Cand zici Univers te referi la NESFARSIT, deci nu, nu are "margini"
Funda?;]
Universul e infinit; nu are cum sa se mareasca, nu are margini, e nemarginit.
Păi am văzut în foarte articole expresia "marginile universului..."
Logica : Cum crezi ca se poate mari ceva daca nu are margini? Pai asta e dovada ca are margini : ca se mareste?!
Universul e în expansiune. Eu nu cred că are margini. Din câte știu, știința spune același lucru, Universul nu are margini, dar, evident, nu e nici infinit. Poate te întrebi cum e posibil ca Universul să fie finit dar fără margini. O analogie simplă e Pământul, care e finit dar nu are margini. Teoretic, dacă mergi într-o direcție suficient de mult, ajungi înapoi de unde ai plecat și în Univers. Asta nu înseamnă neaparat că Universul e curbat, se poate și altfel. Era un episod din "through the wormhole" în care explică mai bine asta, sezon 2, episod 2.
)) Imi place ca toti raspund ce iau invatat profesorii la scoala, sau ce au auzit pe Discovery..de fapt cine stie cei cu universul a pasit cinve peste miliardimi de km sa vad cei acolo?
Universul poate fi fundul marii unei gigantoide). sper urmatorii 1000 de ani sa afli
Da.dar cum pamantul este mentinut de un sitem solar...asa si universul trebuie sa fie mentinut de cv? iesind din spusele tale
Mai avem pana sa aflam daca Universul e infinit sau nu, oricum nu este un subiect de foarte mare importanta pentru ca o dilatare care sa duca la o explozie nu o sa o putem opri si nici pana la "capatul" universului nu o sa ajungem. Mai bine am astepta sa ne lamurim cu gaurile de vierme sau cu cum am putea sa ajungem in alt sistem solar
Se mareste, dar are "margini", moment in care se opreste. Sunt teorii: "Big Freeze - moartea termică a universului " si "Big Crunch - acesta ar reprezenta un fel de fenomen invers Big Bang-ului: ajuns la o anumită densitate, universul ar începe să se contracte treptat, pînă când... ar cădea în el însuşi."
http://www.descopera.ro/......mina-totul
anonim_4396 întreabă: