a fost invatat,asa a auzit la cei din jur,oamenii din jurul lui vorbesc corect,nu vorbeste nimeni aiurea,gresit gramatical hai ca e tare ce intrebi tu. Ai vazut tu oameni nascuti in RO care sa vorbeasca agramat? Eu nu am vazut. Ca vezi ca scriu asa da,dar de vorbit nu prea cred.
Cine stie doara sa aiba probleme,sa se nasca cu dificultati mentale,dar un copil sanatos va vorbi mereu corect,adica asa cum aude in jurul lui.
Daca un copil aude "Am vazut ceva" un exemplu, tu crezi ca el va putea spune fraza asta altfel? Va putea vorbi ceva de genul "vazut am ceva"? Nu stiu poate la voi este asa, ma refer la nationalitatile astea minoritare, dar la un roman copil, nascut din ambii parinti romani acel copil va vorbi corect, asta pentru ca asa aude.Nu stiu ce ti se pare tie ciudat.
Bineinteles ca parintii invata copii sa vorbeasca, copii nu doara memoreaza fraze, sunt invatati sa le si foloseasca.
Daca fratele mai mare spune ""Eu ma duc la scoala" copilu ala mai mic poate o sa spuna catre fratesu "Eu ma duc la scoala" deci ar fi ceva ca un papagl, dar este invat, sa spuna Tu te duci la scoala.Chestiile astea se invata foarte rapid,nu este nevoie de cine stie ce filosofii, iar parintii copii mai mari corecteaza pe cei mici asa din instinct, cred ca exista un instinct al vorbirii, al corectie, dar nu te agndii ca depun aia cine stie ce eforturi sa faca asta totu e asa natural, lejer vine de la sine.
De sensul lor nu stiu daca parintii explica copiilor sensul cuvintelor aici ar fi chiar culmea.Parintii arata copiilor cuvantul respectiv, arata obiectul. Daca spune Mergi ok? ii arata pasi, copilu retine ca facand pasi inseamna a merge. Apoi cu obicte e si mai simplu.
Dar nu te gandii ca wow ce complicat e tu probabil te gandesti ce o sa te afci tu daca sau cand o sa ai copii cat timp o sati ia sai inveti, deci deja esti speriat Stai linistit totu vine de la sine si fara nici un efort.
Femei sa ai cu cine sa faci copii, restul se face de la sine, copii cresc singuri pe linga cei mari.Aiai este problema femei care sa faca copii
Asa ca pe ele ce mai stai bagate fa plozi o sa vezi pe viu cum sta treaba cu limba, cum invata copii sa vorbeasca
Man nu stiu ce abilitate ai tu, dar se pare ca eu scriu una, tu pricepi alta am spus eu ceva de scoala? Am dat exemplu de o fraza, pfff greu de tot cu tine.Naspa,ce sa zic.EU nu am spus copii invata la scoala sa vorbeasca, nici vorba de asa ceva.Am dat exemplu de o fraza, spusa de stiu si eu cineva, puteam sa zic altceva, Ma duc la film de exemplu si am spus copilul ala mic de 3-4 ani aude cum se vorbeste si el retine, nu am spus ca se duce ala la film sau la scoala Exemplu ala era sa fac o fraza, copilu o aude, iar dultu nu o poate vorbi gresit gramatical, aia era toata ideea.Ca urmare un copil nu are cum vorbi gresit.
Am spus ca ar putea totusi sa vorbeasca dar este corectat automat din instinct de parinti de frati de alti copii mai mari.
Ce ebilitate sa avem ca si un animal la fel procedeaza si o insecta si orice este viu daca e sa spunem ca asta e o abilitate atunci toat ce este viu ara eaceasta abilitate, de a invata, de a retine anumite chestii.
Pana si materia nevii are astfel de abilitati, sunt metale care au memorie, revin la forma initiala daca sunt stiu si eu indoite E ok las ca e bun si asa rau
da asta cam asa e.De aia si toti voteaza cu cine s-a invatat, pe cine vede mai des la tv, sau aude mai des.Asta e populatia din RO, daca nu e nimeni sa e explice.
Cand am fost in RO acum 2 ani faceam mai zilnic sedinta pe sant cu toti care stau acolo ce mai sow faceam, dar unia sa stii ca ascultau, erau interesati, altii ceara ma aprobau, daca le arati asa cu exemple ce sa le stie si ei poti sa-i faci sa vada viata altfel.
Iara dragnea aia e care mascul nu ar vea una tanara? si ala de 80 de ani ar vrea, mai ales astazi cand poti avea de toate, cand scula ti se poate trezi bati la ele ca ciocanu cum bate cuie, sa nu ai probleme cu inima, can rest fug alea de tine dupa
Un copil e crescut de părinți și de la ei învață să vorbească corect (sau incorect dacă părinții vorbesc incorect)
Eu am crescut învățând două limbi. Până pe la 5-6 ani amestecam cuvintele în română cu cele din greacă. Formam propoziții combinate cu toate că nu auzisem la nimeni așa ceva.
Abia mai târziu s-au separat în mintea mea și nu le-am mai amestecat.
Eu am scris altceva, faptul ca un copil poate sa creeze propoziti logice, e ceva genetic asta, nu face greșeli majore, el a invatat doua limbi in acelasi timp, i era mai greu sa faca diferenta dar cred ca mult a contat ceea ce vorbea mama lui cu el, un bebelus face diferenta intre limba vorbita de mama vs orice alta limba
Copii sunt învățați de părinți să vorbească. Toate acele propoziții le-a auzit la părinți. Părinții l-au învățat și cuvintele și sensul lor.
Și bineînțeles există și predispoziția genetică care vine cu "îndemânarea" de a înțelege și folosi cuvinte.
Un copil crescut în sălbăticie nu va vorbi.
Și nici un animal crescut de oameni nu va vorbi.
Nu stiu cum a apărut dar apropo de gramatica, propoziții*. Tu nu pui niciodata doi de "i"
Nu exista doi de i in gramatica mea, exista der, die, das, dar cum isi explici ca un copil poate sa faca propoziti corecte?
Nu stiu, copiii aud si invata repede deci cred ca depinde ce cat de corect vorbeste lumea în jurul lor. Dar eu nu am auzit nimic prea corect de la ei, nici de la mine cand eram mica
Eu ma refer la faptul ca leaga cuvintele intre ele, pentru a da sens, ceea ce e incredibil, inseamna ca limbajul este ceva genetic
Depinde si varsta, nu vorbesc de bebelusi
Depinde de primele interactiuni pe care le are. Intr-o familie de filologi, copilul isi dezvolta mai rapid decat ceilalti semeni din generatia sa inteligenta lingvistica.