NOname
| NOname a întrebat:

Un exerciţiu de imaginaţie: dacă de mâine toţi fanii lui Justin Bieber, Miley Cyrus, Guţă şi Salam brusc ar începe să asculte muzica rock şi ar deveni fanii înfocaţi al acestui gen muzical, oare rockerii adevăraţi cât timp ar mai avea aceeaşi părere despre muzica rock, cât timp ar mai asculta-o cu mândrie şi plăcere? Oare dacă toate puştoaicele de 10-12 ani ar fi leşinate după trupele rock, adulţii ar mai avea curajul să se declare rockeri? Oare n-ar începe s-o asculte mai mult pe ascuns (în privat)?
Nu cumva în primul rând fanii sunt cei care influenţează părerea generală a societăţii(/a unui grup de oameni) despre un anumit artist/o persoană publică? Nu cumva să fii excesiv de popular e (şi) un dezavantaj, un handicap?

51 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu m-as plictisi. Imi place diversitatea, imi plac diferentele. Si cred ca ai dreptate, ceea ce place tuturor devine stupid.

| mgtow a răspuns:

Ma mir cum de ai pus o intrebare de acest gen, daca generalizam ce ai spus tu in concluzie s-ar dovedi ca lumea ar fi luat-o razna.

| AnnaSpiritualRavishment a răspuns:

Nu ai cum sa renunti la o parte din tine, e ca si cum ai renunta la propria viata

| AnonymuxX a răspuns:

Da, ai mare dreptate, fanii influenteaza parerea generala a societatiwinking

| Anonime a răspuns:

Intradevar, sa fii excesiv de popular e un handicap care nu poate fii "indulcit" ca sa zis asa.Fiecare are stilul sau si asculta ce ii place,ce il reprezinta si cred ca s-ar simti neindreptatit daca cineva i-ar lua acest lucru si probabil ar protesta intr-un fel,aratandu-si individualizarea prin alte hobbi-uri.big grin,sau dupa cazul de fata, prin alt gen muzical, sau rusinea de a face acelasi lucru cu cei pe care ii consideri inferiori.happy

| alexralu34 a răspuns:

Asta no sa se intample niciodata, dar totusi fanii au un cuvant de spus in societate atatia fani ai cu atata esti de celebru si ascultat, dar daca ajunigi in pragul unde esti excesiv de popular poate fi i un mare dejavantaj daoar cei prea mult strica, din orice parte ar venii.

| FrostByte a răspuns:

Eu in principiu cred ca rock-ul si-ar pierde sensul detinut pana in prezent. Probabil da, adevaratii rockeri s-ar ascunde de lume pentru a-si satisface nevoia muzicala (suna cam ciudat, stiu), dar intr-un final, in caz ca ar fi intrebat ce asculta, ce ar raspunde omul respectiv?

| DorelSudoru a răspuns:

Nu,perntru ca nu ascult un gen de muzica ca sa fiu diferit ascult pentru ca imi place... daca unu' din gogomani astia sar apuca de ascultat rock i-as considera in continuare niste cocalari...(nu-s roker)

| Dmesss a răspuns:

Eu, oricum am o parere proasta despre cei care asculta un gen de muzica, maxim doua. De asemenea, am o parere proastra despre cei care se categorisesc dupa genuri de muzica, dar si despre cei care ii clasifica pe altii ca fiind adepti ai unui gen de muzica. Tu, preferata mea, te regasesti in proastele mele pareri?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"cât timp ar mai asculta-o cu mândrie şi plăcere?" - Eu cred ca rockerii infocati, care esclud cu dispret orice alt gen de muzica, sunt la fel de jalnici ca fanii infocati ai manelelor. Imi pare evident ca ei merg dusi de val si nu de asta ca chiar ar aprecia muzica cu adevarat, pentru ca in asa caz ar putea sa aprecieze si piese de alt gen. Si da, s-ar lepada de muzica lor rock, pentru ca lor foaarte tare le place sa se simta emancipati si deosebiti. Si daca toti ar incepe sa devina rockeri, ei ar fugi de mainstream si chiar nu m-as mira de ar da-o pe pop simplu si rock mai soft.

| MyWorld a răspuns:

Intr'adevar, eu spre exemplu ascult muzica jb si nu mi'e rusine sa o spun. Adica de ce trebuie sa facem toti acelasi lucru? Multi asculta rock doa rpentru ca asa est ela moda, nu pentru ca le'ar placea intr'adevar. In ziua de astazi se merge mai mult pe principiul turmei. Daca unul face ceva, asa fac si restul. Deci cum spuneam, dac anul faic ca si restul vei fi considerat diferit si vei fi exclus.

| monstrulet a răspuns:

Putin mi-ar pasa ca asculta si altii, ascult ce-mi place pentru ca-mi place, nu pentru ca asculta sau nu asculta unii oameni.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

De ce să nu mai ascult muzica rock cu mândrie şi plăcere? Este vorba de muzica rock, nu de trupe care pretind că sunt. Şi nu, nu aş începe să o ascult pe ascuns, atâta timp cât ştiu că persoana care crede că interpretează muzică rock, a cântat înainte manele. M-aş amuza pe seama lor, în niciun caz nu m-aş lăsa influenţată de popularitatea muzicii acestora. Rockul adevărat nu moare niciodată (mă refer la melodiile trupelor legendare). Şi, deşi nu mai sunt la fel de populare, au rămas la fel de apreciate ca acum 30 de ani. Apropo de trupa Metallica, care s-a înfiinţat în anul 1981,
http://www.youtube.com/watch?v=NcbAibPA2yY (ştiam că este şi preferata ta).

| Bezea a răspuns:

Sa inteleg ca nu ai o parere prea buna despre muzica rock? Daca asculti muzica rock pentru ca iti place si nu pentru ca vrei sa iesi in evidenta nu vad de ce te-ar interesa. Dar cred ca ai dreptate; daca la concerte de muzica rock ar aparea si persoane de genul(cei care asculta parizer spre exemplu) nu ar fi prea frumos si multe persoane care asculta rock ar putea sa renunte la concerte nu si la muzica.

NOname
| NOname explică:

Aici nu vorbim neapărat despre rock sau alte genuri muzicale (a fost doar un exemplu), ci despre cum influenţează numărul şi reacţiile exagerate/violente a fanilor înnebuniţi părerea societăţii despre acel ceva/cineva. Dacă fanii tăi sunt predominant copii, sunt mulţi şi îşi manifestă simpatia, admiraţia în mod argesiv/excesiv/insistent, automat eşti perceput ca o prostie, ca ceva rău/pueril/nedemn, de către adulţi şi/sau cei care obişnuiesc să meargă împotriva curentului, care vor să-şi evidenţieze individualitatea, care se tem de riscul de a se pierde în mulţime, de a fi confundat cu ea.
În concluzie, fanii (calitatea lor) au o putere enormă asupra unui fenomen/om. Nu vi se pare?

Şi, Dmesss, nu. Dar ştiai deja, hehe.

ÉrotiqueConseils, mersi pentru "Nothing Else Matters"! O ador (Bezea, ţi-ai primit şi tu răspunsul).

| IuliaJuly13 a răspuns:

Da,este.Devii plin de sine si crezi ca vei fi popular si dupa ce vei pleca de pe aceasta lume, chiar daca esti o vedeta precum un manelist sau o animatoare, etc.Cand nu mai ai fanisi nu mai esti chemat la emisiuni televizate(mai ales,ca sa te vada telespectatorii numerosi),innebunesti, o iei razna, ai un coboras din care nu mai scapi.Ai nevoie de psiholog.Astfel de staruri au un dezavantaj.un handicap si PUNCT.Dau exemplu pe Madalina Manole. Sper ca te-am ajutat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A fi excesiv de popular, nu inseamna nici dezavantaj nici handicap; iti creaza mari obligatii fata dea ceilalti; din pacate multi dintre cei care ajung populari, nu prea mai tin cont de ceilalti.Fiecare pasare pe limba ei piere.Mult noroc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dmesss - excelent raspuns! Bravo!

| miradoniz a răspuns:

Da,chestia asta se întâmplă jazz-ului în ultimul timp; a devenit "muzica de salon",serios! e chiar ridicol!
pe de alta parte, exista formații pe care le asculți-iar amănuntele nu mai contează-de genul solist deja mort sau publicul la pubertate;)) ezit sa dau exemple, pentru ca gusturile diferă de la om la om.Dar nu știu cine ar putea rezista acestei voci;)) http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw și pentru ca ai menționat rock-ul;)) http://www.youtube.com/watch?v=uXIYoO-f3xM&feature=feedlik

| AG a răspuns:

Intr-un fel sunt de acord cu tine, dar nu 100%. O data ce ai muzica in sange, tot vei asculta, dar sunt si persoane[ma includ aici] care nu asculta ce asculta "masele". Nu ascult nimic comercial, okay, aproape nimic. Si daca ar fi sa asculte toata lumea ce ascult eu, m-as indrepta poate spre altceva. Dar spun asta pentru ca stiu ca nu se va intampla ce ai spus tu, asadar, nu voi fi nevoita sa renunthappy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe mine nu m-ar afecta deloc. Oricum parerea mea va ramane aceeasi. Oricum ei niciodata nu ar asculta melodiile pe care le ascult eu.Imi place rockul dar nu sunt rocker. Oricum ar asculta trupe de duzina ale caror versuri nu exprima nimic.De exemplu melodia aia "Nothing else matters" este o melodie pe care au auzit-o multi dar nu au toti au inteles mesajul.Si nu prea vad un manelist sa asculte peste noapte "muzica adevarata". Bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce cauti la o melodie: sa fie buna pentru "headbanging", sa aiba mesaj puternic, sa fie foarte populara etc.
@MyWorld
Ai zis ca iti place JB.Melodiile lui JB exprima pentru mine ce exprima si "trupe legendare" de rock:Metallica, Judas Priest etc.
Oamenii asculta de obicei muzica care "sa nu ii deranjeze". Muzica arata in cele din urma ce vrei tu de la viata si iti modifica comportamentul mai mult sau mai putin.Bafta

| Paulla a răspuns:

Dacă ar rămâne la acelaşi comportament stupid( şi cu siguranţă ar rămâne) ar fi o ruşine pentru muzica rock. Btw, treptat ar deveni muzică comercială.
Adevărat, fanii sunt cei care influenţează părerea. Dar şi muzica in sine. Pe de o parte mă dezgustă manelişti "smeckhery" cu 3 tone de aur după ei, iar pe de altă parte mă dezgustă versurile lor despre bani, femei, duşmani şi altele de genul. Să nu mai spun că toţi sunt afoni.
Btw, şi acum puştoaice de 10-12 ani ascultă rock. Nu numai adulţii. Personal, ascult Metallica şi Iron Maiden de la 4-5 ani.

| NoChanceForUs a răspuns:

Mai mult de 60% din oamenii care mă știu habar n-au ce muzică ascult eu.Nu-i deranjez cu muzică dată la player, nu încep să fac ca toți dracii, nu umblu cu lanțul câinelui la gât sau la blugi...ascult ce mă face să mă simt bine și atât.Nu e nevoie să știe cineva ce ascult decât dacă ține neapărat.În rest, nu deranja ca să nu fi deranjat.

NOname
| NOname explică:

NoChanceForUs, Dmesss, ÉrotiqueConseils, MaDoaren1DeTotCeEsteInJurulMeu, MyWorld, monstrulet, Julica11, TuristulVirtualDebusolat, vancea, Raphael, georgiana, ArcAngella, angus35, T101, IMMR..., ok, dar tot nu mi-aţi răspuns la întrebare.

Eu n-am vrut să aflu cum sunteţi voi fiecare în parte; ce, cât şi de ce ascultaţi, ci cum ar reacţiona masele, după părerea voastră, dacă s-ar produce o astfel de schimbare, dacă numărul de fani ar creşte brusc şi excesiv, iar calitatea lor ar lăsa de dorit. Oare o mare parte dintre fanii actuali, n-ar începe să se ruşineze cu preferinţele sale (muzicale, dacă e să vorbim strict de acest caz)?

| NoChanceForUs a răspuns:

@NOname: Ar crește „inflația" muzicală, știi ce înseamnă asta.

| 13 a răspuns:

Asta nu o sa se intample niciodata.Ca sa intelegi muzica rock sau folk trebuie sa ai suflet si creier. Elemente care lipsesc cu desavarsire marei majoritatihappy si sa zicem ca toti cocalarii ar fi rockeri adevarati. Care asculta muzica pentru mesajul ei, mesaj pe care il inteleg si cu care sunt de acord. De ce sa imi fie rusine. Si in plus o fata de 10 ani nu are cum sa asculte melodiile celor de la Manowar, Megadeth sau Metallica si sa inteleaga mesajul. E ca si cum ai pune o fata de 10 ani intr-un grup unde se vorbeste despre filosofie. A auzi muzica, nu inseamna a asculta muzicahappy oricum nu visa la asa ceva repede. Daca o persoana trece de la manele la rock acea persoana o sa auda piesele gandinduse la lanturi de aur si femeihappy

NOname
| NOname explică:

13, se pare că "ai auzit", dar "n-ai ascultat".
Te pierzi în detalii, care n-au nici o importanţă, mai ales că am specificat la început - "exerciţiu de imaginaţie!" (o ai, nu?), şi tot nu mi-ai răspuns la întrebare.
(Re)citeşte comentariile mele la această întrebare (n-are rost să mă mai repet) şi încearcă să-mi răspunzi, dacă poţi! Mulţumesc!

| RфZaημtzα a răspuns:

Vedetele respira viata fanilor, din asta traiesc, parerea mea.