| femeipana a întrebat:

Un paradox interesant,daca o sa ajungem la nivelul sa "schimbam anumite trasee neuronale" din creierul cuiva la creierul altcuiva(teoretic vorbind) in viitorul foarte indepartat, omul x ar mai fi el si y ar mai fi el insasi? eu as zice ca nu, dar al cui ar fi constiinta?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Nu o să ajungem acolo. Conștiința nu este numai pe creier. Conștiința este și un produs la interacțiunii creierului cu propriul corp.

8 răspunsuri:
| pufulescu0o a răspuns:

In cazul acela depinde de cheful programatorului ce schimbari se produc. Deci poate transfera constiinta lui x la y si sterge complet pe y sau poate transfera doar unele amintiri de la x la y si atunci y ramane cu personalitatea si constiinta proprie.

| femeipana explică (pentru sadrian46):

Da,corect,ca e nevoie de constiinta sa misti corpul,dar asa fantasy vorbind daca am reusit am putea sa implan si cipuri in cap gen sa vada un om dinozauri sau altceva? dar apare un paradox daca inlocuim trasee neuronale ar mai fi omul acela acelasi? ca practic si daca am inlocui putin din traseele unui om, am schimba multe in el, dar realist vorbind sunt sceptic rau in asta, explicati mai detaliat de ce credeti ca nu o sa ajungem acolo, frumos raspuns.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru femeipana):

Conștiința nu este formată din trasee neuronale, care să poată fi accesate și modificate. De aceea nu putem ajunge acolo.

| relian a răspuns:

Daca am putea sa ne conectam la creier ceva aparate, atunci am putea probabil incarca ceva date.Nu stiu insa daca se port sterge date deja inregistrate, eu tind sa cred ca nu putem, nici nu vam putea sa stergem date care deja is sc rise in creier, ori mai stiu eu pe unde in ADN.

Sa schimbi trasee neuronale adica mai exact la ce te referi? Nui clara deloc exprimarea ta.Trasee neuronale, de la un om la altul, vorbesti de parca oamenii ar avea creierele conectate laughing

Poate ai vrut sa intrebi daca am putea copia informatia dintr-un creier si sa o bagam in altul, aia e alta poveste.
Banui ca esti copil, ai vazut si tu ceva filme pe Netflix laughing acu intrebi de or fi posibile chestiile ce ai vazut acolo.
Alea is povesti, dar si acolo tot la fel, se folosesc implanturi, chestii trestii, deci nu trasee neuronale ce spui tu.

Nu te mai uita la filme, sau daca te uiti, uitale dupa laughing realitatea este asta in care stai acum, viitorul poate fi si mai slab decat e acum laughing

Pai stim totul despre "ce este constiinta", am ajuns la nivelul ala?

sadrian46

Păi nu știm, dar ceea ce știm sigur este că nu din rețele neuronale.

Dar aveti idee cumva daca zoloft 200 e doza maxima, oare atat se da la cei internati? ca daca nu n-ar avea sens sa te mai interneze daca iti da doza mai mica, cel mai multi oare iau de 50mg si de 100? intreb doar orientativ ca sunt curios.

sadrian46

Nu am idee.