| BeT a întrebat:

Un om este inferior sau superior fata de un animal?

Răspuns Câştigător
| BuLLetBtwin a răspuns:

Teoretic, este superior, practic este inferior big grin

42 răspunsuri:
| RainDrop a răspuns:

Amandoua, doar ca ele au mai mult suflet decat noi.

regis
| regis a răspuns:

@mdaria - nu ma intereseaza documentarul, eu ma refer la afirmatia ca viata mea este la fel de importanta ca a unui animal, cu extensia ca viata unui sobolan este la fel de importanta cu cea a unui cal, de exemplu. Si chiar nu ma intereseaza un documentar care incearca sa demonstreze astfel de tampenii, oricat de filozofic ar face-o si oricat de figurativ ar vorbi.

| madaa a răspuns:

Inferior cel putin eu de la varsta de 6 ani acum am 14 am adus acasa ori ce animal bolnav pe care l-am gasit iar eu spun ca noi suntem inferiori

| unu a răspuns:

@mdaria: la nivel colectiv nu putem considera viata unui animal la fel de importanta pentru ca resursele sunt limitate. Daca am lasa un om sa moara pentru a salva un animal, specia noastra s-ar duce dracului... M-am oprit din vizionarea filmului pe care l-ai recomandat atunci cand am auzit ca universul e un organism viu. Poti sa-mi explici cum raspunde universul la stimuli si cum se reproduce? Pentru ca asta mi se pare imposibil.
@regis: suntem egali in sensul ca nu toate insusirile noastre sunt net superioare celorlalte animale. Noi avem mai bun inteligenta, alte animale aleraga mai repede, vad mai bine, miros mai bine, traiesc mai mult, sunt mai rezistente la boli sau intemperii etc. De asemenea omul nu e mai special printre celelalte animale. Tot ceea ce face omul (cultura si civilizatia lui) nu e mai putin inutil decat cuibul unei randunici. Bineinteles ca ajungi la viziunea asta doar daca esti ateu (ceea ce e firesc), nu atunci cand crezi ca exista un zeu care te-a facut pe tine mai cu mot intre celelalte animale.
Mi-a placut solutia la problema vrabieiwinking
@danut: stim ca mata faci parte din regnul vegetal - o demonstrezi prin orice comentariu pe care il publici

regis
| regis a răspuns:

@unu - faptul ca un animal alearga mai repede decat mine nu il face deloc egalul sau superiorul meu. Si daca totusi ti se pare ca este asa, gandeste-te doar la faptul ca eu, omul, mi-am dovedit superioritatea prin faptul ca mi-am construit singur masinarii care ma fac mai rapid decat el. Dar eu cantaresc superioritatea si inferioritatea in functie de suma calitatilor, nu de una care ofera un minim avantaj.
Asta cu cuibul din nou e filozofie, eu sunt mai pragmatic de felul meu, nu imi place "recursul la universalitate care eludeaza meandrele concretului" big grin. Daca tie ti se pare ca o casa este la fel de utila cu un cuib de randunica, oare de ce randunica pleaca iarna din acel cuib? Hai totusi sa nu filosofam, e o tampenie sa incerci sa demonstrezi ca animalul este egalul omului si o ipocrizie sa sustii ca in viata te ghidezi dupa astfel de principii. Va fi asa atunci cand crocodilii vor purta cizme din piele de om, oile isi vor tricota bluze din parul nostru sau gainile ne vor manca ouale. Sau atunci cand cainii vor face o organizatie pentru apararea drepturilor oamenilor vagabonzi.
Spui ca trebuie sa fii ateu ca sa te consideri egalul animalelor. Eu cred ca nu are nicio legatura una cu alta. Daca nu crezi in divinitate si accepti ca esti doar o maimuta evoluata, este acelasi lucru. Evolutia exact prin asta se traduce, prin trecerea la un nivel superior; din moment ce ai evoluat nu te mai poti considera egalul celui de dinaintea ta.

| danut a răspuns:

"sy46 a răspuns: danut, te intelegem, tu esti planta Ce zici sa te punem pe tine in fata unui caine agresiv? Cat din tine crezi ca va mai fi intreg?"
Observ o "manipulare" a subiectului, ai introdus un nou regn, dar daca ar fi sa extrapolam ce ar fi daca planata ar fi una carnivora si tu o biata musca ca nu stim ce fel de "gandire" ai. happy

| Didi* a răspuns:

Logic ca superior este om fata de animal cine gandeste, cine vorbeste etc. bine inteles ca omul

| BeT explică:

Raspunsul corect este al lui cristi_123, nu stiu ce se intimpla ca nu imi apare fundita, dar tu esti cistigatorul.

| PinkY a răspuns:

Cred ca si una si alta. Este superior unui animal prin faptul ca omul gandeste, vorbeste etc., dar ii este si inferior prin anumite lucruri pe care le face, lucruri pe care animalele nu le fac, de exemplu o femela nu-si paraseste niciodata puii, pe cand o femeie da.

| Eveee92 a răspuns:

Inferior la cum se dezvoltalaughing

Răspuns utilizator avertizat
| cineeu a răspuns:

Nu este nici inferior, nici superior. doar este. la fel si celelalte vietuitoare. intr-adevar animalele nu pot face hip-hop sa zicem, sau sa picteze. nu le este de folos. in schimb din punct de vedere a comunicarii, sistemul de organizare social, adaptarea la diverse medii, perioada juvenila sunt net mai eficiente decat la om. omul are doar minte. doar ca nu prea o mai foloseste.

Întrebări similare