anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

V-ati gandit vreodata daca unul dintre cele mai mari secrete al acestei lumi ar fi cum ca perspectiva individuala creaza de fapt realitatea inconjuratoare pentru fiecare individ in parte?
Astfel spre exemplu daca tu vezi cum ca vecinul tau conduce o Dacie veche de 20 ani poate aceea Dacie sa fie doar in perceptia ta, pe cand in perceptia lui poate fi de fapt un Ferrari, deci din punctul lui de vedere conduce un Ferrari.hee hee
De asemeni daca din punctul tau de vedere vezi cum ca acesta are o prietena ceva mai urata din punctul lui de vedere prietena lui arata ca si Pamela Anderson.hee hee
Tu percepi cum ca acesta locuieste intr-o casa mica darapanata pe cand in perspectiva lui el ar locui intr-o vila cu piscina.hee hee
Din perspectiva ta el este somer pe cand din perspectiva lui el este presedintele tarii. laughing
Daca acest lucru ar fi valabil atunci cum putem defini realitatea si de unde putem sti ce este real si ce nu? thinking

18 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

De la un timp am alta perceptie despre mine, ma cred Crin Antonescu si repet mereu- goodbye my love Base.

| harciog a răspuns (pentru Hombre):

Ma bucur pentru mataluta dar ai grija ca inca nu-i batut in cuie cu Base, cit despre macheala, cum stiu ca in Doamne Doamne nu crezi, inseamna ca m-am cam ferit singur de santuri si de pupaturile comunitare.

| Hombre a răspuns (pentru harciog):

Asa e Har nimic nu e batut in cuie pe lumea asta, chestiunea Basescu acum este la marea judecata a suveranului, adica poporul, Antonescu a iesit din ecuatie, tu si poporul ve-ti hotărî soarta lui Basescu.

| harciog a răspuns (pentru Hombre):

Naiba sa-i ia pe toti de acolo din cauza ca, la cit au ametit lumea fiecare, omul de rind se trezeste ca picat din luna si habar n-are ce sa faca.

Atunci se trezeasca dracului odata cu totii, sa nu mai doarma in propia constiinta si sa nu-si mai vanda votul pe cacaturi. O lupat-i viata, deci te lupta ne tot spune Cosbuc, dar noi nici de-ai dracu, laaa-sa frate, noi dormim ca are grije de noi FNI.

| harciog a răspuns:

Stii ce bine e sa nu dai importanta laturii materiale? Nu mai esti nevoit sa vezi vile, bordeie, ferari, dacii si alte minuni? Nu mai vrei decit liniste si pace sufleteasca raminind acelasi copil deschis mereu perceptiilor simple si atit de banale a oricarei splendori naturale.

Bine mai piosule te inteleg ca pisica cand nu ajunge la carnati nu le mai da importanta ca sunt strambi, dar nici macar de o cinzeaca sa nu ai bani, altfel cum mai traiesti in armonie cu natura, adica machit cazut in sant si cainii sa te liga pe bot, adevarata splendoare naturala.

| 88Kronstadt a răspuns (pentru harciog):

Asa, Harule, zi-le tu, ca te pricepi! Daca vrei natura, trage-te dracu' mai la deal, ca-ti ofer eu naturawinking

| 88Kronstadt a răspuns (pentru Hombre):

Bai Hombrelica, da' nu-l slabesti deloc pe Haru'! laughing
P.P. Cine a mai murit pe site?winking

| Hombre a răspuns (pentru 88Kronstadt):

Oooo salt Mein Fuhrer, de murit nimeni dar apare noi agarici.

| 88Kronstadt a răspuns (pentru Hombre):

Lasa-i dom'le sa apara, "sa ne mai radem" si noiwinking

| RainbowAndra a răspuns:

Fiecare om are o perspectiva diferita in a vedea lucrurile.

Omul apreciaza mai mult un lucru pentru care a muncit din greu, decat unul pentru care n-a depus niciun efort. De aceea el vede dacia ca pe un ferrari, desi tie nu ti se pare cine stie ce, el apreciaza ca si-a putut-o permite.
Poate din punctul tau de vedere ea este urata, dar el poate o considera frumoasa avand in vedere si fizicul lui sau el ii apreciaza mai mult sufletul si personalitatea.
Nu zic ca frumusetea fizica nu este importanta, dar si frumusetea interiora este prioritara, deoarece cea fizica este trecatoare, iar cea interiora de durata.
El poate nu este presedintele tarii laughing, dar poate el are parte de sanatate si de o familie frumoasa, cu care poate trece peste greutati, sperand intr-un viitor mai bun.
Pana la urma nu banii aduc fericirea, nu zic ca nu conteaza, dar sunt mai importante sanatatea si familia.
Altul poate e bogat si are un loc de munca stabil, insa poate nu e la fel de fericit cu viata lui ca acel somer.

| RainbowAndra a răspuns:

Fiecare individ percepe realitatea inconjuratoare dupa cum este obisnuit si dupa traiul pe care il duce.
De exemplu: daca de mic ai avut tot ce ti-ai dorit si ai traiat intr-un mediu mai scump sau normal este logic ca percepi totul diferit fata de cineva care a crescut in saracie.
Tot ce am scris este doar opinia mea, dar nici eu nu stiu raspunsul corect la aceasta intrebarehee hee

| doctorandus a răspuns:

Postmodernism imbinat cu the Secret si alte aberatii de psihologie pozitiva.

| Analytical a răspuns:

Uite d-le... unde statea filosofia umana/reala, in capu` altora. Cati filosofi si filosoafe de`astea mai sunt pe aici. Ia numai confundati voi aceasta categorie "Stiinte si Filosofie", ma faceti sa rad cand vad cata "filosofie" poate exista in mintea/intrebarile voastre. Nici macar nu stiti ce inseamna cu adevart aceste doua cuvinte. Va fac o trimitere: DEX. online. Atat de interesanti va mai credeti. rolling eyes Sigur nu ajungeti niste filosofi sau, oameni de stiinta. Cu siguranta, nici macar nu stiti notiunile. Prea multa razvratire, este? Deja filosofez. Cunoaste-ti latura pozitiva, cea umana, care te face sa fii om pe acest pamant, nu intra in bazaconii si nu cauta raspunsuri acolo unde trebuie sa intrebi. Dar mai bine nu, intrebarile nu constituie judecarea ta. Ceea ce ti dat sa cunosti, te asigur ca ve sti. De ceea ce nu ai nevoie, nu intra in teorii si nici nu sta ghimpe in acele multe intrebari. NU TE AJUTA, te ajuta sa fi exact ce esti, fara sa cresti.

| mihaitaLGP a răspuns:

Prietene, nimic nou sub soare.

Suntem cateogorii de oameni cu evolutii mentale si spirituale diferite, care reactioneaza in functie de proprile prejudecati si experienta acumulata pana in acel moment.

| victorr_3274 a răspuns:

Eu am vazut ceva asemanator cu ceea ce spui, nu neaparat exact la fel, in documentare. Zicea ca tu in momentul in care te uiti undeva, creezi prezentul, creezi realitatea. Inainte sa te fi uitat, acolo nu exista nimic.

| CrazySoursD a răspuns:

Oamenii care nu cunosc luxul si super binele, sunt multumiti cu ce au. Daca omul acela n-a condus niciodata un ferrari si in grupul sau de prieteni el este cel mai bine vazut pentru ca are masina(nu conteaza marca) perspectiva lui este ca e om implinit. Depinde de perspectiva...ti-am spus perspectiva mea intr-adevar si oricum nu conteaza cat de bine dotat este omul prin lucrurile materiale. daca este somer si este om destept isi va gasi de lucru chiar mai bine ca inainte sau chiar destul.

Întrebări similare