Nu stiim unde ne aflam in univers, dar se pare ca universul este relativ omogen. Adica, toate directiile duc in mod egal spre 'iesire', daca exista asa ceva. Daca teoria cu marirea universului este adevarata, atunci nu vom putea niciodata sa parasi universul.
Ne aflam intr-una din, probabil, sutele de miliarde de galaxii care exista in intregul Unviers. Sa 'iesi' din Univers e aproape sigur imposibil, cel putin pentru noi. Nici nu stim daca exista ceva ce am putea numi "limite" cand vine vorba de Univers.
Radu si Sublime89, după părerea mea,ambele răspunsuri sunt greşite, deoarece noi am putea să părăsim ceva, dar nu universul, ci galaxia noastră.Şi ca sa răspund la intrebare, noi ne aflăm aproximativ la 26 mil. ani de "ieşirea" din Calea Lactee şi aflându-ne in partea de "vest", din cei 100 milioane de ani lumina pe care ii are galaxia noastră
Calea Lactee are aproximativ 100.000. de ani lumina in diametru. Sistemul Solar se afla la aproximativ 25.000. de ani lumina de centru galactic, ceea ce inseamna ca s-ar afla la aproximativ 75.000. de ani lumina de "iesirea" din Calea Lactee. Chiar si calatorind la vieza luminii (lucru dovedit imposibil de legile fizicii in forma lor actuala) un vehicul ar avea nevoie de cel putin 75.000. de ani ca sa paraseasca galaxia, deci ipoteza ta cu "iesirea" din Calea Lactee este greu de imaginat si cu ajutorul unor tehnologii inaccesibile momentan.
On-topic: Ne afla pe Pamant, a treia planeta de la Soare a Sistemului Solar, pe bratul Orion-Cygnus al galaxiei Calea Lactee, ce face parte din Grupul Local de galaxii, parte a super-roiului Virgo (cu un diametru aproximat la 33.000. de parasecti -> 110.000.000. de ani lumina). Ca sa intelegi exact cat de "lipsit de limite" pare Universul momentan, exista milioane de astfel de super-roiuri in universul observabil...
Exista niste timbre cu LSD daca vrei sa iesi cat mai repede din universul asta, dincolo de limitele propriei imaginatii.
Din moment ce nu stim dimensiunile universului nu putem spune unde ne aflam in el.Inca nu s-a demonstrat ca exista mai multe universe.Dovezile indica ca universul nostru este infinit.