Eu nu mă întreb de scop, eu îl găsesc.
Cât despre viață pe alte planete puțin îmi pasă. De ce mi-ar păsa de ceva ce nu îmi influențează direct, aparent viața? Poate din lipsă de ocupație. Fă ceva cu viața ta ca să ai un scop și lasă problemele astea.
Galaxii exista cu siguranta, este 99 la suta sigur(aproximativ) ca galaxia andromeda se va ciocnii cu calea lactee in cateva milioane de ani
Inca nu s-a aflat scopul, deocamdata scopul ( si de aia ) = ateii se scuipa cu religiosii.
Sincer, cand m-am nascut, acum aproape 100 de ani, m-am intrebat : de ce eu? si nu altcineva(in locul mu). Cred ca aveam vreo 2 ani.Descoperisem organele externe, in principiu pe toate.
A mai trecut ceva vreme, apoi m-am intrebat de ce a murit bunica mea cea mai draga?
Mai tarziu, m-am intrebat ce scop are viata. Asa am nimerit la biblioteca nationala, citind pe Heidegger si altii.
Despre scopul vietii am gasit mult mai tarziu niste articole care nu prea m-au satisfacut, de Gustav Adler, dar interesante.
Am rasfoit ceva si din Biblie, a mai completat cate ceva din angoasele mele.
Am prins o gramada de eclipse de luna si soare si am aflat ca sunt si alte planete.
Ceva luminite am vazut pe cer, dar m-am gandit ca le-o fi pictat vreun pictor mistic.
Am facut ceva scoala, am aflat teoria relativitatii, apoi am citit in particular cateva carti de astronomie, am vazut in direct aselenizarea, la TV.
Care o consider si acum un film sf prost realizat!
Asa era tehnica atunci.
Cu ocazia asta am mai vazut si alte filme despre extraterestri, nu m-au convins!
Apoi, dupa ceva matematica despre FINIT si Infinit, am concluziuonat ca exista o infinitate de galaxii si para galaxii.
Caci nu pot mental (modest fiind) sa concep ca e ceva care se termina 'acolo' apoi nu mai e nimic.
Am mai vazut si Star Trek, e interesant ca idee, asta mi-a trezit multe alte intrebari, incat am uitat sa ma mai intreb despre SCOP!
In final am tras niste concluzii! Dar nu fac parte din intrebarile puse de tine!
Da. lumea are ca scop ca sa se nasca, sa traiasca si sa moara. Ceva are de castigat prin simplul fapt ca tu respiri. Al 2 lea scop poate fi personal. De exemplu sa.ti creezi in tine ceva care nu dispare dupa moarte. Dar daca faci asta, e impotriva legilor acelui "ceva".
Tu, te-ai intrebat vreodata? Ce-ar fi sa ne impartasesti impresiile tale, ca sa putem si noi sa facem o raportare la topic. Ce zici, poti?
Nu te-ai gandit ca univers e prea mare? Sunt alte lumi, alte fiinte diferite. Nu suntem fiinte singure de pe pamant, asa cum a decis creatorul, fiecare om se naste, se maturizeaza, isi traieste viata, la final moare (moare trupul), sufletul isi continua alta viata pe alta lume unde e mai evoluata decat aici cum e. Poti trai ca spirit vesnic pe pamant, poate. Ori te reincarnezi in alt trup ( sigur ca creatorul vrea asa) daca creatorul e viu si e printre noi, noi nu il vedem, noi vom trai vesnic, asa cum traieste si EL vesnic. Asa ca universul e prea mare. Sunt si extraterestrii, de ce crezi? Ca pot fi si ei zei. Totul e creat de creatorul. Altfel nu am mai fi noi creati sa ne dea viata pe pamant. Totul e posibil sa fie create si alte lucruri. Gen alta lume.
Oare....In universul observabil exista cel putin 200 de miliarde de galaxii.
Citeste asta : http://www.asfan.ro/supercivilizatiile_si_ipoteza_extraterestra.htm
Si dupa asta : http://portal.tfm.ro/extraterestrii-rapiri-ozn-si-teste-pe-oameni/
Sunt cel putin 200 de miliarde de galaxii in universul obsevabil.
http://www.asfan.ro/supercivilizatiile_si_ipoteza_extraterestra.htm
Nu cred cred ca trebuie sa aflam scopul lumii, ca nu are (nu cred), ci natura ei.
Raluca7761 întreabă:
LisaJulie întreabă: