Eu am vazut ceva asemanator cu ceea ce spui, nu neaparat exact la fel, in documentare. Zicea ca tu in momentul in care te uiti undeva, creezi prezentul, creezi realitatea. Inainte sa te fi uitat, acolo nu exista nimic.
Fiecare om are o perspectiva diferita in a vedea lucrurile.
Omul apreciaza mai mult un lucru pentru care a muncit din greu, decat unul pentru care n-a depus niciun efort. De aceea el vede dacia ca pe un ferrari, desi tie nu ti se pare cine stie ce, el apreciaza ca si-a putut-o permite.
Poate din punctul tau de vedere ea este urata, dar el poate o considera frumoasa avand in vedere si fizicul lui sau el ii apreciaza mai mult sufletul si personalitatea.
Nu zic ca frumusetea fizica nu este importanta, dar si frumusetea interiora este prioritara, deoarece cea fizica este trecatoare, iar cea interiora de durata.
El poate nu este presedintele tarii , dar poate el are parte de sanatate si de o familie frumoasa, cu care poate trece peste greutati, sperand intr-un viitor mai bun.
Pana la urma nu banii aduc fericirea, nu zic ca nu conteaza, dar sunt mai importante sanatatea si familia.
Altul poate e bogat si are un loc de munca stabil, insa poate nu e la fel de fericit cu viata lui ca acel somer.
Fiecare individ percepe realitatea inconjuratoare dupa cum este obisnuit si dupa traiul pe care il duce.
De exemplu: daca de mic ai avut tot ce ti-ai dorit si ai traiat intr-un mediu mai scump sau normal este logic ca percepi totul diferit fata de cineva care a crescut in saracie.
Tot ce am scris este doar opinia mea, dar nici eu nu stiu raspunsul corect la aceasta intrebare
Stii ce bine e sa nu dai importanta laturii materiale? Nu mai esti nevoit sa vezi vile, bordeie, ferari, dacii si alte minuni? Nu mai vrei decit liniste si pace sufleteasca raminind acelasi copil deschis mereu perceptiilor simple si atit de banale a oricarei splendori naturale.
De la un timp am alta perceptie despre mine, ma cred Crin Antonescu si repet mereu- goodbye my love Base.
Oamenii care nu cunosc luxul si super binele, sunt multumiti cu ce au. Daca omul acela n-a condus niciodata un ferrari si in grupul sau de prieteni el este cel mai bine vazut pentru ca are masina(nu conteaza marca) perspectiva lui este ca e om implinit. Depinde de perspectiva...ti-am spus perspectiva mea intr-adevar si oricum nu conteaza cat de bine dotat este omul prin lucrurile materiale. daca este somer si este om destept isi va gasi de lucru chiar mai bine ca inainte sau chiar destul.
Prietene, nimic nou sub soare.
Suntem cateogorii de oameni cu evolutii mentale si spirituale diferite, care reactioneaza in functie de proprile prejudecati si experienta acumulata pana in acel moment.
Asa, Harule, zi-le tu, ca te pricepi! Daca vrei natura, trage-te dracu' mai la deal, ca-ti ofer eu natura
Bai Hombrelica, da' nu-l slabesti deloc pe Haru'!
P.P. Cine a mai murit pe site?
Oooo salt Mein Fuhrer, de murit nimeni dar apare noi agarici.
Uite d-le... unde statea filosofia umana/reala, in capu` altora. Cati filosofi si filosoafe de`astea mai sunt pe aici. Ia numai confundati voi aceasta categorie "Stiinte si Filosofie", ma faceti sa rad cand vad cata "filosofie" poate exista in mintea/intrebarile voastre. Nici macar nu stiti ce inseamna cu adevart aceste doua cuvinte. Va fac o trimitere: DEX. online. Atat de interesanti va mai credeti. Sigur nu ajungeti niste filosofi sau, oameni de stiinta. Cu siguranta, nici macar nu stiti notiunile. Prea multa razvratire, este? Deja filosofez. Cunoaste-ti latura pozitiva, cea umana, care te face sa fii om pe acest pamant, nu intra in bazaconii si nu cauta raspunsuri acolo unde trebuie sa intrebi. Dar mai bine nu, intrebarile nu constituie judecarea ta. Ceea ce ti dat sa cunosti, te asigur ca ve sti. De ceea ce nu ai nevoie, nu intra in teorii si nici nu sta ghimpe in acele multe intrebari. NU TE AJUTA, te ajuta sa fi exact ce esti, fara sa cresti.
Postmodernism imbinat cu the Secret si alte aberatii de psihologie pozitiva.
anonim_4396 întreabă: