anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Unde crezi ca ajung "resturile" de la toaleta, apa folosita (etc)?
Gunoaiele unde ajung ( lasa groapa de gunoi) ma refer global?

Răspuns Câştigător
| DeyCj a răspuns:

Resturile de la cnalizare/industrie, etc ajung în oceane și mări.Chiar dacă există stații de epurare care sunt controlate riguros pentru nu lăsa aceste deșeuri în mediul înconjurățor, exista acele limite admise, care se permit, iar deșeurile acestea, chiar dacă sunt epurate în limitele admise, cumulate vor da un grad de poluare global echivalentul cu fostul combinat de la Copșa mică.E o chestiune de matematică. Daca calculezi de exemplu o limită admisă de poluanți în aer și apă de de exemplu 0.001% înmulțit cu câte fabrici și stații de epurare a deșeurilor exista în lume, o să vezi că dă o cifră de te sperii.Aceasta cifră este reală, de asta apa a scăzut calitativ și devine încet dar sigur necomestibilă. Aceste deșeuri cumulate se infiltrează în pânza freatică, chiar dacă se știe că pământul este un filtru excelent, dar dacă pământul devine îmbâcsit de deșeuri, tot în pânza freatică ajung acești poluanți.
Gunoaiele de regulă ar trebui să ajungă în centre de reciclare spre a fi procesate și transformate în materii prime pentru alte chestii folositoare omului.
De exemplu simplele pungi de plastic, o dată reciclate ele se pot toca și regranula astfel din acele granule se pot extruda(așa-i zice la procesul tehnologic) țevi de canalizare, tâmplărie PVC, și chiar obține fibră pentru haine(se știe că polarele sunt făcute din PET-uri)
Cartoanele, pungile de hârtie, saci de hârtie, etc, tot ce e din hârtie.O data procesate acestea pot servi ca materie primă pentru a face de exemplu simpla hârtie igienică, sau chiar a face alte ambalaje de carton, astfel se scutesc câteva hectare de pădure de la tăiere
Deșeurile electronice.O data procesate se pot extrage din ele metalele precum cuprul, aurul(din procesoare), și alte metale prețioase, iar acestea se pot refolosi la diverse.
Așa zisele fracții umede, adică resturile de mâncare, cojile de la zarzavaturi, etc., astea se supun putrefacției și rezultă un îngrășământ natural foarte bun(așa numita bio masă)
Iarăși resturile organice din stațiile de epurare a canalizărilor poate fi folosit ca îngrășământ natural.S-a dovedit ca este mult mai bun versus un chimical, care distruge mediul.

8 răspunsuri:
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Probabil li se dau foc si le respiram

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru supadeceapa):

Si resturile din vasul de toaleta? apa folosita? dai foc la apa?

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns (pentru anonim_4396):

Aia se duce intr-un rau. sau intr-o statie de epurare unde e filtrata si apoi se varsa intr-un rau laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru supadeceapa):

Rauri/statii globally?

| sweetys a răspuns:

In Romania gunoaiele la groapa de gunoi, iar apele reziduale in rauri sau statii de epurare ( rar) si apoi deversate in rauri. In alte tari mai dezvoltate, gunoiul este colectat selectiv, adica plastic, metal, hartie sticla, iar resturile de mancare sunt descompuse si utilizate ca fertilizatori, ce nu poate fi reciclat este descompus chimic sau i se da foc si apoi depozitat. Apele ajung in statiile de epurare, tratate chimic si utilizate in industrie ca ape menajere, adica spalarea instalatiilor masinariilor, halelor racirea sau incalzirea locului sau a altor instalatii.

| Steregoi a răspuns:

Orice nu e biodegradabil ajunge inapoi la om.

| DeyCj a răspuns (pentru anonim_4396):

Probabil că o s-o sublimeze în viitor, iar aburul rezultat va folosi pe post de agent termic. Știu, împuțit agent termic(Probabil la fel ca furnizorul laughing) ) dar e o soluție de viitor.