Aici nu vorbim neapărat despre rock sau alte genuri muzicale (a fost doar un exemplu), ci despre cum influenţează numărul şi reacţiile exagerate/violente a fanilor înnebuniţi părerea societăţii despre acel ceva/cineva. Dacă fanii tăi sunt predominant copii, sunt mulţi şi îşi manifestă simpatia, admiraţia în mod argesiv/excesiv/insistent, automat eşti perceput ca o prostie, ca ceva rău/pueril/nedemn, de către adulţi şi/sau cei care obişnuiesc să meargă împotriva curentului, care vor să-şi evidenţieze individualitatea, care se tem de riscul de a se pierde în mulţime, de a fi confundat cu ea.
În concluzie, fanii (calitatea lor) au o putere enormă asupra unui fenomen/om. Nu vi se pare?
Şi, Dmesss, nu. Dar ştiai deja, hehe.
ÉrotiqueConseils, mersi pentru "Nothing Else Matters"! O ador (Bezea, ţi-ai primit şi tu răspunsul).
NoChanceForUs, Dmesss, ÉrotiqueConseils, MaDoaren1DeTotCeEsteInJurulMeu, MyWorld, monstrulet, Julica11, TuristulVirtualDebusolat, vancea, Raphael, georgiana, ArcAngella, angus35, T101, IMMR..., ok, dar tot nu mi-aţi răspuns la întrebare.
Eu n-am vrut să aflu cum sunteţi voi fiecare în parte; ce, cât şi de ce ascultaţi, ci cum ar reacţiona masele, după părerea voastră, dacă s-ar produce o astfel de schimbare, dacă numărul de fani ar creşte brusc şi excesiv, iar calitatea lor ar lăsa de dorit. Oare o mare parte dintre fanii actuali, n-ar începe să se ruşineze cu preferinţele sale (muzicale, dacă e să vorbim strict de acest caz)?
13, se pare că "ai auzit", dar "n-ai ascultat".
Te pierzi în detalii, care n-au nici o importanţă, mai ales că am specificat la început - "exerciţiu de imaginaţie!" (o ai, nu?), şi tot nu mi-ai răspuns la întrebare.
(Re)citeşte comentariile mele la această întrebare (n-are rost să mă mai repet) şi încearcă să-mi răspunzi, dacă poţi! Mulţumesc!
Stefan79, şi dacă n-ai înţeles întrebarea şi nu mă poţi ajuta, de ce te mai chinui să-mi spui că nu mă poţi ajuta? O faci pentru mine sau pentru tine?
De ce să nu mai ascult muzica rock cu mândrie şi plăcere? Este vorba de muzica rock, nu de trupe care pretind că sunt. Şi nu, nu aş începe să o ascult pe ascuns, atâta timp cât ştiu că persoana care crede că interpretează muzică rock, a cântat înainte manele. M-aş amuza pe seama lor, în niciun caz nu m-aş lăsa influenţată de popularitatea muzicii acestora. Rockul adevărat nu moare niciodată (mă refer la melodiile trupelor legendare). Şi, deşi nu mai sunt la fel de populare, au rămas la fel de apreciate ca acum 30 de ani. Apropo de trupa Metallica, care s-a înfiinţat în anul 1981,
http://www.youtube.com/watch?v=NcbAibPA2yY (ştiam că este şi preferata ta).
Mai mult de 60% din oamenii care mă știu habar n-au ce muzică ascult eu.Nu-i deranjez cu muzică dată la player, nu încep să fac ca toți dracii, nu umblu cu lanțul câinelui la gât sau la blugi...ascult ce mă face să mă simt bine și atât.Nu e nevoie să știe cineva ce ascult decât dacă ține neapărat.În rest, nu deranja ca să nu fi deranjat.
Eu m-as plictisi. Imi place diversitatea, imi plac diferentele. Si cred ca ai dreptate, ceea ce place tuturor devine stupid.
Nu,perntru ca nu ascult un gen de muzica ca sa fiu diferit ascult pentru ca imi place... daca unu' din gogomani astia sar apuca de ascultat rock i-as considera in continuare niste cocalari...(nu-s roker)
Da,chestia asta se întâmplă jazz-ului în ultimul timp; a devenit "muzica de salon",serios! e chiar ridicol!
pe de alta parte, exista formații pe care le asculți-iar amănuntele nu mai contează-de genul solist deja mort sau publicul la pubertate;)) ezit sa dau exemple, pentru ca gusturile diferă de la om la om.Dar nu știu cine ar putea rezista acestei voci;)) http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw și pentru ca ai menționat rock-ul;)) http://www.youtube.com/watch?v=uXIYoO-f3xM&feature=feedlik
Dacă ar rămâne la acelaşi comportament stupid( şi cu siguranţă ar rămâne) ar fi o ruşine pentru muzica rock. Btw, treptat ar deveni muzică comercială.
Adevărat, fanii sunt cei care influenţează părerea. Dar şi muzica in sine. Pe de o parte mă dezgustă manelişti "smeckhery" cu 3 tone de aur după ei, iar pe de altă parte mă dezgustă versurile lor despre bani, femei, duşmani şi altele de genul. Să nu mai spun că toţi sunt afoni.
Btw, şi acum puştoaice de 10-12 ani ascultă rock. Nu numai adulţii. Personal, ascult Metallica şi Iron Maiden de la 4-5 ani.
Cred ca muzica a devenit un anturaj.Pentru multi chiar stil de viata sau vestimentar.
Multi asculta, dar putini inteleg ceea ce asculta.
Foarte putini au inteles scopul muzicii, ceea ce asculta ei nu se numeste muzica.
Asta ma face sa cred ca este doar un anturaj.
Ma mir cum de ai pus o intrebare de acest gen, daca generalizam ce ai spus tu in concluzie s-ar dovedi ca lumea ar fi luat-o razna.
Eu, oricum am o parere proasta despre cei care asculta un gen de muzica, maxim doua. De asemenea, am o parere proastra despre cei care se categorisesc dupa genuri de muzica, dar si despre cei care ii clasifica pe altii ca fiind adepti ai unui gen de muzica. Tu, preferata mea, te regasesti in proastele mele pareri?
De gustibus non disputandum, adica gusturile nu se discuta (spune un proverb latin), ceea ce inseamna ca, fiind euri diferite vom asculta aceea muzica ce ne reprezinta si care "rezoneaza" mai bine cu fiinta noastra.
Daca ne-am imagina ca toti, prin efectul de turma, am deveni fani manele, rock, latino..., ori orice alt fel de muzica si ne-am lua dupa un puber de cativa anisori, ce este "innebunit" dupa JB atunci cred ca, ne-am transforma in oile care n-au atata minte incat sa stie ca, atunci cand este cald este nevoie sa stai mai "razlet", iar cand este frig, sa te "apropii" pentru a te incalzi.
Mai nou se cauta "cantitate" in muzica si nu "calitate, asa ca apar cantareti, precum ciupercile dupa ploaie si o data cu ei apar si fanii, care sunt mai infocati ori doar accepta pentru ca, se iau propriu zis dupa altii si pentru a fi in "trend", se declara fani.
Orice actor ori cantaret, traieste pentru "aplauzele" publicului, acest gen de apreciere fiind motivul pentru care sunt capabili, sa mearga mai departe sa se dezvolte, ori altii sa faca acelasi lucru plafonandu-se, fara a aduce calitate in muzica lor. Suntem diferiti, cu niveluri diferite de cultura si desigur ca, celui ce-i place muzica clasica nu-i va place si maneaua, pentru ca aceste doua tipuri muzicale, se exclud una pe alta, dar vedem bine ca, "Minune" are bani de poate sa arunce cu ei pe oriunde vrea, iar altii talentati si cu voci nesasemuit de fumoase, stau mai rau la acest capitol.
Fanii pot influienta intr-o anumita masura parerea unora dintre noi, dar personal nu cred ca va opera efectul de turma, tot vom ramane cu muzica noastra preferata si cu acei cantareti care ne fac sa simtim frumusetea melodica si calitatea versurilor, prin care ni se transmite un mesaj, deoarece acesta este rostul in tot ce se face in acest domeniu, mesajul care trebuie sa fie de calitate.
Cu alte cuvinte, trebuie sa ne mai civilizam si noi si atunci vom avea si fanii deschisi la minte care sa-l aprecieze pe un Placido Domingo, ori un Luciano Pavarotti, daca ne referim la muzica clasica sau pe un Julio Iglesias, Angela Similea, Monica Anghel, Marcel Pavel, ori pe multi altii care, au intr-adevar voci ce-ti fac "pielea de gaina" cand ii asculti, daca ne referim la muzica usoara.
Eu nu disper, exista sanse s-o putem asculta pe Nana Moskouri sau pe Cony Frensis si sa existe fani si din generatia tanara.
Pleaca dintre noi cantareti buni ca Madalina Manole, Cornel Fugaru si doar dupa ce intra in "lumea dreptilor" sa ne dam seama ce am pierdut si sa incercam sa mai transmita prin radio ori TV cateva din melodiile ce ne-au incantat zilele.
Este necesar sa fie apreciata calitatea si sa incercam sa ne delimitam de cei care se "trezesc" cantand si care, nu sunt in stare sa ne emotioneze, ci doar sa-si arate "nurii" ori sa reprezinte moda.
Imi place si rock-ul dar de buna calitate, imi plac si melodiile romantice, romanesti ori straine, imi place muzica care trezeste in tine sentimente si care fie te "activeaza", devenind mai dinamic, fie te predispune la visare.
Este bine sa tinem la parerile noastre si sa apreciem ce este de apreciat.
Felicitari NOname pentru intrebare, chiar ca iti merge cateodata mintea ca, este posibil sa ne "tampim " cu totii si acest sentimente este tare neplacut.
Ganduri bune si multa sanatate la toti "meloamnii" de pe TPU.
Intr-un fel sunt de acord cu tine, dar nu 100%. O data ce ai muzica in sange, tot vei asculta, dar sunt si persoane[ma includ aici] care nu asculta ce asculta "masele". Nu ascult nimic comercial, okay, aproape nimic. Si daca ar fi sa asculte toata lumea ce ascult eu, m-as indrepta poate spre altceva. Dar spun asta pentru ca stiu ca nu se va intampla ce ai spus tu, asadar, nu voi fi nevoita sa renunt
Sa inteleg ca nu ai o parere prea buna despre muzica rock? Daca asculti muzica rock pentru ca iti place si nu pentru ca vrei sa iesi in evidenta nu vad de ce te-ar interesa. Dar cred ca ai dreptate; daca la concerte de muzica rock ar aparea si persoane de genul(cei care asculta parizer spre exemplu) nu ar fi prea frumos si multe persoane care asculta rock ar putea sa renunte la concerte nu si la muzica.
Asta nu o sa se intample niciodata.Ca sa intelegi muzica rock sau folk trebuie sa ai suflet si creier. Elemente care lipsesc cu desavarsire marei majoritati si sa zicem ca toti cocalarii ar fi rockeri adevarati. Care asculta muzica pentru mesajul ei, mesaj pe care il inteleg si cu care sunt de acord. De ce sa imi fie rusine. Si in plus o fata de 10 ani nu are cum sa asculte melodiile celor de la Manowar, Megadeth sau Metallica si sa inteleaga mesajul. E ca si cum ai pune o fata de 10 ani intr-un grup unde se vorbeste despre filosofie. A auzi muzica, nu inseamna a asculta muzica oricum nu visa la asa ceva repede. Daca o persoana trece de la manele la rock acea persoana o sa auda piesele gandinduse la lanturi de aur si femei
Am 12 ani, si ascult Megadeth si Metallica si chiar imi place, inteleg mesajul.Niciodata nu voi intelege de ce se fac diferentieri intre varste
Nu ai cum sa renunti la o parte din tine, e ca si cum ai renunta la propria viata
Buna nu trebuie neaparat sa te declari a fi fanul cuiva anume, daca esti un iubitor de muzica, asculti cu drag orice gen, fie manea, populara, rock, dance, hause etc, sa nu uitam ca nu toate cantecele ne plac de la un solist, fie Guta, Salam, Justin, Miley, Irina Loghin etc deci fiecare are ceva de demonstrat in felul lui, ascult orice gen muzical atat timp cat nu imi zgaraie auzul si are versuri decente, in rest este un haus total in domeniul muzical...
Eu nu stiu ce sa-ti raspund ca eu nu inteleg nici macar un cuvant din intrebarea ta.
Eu sunt fan AC/DC de-o viaţă şi NU m-am plictisit NICIODATĂ de ei şi NU cred că vreun grup sau apartenenţă socială m-ar putea face să renunţ la muzica ROCK şi la trupa mea preferată AC/DC!
Asta no sa se intample niciodata, dar totusi fanii au un cuvant de spus in societate atatia fani ai cu atata esti de celebru si ascultat, dar daca ajunigi in pragul unde esti excesiv de popular poate fi i un mare dejavantaj daoar cei prea mult strica, din orice parte ar venii.
Probabil ca daca toti pustii ar incepe sa asculte muzica rock, m-as simti jenata sa mai ascult acest gen, si nu cred ca as fi singura.Pentru ca e vorba de comunitatea in care te afli, alaturi de ce fel de oameni esti.Cred ca cei care asculta rock se simt mandri intr-un fel, pentru ca se afla printre oameni mai altfel, cu gusturi muzicale; ceea ce te face sa te simti unul dintre ei.
Cand vezi toti copiii de 8 ani strigand cat ii tine gura cand o vad pe Miley,careia nici nu stiu sa-i scrie numele,nu cred ca o sa-ti placa vreodata,pentru ca mi se pare ca asta ii creaza o imagine proasta.Tu deja iti faci o parere despre ea,nu-i cauti melodiile, nu te mai intereseaza:are ceva talent? are niste melodii frumoase?
Cred ca asta e unul dintre motivele pentru care nu ascult Miley Cyrus, Justin Bieber etc.:numarul excesiv de fani(in general fete intre 7-12 ani), alaturi de calitatea nu foarte buna a muzicii, bineinteles.
Asta e parerea mea.
http://www.youtube.com/watch?v=qP6JDLQF23g&ob=av2e
Nici in imaginatie guta nu poate fi roker.sa fii roker este o stare de spirti nu conteaza cat ai de lung parul...rock on
Desi eu cred ca aproape totul e posibil, asta nu se va intampla pentru ca asta ar fi practik o nebunie. Si chiar mi-ar fi jena sa ma vada cineva ascultand rock daca ce ai zis tu ar fi fost adevarat. Sper ca nu se va intampla!
In primul rand put)zari aia sunt mult prea incuiati sa vada ce e rockul. Apoi daca ar asculta s-ar diferentia clar 2 genuri, de fapt 2 clase distincte. un fel de imitatii(ei) si originali(noi).Eu cel putin nu-mi voi schimba niciodata parerea despre rock,chiar daca poate vreodata,doamne fereste, nu voi mai asculta rock si derivatele sale, voi avea un adanc respect pentru cultura rock si adeptii acesteia.Rockerii adevarati nu o sa se ascunda niciodata de nimeni NICIODATA.Si da fanii sunt cei ce influenteaza parerea despre acel gen, e un fel de si'o fac cu mana lor.
Putin mi-ar pasa ca asculta si altii, ascult ce-mi place pentru ca-mi place, nu pentru ca asculta sau nu asculta unii oameni.
anonim_4396 întreabă: