| BeT a întrebat:

Un om este inferior sau superior fata de un animal?

Răspuns Câştigător
| BuLLetBtwin a răspuns:

Teoretic, este superior, practic este inferior big grin

42 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Silvia a răspuns:

Teoretic, este superior.

| Alphawolf a răspuns:

Glumesti!

| Alisa a răspuns:

Este superior deoarece gandeste, vorbeste, etc, dar intr-un fel putem sa spunem ca suntem si inferiori animalelor, deoarece multi se comporta asa, ca niste animale, si nu sunt deloc mai presus de ele.

| mdaria a răspuns:

Egal! nu există posibilitatea de a face comparaţii. uită-te la acest documentar...este cel mai tare care l am vazut şi răspunde la multe din întrebările nostre zilnice...
http://jorjette.co.cc/despre-natura-umana/documentar-kymatica/

regis
| regis a răspuns:

Si numai pentru faptul ca doar noi oamenii avem aceasta dilema, putem afirma cu certitudine ca suntem superiori oricarui animal. Restul sunt filozofii.

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Pentru ca este inzestrat cu discernamant si cu vointa de a-si alege totodata modul de comportament, ar trebui sa fie superior. Atitudinile omului sunt luate cu ratiune si nu instinctiv. Din pacate insa omul nu alege intotdeauna numai binele. De aceea se coboara sub conditia animala. Mark Twain, in nuvela sa numita "Strainul misterios", a afirmat la un moment dat ca, a face pe un om animal, ar insemna sa jignim bietul animal. Caci el, daca face rau, o face fara a avea simt moral, pe cand la om se pune altfel problema. Exista o dualitate in noi care nu o putem nega oricat am incerca; pana la urma partea animalica ce zace in fiecare nu este ceva rau in sine - este o conditie a existentei fizice! Dar spiritualitatea, constiinta de sine, aplecarea asupra propriei persoane si judecarea ei, deci MORALA - asta ne ridica! Eu sunt de parere ca si animalele sunt inzestrate cu inteligenta, nu numai omul. Doar ca omului, pentru a fi desavarsit spiritual ii trebuie intelepciune. A se traduce: inteligenta plus bun simt...

| Pupily92 a răspuns:

Depinde de om! laughing

| ania a răspuns:

Maimuta si maimutoiul isi admira puiul nou nascut. Tatal:
Ce bine ca e normal, ma temeam de evolutie!

| unu a răspuns:

Suntem egali, dar asta nu inseamna ca viata unui animal este la fel de importanta ca viata unui om.

| mdaria a răspuns:

Unu:Viaţa unui animal este la fel de importanta, din păcate mulţi au uitat acest lucru.

| syme a răspuns:

Dupa unii se pare ca a lua pancreasul unui porc si a produce insulina pentru om este totuna cu a lua pancreasul unui om si a produce insulina pentru porc.
Dupa altii porcul ramane porc: bun de mancat, bun pentru a obtine insulina, bun pentru studii care duc la salvarea oamenilor, etc.

| danut a răspuns:

"cristi_123 a răspuns: Teoretic, este superior, practic este inferior "
Un raspuns "JUST", nu poti cere de la unii ce nu au, trebuiesc lasati acolo unde isi doresc, regnul animal. rolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde din ce punct de vedere privesti situatia. Din punct de vedere rational sintem superiori dar din punct de vedere instinctual sintem net inferiori.

| Hombre a răspuns:

Diferenta dintre animal si om este aceea ca omul poate gandii abstract.

regis
| regis a răspuns:

@cristi_123 - in ce privinta este practic inferior?
@unu - in ce privinta suntem egali? Eu nu ma consider egal nici cu mielul pe care il mananc de Pasti si nici macar cu cainele pe care il plimb in lesa.
@mdaria - tu iti amintesti mereu acest lucru? Nu de alta, dar tot animale sunt si paianjenii, tantarii sau mustele, sobolanii, ba chiar si vitele sau porcii.
Hai sa lasam ipocriziile, omul este superior animalului si nu inceteaza nici macar o secunda sa isi manifeste aceasta superioritate.
Uite si o poveste reala despre ipocrizie. In cladirea de sticla a firmei pentru care lucrez a intrat o vrabiuta. Bineinteles ca nu mai stia sa iasa, lasandu-si mereu "urmele" prin locurile cele mai frecventate de clienti. Trei manageri cautau o solutie pentru a o determina sa iasa, iar eu le-am sugerat sa ii lase niste seminte otravite, din cutiile lasate de cei de la deratizare pentru soareci. M-au privit toti cu indignare, parerea lor evidenta fiind "cum sa otravesti o biata vrabiuta?". Raspunsul meu, care i-a cam blocat, a fost simplu: exact la fel cum otravesti un biet soricel.
Asadar atata timp cat vom utiliza produse animale in hrana noastra, atata timp cat folosim obiecte din piele si atata timp cat vom clasifica unele animale in categoria "daunatori", lupta pentru drepturile animalelor ramane o ipocrizie. Chiar si presupunand prin absurd ca se vor rezolva aceste probleme, eu imi rezerv dreptul de a rade de cei care se considera egalii animalelor. Si inteleg ca nu ii deranjeaza sa fie numiti porci, boi sau magari, respectiv vaci, gaste sau capre.

| gigiro a răspuns:

Pacat ca ti-a raspuns Cristi, dar ca sa nu fiu mai prejos, iti si argumentez. 1. Animalele nu beau (doar cand gasesc ).2.Animalele nu-si bat consoartele. 3. Animalele nu fac sex oral. 5. Animalele nu se drogheaza, nu joaca jocuri de noroc, etc. 6) nu cunosc animal care sa-si bata odraslele, etc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Teoretic omul este superior pentru ca el are ratiune, dar din pacate nu o foloseste mereu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gigiro s-o crezi matale ca animalele nu fac sex oral.Comportamentul asta se pare ca tocmai de acolo l-a imprumutat omenirea.

April
| April a răspuns:

Omul este un animal superior.Are de la Dumnezeu constiinta de sine, si-a faurit singur valori morale si cu toate acestea, animal este si frate intru existenta cu tot ce tine de viata.Anatomic,pana si gaza are inima.

| sy46 a răspuns:

Danut, te intelegem, tu esti plantawinking Ce zici sa te punem pe tine in fata unui caine agresiv? Cat din tine crezi ca va mai fi intreg?laughing
In opinia mea, suntem inferiori. Un exemplu clar: Cati oameni nu ai intalnit care sa aiba o gandire mult mai prosteasca decat un caine, pasare, etc? Eu sunt sigura ca ai avut parte de astfel de oameni. Daca a-ti stii cei care spuneti ca omul este in varful lantului trofic mai multe despre animale, despre comportametul si ratiunea lor, v-ati schimba radical parereawinking.

| mdaria a răspuns:

Regis: dacă te uiţi la documentarul pe care l-am sugerat mai sus, vei înţelege perfect la ce mă refer şi nu vei mai lua cuvintele mot-a-mot. Eu nu mă lupt pentru nimic, pur şi simplu am făcut o afirmaţie despre cum stau lucrurile. Şi ca să înţelegi documentarul ar trebui să-l vezi pe tot, nu doar primele5 minute. Atunci probabil vei ştii ce am vrut să spun.Mai mult nu am ce să comentez.

regis
| regis a răspuns:

@mdaria - nu ma intereseaza documentarul, ma intristeaza sa aflu ca cineva sustine ideea periculoasa ca viata mea sau a copilului meu este la fel de importanta ca a oricarui animal. Si sunt curios daca cei care sustin asta sustin si ca viata unui urs este la fel de importanta ca si viata unui sobolan sau a unui tantar.
La nivel de filozofie se poate discuta orice aberatie, totusi sa nu schimbam locul fiecarui lucru pentru ca nu castigam nimic.
@gigiro: te inseli amarnic:
1. animalele beau si ele, atata ca nu sunt capabile sa isi si produca, chiar daca mor de sete.
2. unele isi bat partenerii, ba chiar ii folosesc pentru inmultire dupa care ii ucid.
3. Animalele fac sex oral, ba unele isi fac chiar singure. Oricum, pierderea e tot de partea lor.
4. vad ca pe asta l-ai sarit
5. animalele se drogheaza. Vezi povestea despre descoperirea cafelei si ai sa intelegi.
6. Eu cunosc animale care isi mananca odraslele, doar pentru a avea din nou ocazia de a se imperechea.

| mdaria a răspuns:

Regis:dacă nu vrei să te uiţi de ce îmi mai răspunzi la comentariu? Nu are nici o relevanţă, pentru că oricum nu înţelegi ce spun eu. mesajul meu a trecut pe lângă tine, pentru că în tine nu are loc să se oprească, eşti prea plin de "neplăcerile vieţii."

| Razvan a răspuns:

In ultima vreme a ajuns sa fie net inferorraised eyebrows

| anad a răspuns:

Daca as raspunde la stiinta as zice ca e superior(munceste, vorbeste gandeste), daca as filozofa as spune ca majoritatea oamenilor ar trebui sa ia lectii de la animale.

| DeeDee28 a răspuns:

Depinde de persoana... unii sunt superiori...altii sunt mai inferiori (ma refer la felul in care gandesc)

| Cσσкiє a răspuns:

Teoretic, este superior, pentru că poate face multe alte lucruri decât face un animal, dar logic, este egal, pentru că şi omul este animal, este mamifer.

| primaru a răspuns:

Da omul poate vorbi

| 非有神论者 a răspuns:

@gigiro: stiu animale care isi mananca partenerii happy

Întrebări similare