Eu consider timpul ca fiind un râu curgător. Tu te întorci în trecut, adică urci în amonte. Şi la un moment dat x, alegi să schimbi ceva, din acea zonă x, răsare alt râu secundar, din râul principal. Aşa văd eu lumile paralele. Practic ai creat un univers paralel cu acesta, făcând acea mică modificare. Ambele râuri sunt identice, mai puţin că în cel nou, bunicul acelui tip a murit, şi acel tip nu va fi existat, acţiunile sale nu vor fi existat, etc.
Aşa explic eu paradoxul acesta. Pentru că dacă ar fi un singur râu, cum de te-ai mai născut dacă la un moment dat te-ntorci în timp să-ţi ucizi bunicul? Adică această gândire înafara spaţiului şi a timpului, omul nu o poate percepe, căci nu are capacitatea, de aceea mi se pare mult mai plauzibilă teoria mea.
Oau! Stop cadru trebuie sa procesez informatiile... Tare incurcat, dar adevarat(daca s-ar putea asa ceva).
Da,trebuie. Eu si toti oamenii de stiinta care si-au pus aceasta problema.
Ai descoperit notiunea de paradox. Felicitari!
PS: Subscriu celor spuse de andoando.
In momentul in care un calator in timp schimba ceva in trecut, un univers paralel se fisureaza. Aceasta teorie este sprijinta de mecanica cuantica.
P.S. Nu mai copia paradoxuri numai ca sa te aflii in treaba ca le putem si noi citi de pe net.
Tu de universe paralele ai auzit? Asta incearca sa demonstreze mecanica cuantica.
Einstein a spus ca in univers, viteza nu poate fi infinita. La o anumita viteza, spatiul si timpul se curbeaza iar cand curba se face suficient de mare, incepi sa mergi invers Este doar o teorie, dar se bazeaza pe niste principii concrete, venite de la un om care ne-a explicat exact teoria relativitatii si a pus bazele a numeroase descoperiri ulterioare
Foarte interesant subiectul, din pacate nimic nu poate fi inca demonstrat.
Io stiu ca asa s-o nascut chuck norris, ca s-o intors in trecut sa sa inmulteasca, ca nimeni altul nu putea sa faca asta. :-\
Mecanica cuantica are de aface cu tot ce inseamna materie si antimaterie
Asta urasc eu visele, timpul e doar o iluzie ceva creat de om faza cu calatoriile cand o sa mearga o sa cred si eu
Hai ma sa-ti dau un raspuns plauzibil, dar nu real.Sa zicem ca... bunica lui l-ar fi inselat pe bunicas-o cu altu si bunicas-o n-ar fi tatal natural al unuia dintre parintii lui(doar declarat) ca urmare daca el si-ar fi omorat bunicul in trecut nimic nu s-ar fi schimbat decat ca la momentul actual asa zisul bunic n-ar fi in viata. vot care v-a placut
anonim_4396 întreabă: