NOname
| NOname a întrebat:

Un exerciţiu de imaginaţie: dacă de mâine toţi fanii lui Justin Bieber, Miley Cyrus, Guţă şi Salam brusc ar începe să asculte muzica rock şi ar deveni fanii înfocaţi al acestui gen muzical, oare rockerii adevăraţi cât timp ar mai avea aceeaşi părere despre muzica rock, cât timp ar mai asculta-o cu mândrie şi plăcere? Oare dacă toate puştoaicele de 10-12 ani ar fi leşinate după trupele rock, adulţii ar mai avea curajul să se declare rockeri? Oare n-ar începe s-o asculte mai mult pe ascuns (în privat)?
Nu cumva în primul rând fanii sunt cei care influenţează părerea generală a societăţii(/a unui grup de oameni) despre un anumit artist/o persoană publică? Nu cumva să fii excesiv de popular e (şi) un dezavantaj, un handicap?

50 răspunsuri:
| MyWorld a răspuns:

Intr'adevar, eu spre exemplu ascult muzica jb si nu mi'e rusine sa o spun. Adica de ce trebuie sa facem toti acelasi lucru? Multi asculta rock doa rpentru ca asa est ela moda, nu pentru ca le'ar placea intr'adevar. In ziua de astazi se merge mai mult pe principiul turmei. Daca unul face ceva, asa fac si restul. Deci cum spuneam, dac anul faic ca si restul vei fi considerat diferit si vei fi exclus.

| Anonime a răspuns:

Intradevar, sa fii excesiv de popular e un handicap care nu poate fii "indulcit" ca sa zis asa.Fiecare are stilul sau si asculta ce ii place,ce il reprezinta si cred ca s-ar simti neindreptatit daca cineva i-ar lua acest lucru si probabil ar protesta intr-un fel,aratandu-si individualizarea prin alte hobbi-uri.big grin,sau dupa cazul de fata, prin alt gen muzical, sau rusinea de a face acelasi lucru cu cei pe care ii consideri inferiori.happy

| alexandra2859 a răspuns:

Nu pot sa iti raspund la intrebare pentru ca mie nu imi place nici rock-ul nici guta si salam dar si pentru ca nu pre inteleg intrebarea ta de fapt numai interebari de astea pui eu chiar nu le intelegsad

| TrixLove a răspuns:

Fiecare fan este un motiv in plus de a merge mai departe si vb de trupe sau formatii sau inf...cantareti. Cred ca prezenta si existenta fanilor le da lor un motiv de a face ceea ce le place. Pentru ca nu poti face ceva ce-ti place doar tie si ceva ce ceillalti urasc. Anyway. E interesant subiectul.

| LoVeIsMyAir a răspuns:

In general, romanii, cred ca tot ce vine de afara-muzica,haine, parfumuri, masini- si care au un anumit brand si devine popular pe tot globul este mai mult decat perfect.Am vizitat site-uri romanesti in care fanii unor staruri complet diferite se injurau, pentru ca ei cred ca X e mai popular ca Y, situatie pe care nu am prea intalnit-o pe site-uri ca oceanup, spre exemplu.
Tie ti se pare asa pentru. ca in Romania vedetele sunt priviti drept zei, pentru ca daca un grup de 10.000 de oameni o adora pe Miley si restul fac la fel.
Daca s-ar face schimbarea asta vedetele care influenteaza popoare nu ar mai fi asa de idolatrizati, pentru ca rockul este un gen de muzica diferit, nu este inteles de toata lumea, si aceste "staruri" ar intra intr-un con de umbra: nu ar mai exista tricouri cu Hannah, fani isterici si nici atat de multi cocalari.

| AnonymuxX a răspuns:

Da, ai mare dreptate, fanii influenteaza parerea generala a societatiwinking

| Marmelada a răspuns:

Dar ce s-ar intampla cu cu fanii rockerilor de demult? Nu cumva ei ar deveni fanii lui Justin Bieber, Miley Cyrus, Guta si Salam? Nu am dreptate?

| Element25 a răspuns:

Cine iubeste muzica rock cu adevarat nu ii va fi rusine niciodata de acest gen de muzica indiferent de noii fani!happy

| Alexutza6755 a răspuns:

De-acord cu Brigaela.A

| Alexutza6755 a răspuns:

De-acord cu Brigaela.Ar fi plictisitor sa fi fraerul care mai asculta aceeasi muzica.

| JustinFanEu a răspuns:

Ai dreptate. oricum daca am ajunge sa ne placa la toti aceleasi lucruri mai bine ar exista un singur om si gata. ne-am plictisii de prea multe "clone"

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"cât timp ar mai asculta-o cu mândrie şi plăcere?" - Eu cred ca rockerii infocati, care esclud cu dispret orice alt gen de muzica, sunt la fel de jalnici ca fanii infocati ai manelelor. Imi pare evident ca ei merg dusi de val si nu de asta ca chiar ar aprecia muzica cu adevarat, pentru ca in asa caz ar putea sa aprecieze si piese de alt gen. Si da, s-ar lepada de muzica lor rock, pentru ca lor foaarte tare le place sa se simta emancipati si deosebiti. Si daca toti ar incepe sa devina rockeri, ei ar fugi de mainstream si chiar nu m-as mira de ar da-o pe pop simplu si rock mai soft.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A fi excesiv de popular, nu inseamna nici dezavantaj nici handicap; iti creaza mari obligatii fata dea ceilalti; din pacate multi dintre cei care ajung populari, nu prea mai tin cont de ceilalti.Fiecare pasare pe limba ei piere.Mult noroc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dmesss - excelent raspuns! Bravo!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pe mine nu m-ar afecta deloc. Oricum parerea mea va ramane aceeasi. Oricum ei niciodata nu ar asculta melodiile pe care le ascult eu.Imi place rockul dar nu sunt rocker. Oricum ar asculta trupe de duzina ale caror versuri nu exprima nimic.De exemplu melodia aia "Nothing else matters" este o melodie pe care au auzit-o multi dar nu au toti au inteles mesajul.Si nu prea vad un manelist sa asculte peste noapte "muzica adevarata". Bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde ce cauti la o melodie: sa fie buna pentru "headbanging", sa aiba mesaj puternic, sa fie foarte populara etc.
@MyWorld
Ai zis ca iti place JB.Melodiile lui JB exprima pentru mine ce exprima si "trupe legendare" de rock:Metallica, Judas Priest etc.
Oamenii asculta de obicei muzica care "sa nu ii deranjeze". Muzica arata in cele din urma ce vrei tu de la viata si iti modifica comportamentul mai mult sau mai putin.Bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce mi-e rockul, ce mi-e Miley?happy

| FrostByte a răspuns:

Eu in principiu cred ca rock-ul si-ar pierde sensul detinut pana in prezent. Probabil da, adevaratii rockeri s-ar ascunde de lume pentru a-si satisface nevoia muzicala (suna cam ciudat, stiu), dar intr-un final, in caz ca ar fi intrebat ce asculta, ce ar raspunde omul respectiv?

| IuliaJuly13 a răspuns:

Da,este.Devii plin de sine si crezi ca vei fi popular si dupa ce vei pleca de pe aceasta lume, chiar daca esti o vedeta precum un manelist sau o animatoare, etc.Cand nu mai ai fanisi nu mai esti chemat la emisiuni televizate(mai ales,ca sa te vada telespectatorii numerosi),innebunesti, o iei razna, ai un coboras din care nu mai scapi.Ai nevoie de psiholog.Astfel de staruri au un dezavantaj.un handicap si PUNCT.Dau exemplu pe Madalina Manole. Sper ca te-am ajutat.