Buna nu trebuie neaparat sa te declari a fi fanul cuiva anume, daca esti un iubitor de muzica, asculti cu drag orice gen, fie manea, populara, rock, dance, hause etc, sa nu uitam ca nu toate cantecele ne plac de la un solist, fie Guta, Salam, Justin, Miley, Irina Loghin etc deci fiecare are ceva de demonstrat in felul lui, ascult orice gen muzical atat timp cat nu imi zgaraie auzul si are versuri decente, in rest este un haus total in domeniul muzical...
De gustibus non disputandum, adica gusturile nu se discuta (spune un proverb latin), ceea ce inseamna ca, fiind euri diferite vom asculta aceea muzica ce ne reprezinta si care "rezoneaza" mai bine cu fiinta noastra.
Daca ne-am imagina ca toti, prin efectul de turma, am deveni fani manele, rock, latino..., ori orice alt fel de muzica si ne-am lua dupa un puber de cativa anisori, ce este "innebunit" dupa JB atunci cred ca, ne-am transforma in oile care n-au atata minte incat sa stie ca, atunci cand este cald este nevoie sa stai mai "razlet", iar cand este frig, sa te "apropii" pentru a te incalzi.
Mai nou se cauta "cantitate" in muzica si nu "calitate, asa ca apar cantareti, precum ciupercile dupa ploaie si o data cu ei apar si fanii, care sunt mai infocati ori doar accepta pentru ca, se iau propriu zis dupa altii si pentru a fi in "trend", se declara fani.
Orice actor ori cantaret, traieste pentru "aplauzele" publicului, acest gen de apreciere fiind motivul pentru care sunt capabili, sa mearga mai departe sa se dezvolte, ori altii sa faca acelasi lucru plafonandu-se, fara a aduce calitate in muzica lor. Suntem diferiti, cu niveluri diferite de cultura si desigur ca, celui ce-i place muzica clasica nu-i va place si maneaua, pentru ca aceste doua tipuri muzicale, se exclud una pe alta, dar vedem bine ca, "Minune" are bani de poate sa arunce cu ei pe oriunde vrea, iar altii talentati si cu voci nesasemuit de fumoase, stau mai rau la acest capitol.
Fanii pot influienta intr-o anumita masura parerea unora dintre noi, dar personal nu cred ca va opera efectul de turma, tot vom ramane cu muzica noastra preferata si cu acei cantareti care ne fac sa simtim frumusetea melodica si calitatea versurilor, prin care ni se transmite un mesaj, deoarece acesta este rostul in tot ce se face in acest domeniu, mesajul care trebuie sa fie de calitate.
Cu alte cuvinte, trebuie sa ne mai civilizam si noi si atunci vom avea si fanii deschisi la minte care sa-l aprecieze pe un Placido Domingo, ori un Luciano Pavarotti, daca ne referim la muzica clasica sau pe un Julio Iglesias, Angela Similea, Monica Anghel, Marcel Pavel, ori pe multi altii care, au intr-adevar voci ce-ti fac "pielea de gaina" cand ii asculti, daca ne referim la muzica usoara.
Eu nu disper, exista sanse s-o putem asculta pe Nana Moskouri sau pe Cony Frensis si sa existe fani si din generatia tanara.
Pleaca dintre noi cantareti buni ca Madalina Manole, Cornel Fugaru si doar dupa ce intra in "lumea dreptilor" sa ne dam seama ce am pierdut si sa incercam sa mai transmita prin radio ori TV cateva din melodiile ce ne-au incantat zilele.
Este necesar sa fie apreciata calitatea si sa incercam sa ne delimitam de cei care se "trezesc" cantand si care, nu sunt in stare sa ne emotioneze, ci doar sa-si arate "nurii" ori sa reprezinte moda.
Imi place si rock-ul dar de buna calitate, imi plac si melodiile romantice, romanesti ori straine, imi place muzica care trezeste in tine sentimente si care fie te "activeaza", devenind mai dinamic, fie te predispune la visare.
Este bine sa tinem la parerile noastre si sa apreciem ce este de apreciat.
Felicitari NOname pentru intrebare, chiar ca iti merge cateodata mintea ca, este posibil sa ne "tampim " cu totii si acest sentimente este tare neplacut.
Ganduri bune si multa sanatate la toti "meloamnii" de pe TPU.
In primul rand put)zari aia sunt mult prea incuiati sa vada ce e rockul. Apoi daca ar asculta s-ar diferentia clar 2 genuri, de fapt 2 clase distincte. un fel de imitatii(ei) si originali(noi).Eu cel putin nu-mi voi schimba niciodata parerea despre rock,chiar daca poate vreodata,doamne fereste, nu voi mai asculta rock si derivatele sale, voi avea un adanc respect pentru cultura rock si adeptii acesteia.Rockerii adevarati nu o sa se ascunda niciodata de nimeni NICIODATA.Si da fanii sunt cei ce influenteaza parerea despre acel gen, e un fel de si'o fac cu mana lor.
De-acord cu Brigaela.Ar fi plictisitor sa fi fraerul care mai asculta aceeasi muzica.
Eu nu stiu ce sa-ti raspund ca eu nu inteleg nici macar un cuvant din intrebarea ta.
Stefan79, şi dacă n-ai înţeles întrebarea şi nu mă poţi ajuta, de ce te mai chinui să-mi spui că nu mă poţi ajuta? O faci pentru mine sau pentru tine?
Probabil ca daca toti pustii ar incepe sa asculte muzica rock, m-as simti jenata sa mai ascult acest gen, si nu cred ca as fi singura.Pentru ca e vorba de comunitatea in care te afli, alaturi de ce fel de oameni esti.Cred ca cei care asculta rock se simt mandri intr-un fel, pentru ca se afla printre oameni mai altfel, cu gusturi muzicale; ceea ce te face sa te simti unul dintre ei.
Cand vezi toti copiii de 8 ani strigand cat ii tine gura cand o vad pe Miley,careia nici nu stiu sa-i scrie numele,nu cred ca o sa-ti placa vreodata,pentru ca mi se pare ca asta ii creaza o imagine proasta.Tu deja iti faci o parere despre ea,nu-i cauti melodiile, nu te mai intereseaza:are ceva talent? are niste melodii frumoase?
Cred ca asta e unul dintre motivele pentru care nu ascult Miley Cyrus, Justin Bieber etc.:numarul excesiv de fani(in general fete intre 7-12 ani), alaturi de calitatea nu foarte buna a muzicii, bineinteles.
Asta e parerea mea.
http://www.youtube.com/watch?v=qP6JDLQF23g&ob=av2e
Desi eu cred ca aproape totul e posibil, asta nu se va intampla pentru ca asta ar fi practik o nebunie. Si chiar mi-ar fi jena sa ma vada cineva ascultand rock daca ce ai zis tu ar fi fost adevarat. Sper ca nu se va intampla!
Cine iubeste muzica rock cu adevarat nu ii va fi rusine niciodata de acest gen de muzica indiferent de noii fani!
Cred ca muzica a devenit un anturaj.Pentru multi chiar stil de viata sau vestimentar.
Multi asculta, dar putini inteleg ceea ce asculta.
Foarte putini au inteles scopul muzicii, ceea ce asculta ei nu se numeste muzica.
Asta ma face sa cred ca este doar un anturaj.
Dar ce s-ar intampla cu cu fanii rockerilor de demult? Nu cumva ei ar deveni fanii lui Justin Bieber, Miley Cyrus, Guta si Salam? Nu am dreptate?
Fiecare fan este un motiv in plus de a merge mai departe si vb de trupe sau formatii sau inf...cantareti. Cred ca prezenta si existenta fanilor le da lor un motiv de a face ceea ce le place. Pentru ca nu poti face ceva ce-ti place doar tie si ceva ce ceillalti urasc. Anyway. E interesant subiectul.
Nu pot sa iti raspund la intrebare pentru ca mie nu imi place nici rock-ul nici guta si salam dar si pentru ca nu pre inteleg intrebarea ta de fapt numai interebari de astea pui eu chiar nu le inteleg
In general, romanii, cred ca tot ce vine de afara-muzica,haine, parfumuri, masini- si care au un anumit brand si devine popular pe tot globul este mai mult decat perfect.Am vizitat site-uri romanesti in care fanii unor staruri complet diferite se injurau, pentru ca ei cred ca X e mai popular ca Y, situatie pe care nu am prea intalnit-o pe site-uri ca oceanup, spre exemplu.
Tie ti se pare asa pentru. ca in Romania vedetele sunt priviti drept zei, pentru ca daca un grup de 10.000 de oameni o adora pe Miley si restul fac la fel.
Daca s-ar face schimbarea asta vedetele care influenteaza popoare nu ar mai fi asa de idolatrizati, pentru ca rockul este un gen de muzica diferit, nu este inteles de toata lumea, si aceste "staruri" ar intra intr-un con de umbra: nu ar mai exista tricouri cu Hannah, fani isterici si nici atat de multi cocalari.
Ai dreptate. oricum daca am ajunge sa ne placa la toti aceleasi lucruri mai bine ar exista un singur om si gata. ne-am plictisii de prea multe "clone"
Eu sunt fan AC/DC de-o viaţă şi NU m-am plictisit NICIODATĂ de ei şi NU cred că vreun grup sau apartenenţă socială m-ar putea face să renunţ la muzica ROCK şi la trupa mea preferată AC/DC!
Am 12 ani, si ascult Megadeth si Metallica si chiar imi place, inteleg mesajul.Niciodata nu voi intelege de ce se fac diferentieri intre varste
Nici in imaginatie guta nu poate fi roker.sa fii roker este o stare de spirti nu conteaza cat ai de lung parul...rock on
anonim_4396 întreabă: