| EmaS a întrebat:

Vi s-a intamplat sa faceti binele si sa fiti loviti cu pietre?

Răspuns Câştigător
April
| April a răspuns:

Cu pietre nu, doar cu bolovanii nerecunostintei.Dar nici n-as putea spune ca asteptam safire...

50 răspunsuri:
| ProCoSmYn a răspuns:

Hey buna intr-adevar buna intrebare da mi s-a intamplat de foarte multe ori un exemplu:la scoala era un tocilar si eu l-am ajutat sa devina mai tare... ca sa zic asa apoi eram prieteni dar intr-o zi sa imprietenit cu unu de clasa a 9-a si apoi facea misto de mine si radea de mine dar eu nu l-am bagat in seama eu oricum ma simtzeam bine dar el... e ma rog acum sa nu te plictisesc raspuns: DA

| monstrulet a răspuns:

De multe ori.

| sabilopod a răspuns:

Nu.

| Andrei_4336 a răspuns:

Nu prea gasesti pietre la oras

| mgtow a răspuns:

Eu am facut bine si am fost tradat dar faza cu pietrele niciodata n-am patit-o.

| mihaelaa18 a răspuns:

Da.mi s-a intamplat de multe ori sa ajut,sa fac ca sa fie totul bine si celorlalti sa nu le pesestraight faceAsa se intampla in viata dupa cum spune si proverbul"cand esti bun esti luat de prost", asa se intampla si in viata noastra de zi cu zi, vrei sa ajuti pe cineva dar aceea persoana putin ii pasa ca tu ai ajutat-o candvahappy.Si eu am facut bine si am ajutat dar se pare ca pei cei care i-am ajutat mi-au intors spatele si mi-au aruncat vorbe uratestraight face.Asa ca mi-am invatat deja lectia si ajut doar persoanele care imi dovedesc ca merita nu persoanele false.

| tagastatud_6576 a răspuns:

Da! de multe ori, acum sunt prieten cu mine insumi si cam atat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prea ades. exact ce spuneam despre facerea de bine.insa stiind la ce sa ma astept, incerc sa nu urasc.ura e o otrava in suflet.

| Malphas a răspuns:

Dacă se întâmpla, nu mai răspundeam acum (nu de alta, dar am o piele sensibilă).
Serios acum, oamenii sunt nerecunoscători, rar vezi recunoştinţă adevărată la persoanele din zilele noastre. Deci alteaptă-te la un pietroi în cap, după ce l-ai împrumutat pe nea' Gheorghe cu vreo 20.000 E!

| Vizitiul a răspuns:

M-am ferit de pietre inainte sa ajut. Suna ciudat, nu? Vreau sa zic, ca am fost atent pe cine ajut si pe cine nu. Nu primesti mai multe lovituri de pietre decat accepti!

| harciog a răspuns:

Degeaba am incercat sa-ti atrag atentia asupra relativitatii ca dau exact ca o nuca intr-un perete.

| Whiff a răspuns:

Oh da. Am fost tradata de atatea ori cand incercam sa fac bine. Si acele persoane chiar aveau nevoie. Dar orgoliul nu le permitea sa primeasca ajutor.

| Crisis a răspuns:

Mereu. Ma gandesc cateodata ca sunt proasta ca ajut oamenii superficiali.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Da,de mai multe ori.

NOname
| NOname a răspuns:

De nenumărate ori (vorbind la figurat, bineînţeles).

| Alphawolf a răspuns:

Eu ii dau dreptate la @harciog, doar ca nu este vorba de relativitate, este vorba subiectivism, egoism si lipsa de realism. Subiectivismul si egoismul din noi ne creeaza o perceptie diferita a binelui si raului.

| DianaScorpio a răspuns:

La propriu nu, la figurat da...

| TahionN a răspuns:

Era o vorba "Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita." Are un miligram de adevar.

| Oana_4575 a răspuns:

Eu am dat bani la cersetori si i-a aruncat in mine...nu ia convenit suma data(1, 5 lei)

| ProCoSmYn a răspuns:

Ba ea se referea la: sa fiti loviti cu pietre adica :sa faceti bine si sa primiti rau

| MindBlowing a răspuns:

In niciun caz, "binele" e o notiune relativa cu diferite aspecte intr-o multitudine de situatii. Ce mie mi se pare bine, celuilalt i se pare oribil in multe cazuri, si vice-versa.
PS: Ce intrebari vagi... o.O

| Laminin a răspuns:

Hei!
De multe ori dupa ce am facut bine mi s-a intors spatele. Dar oricum nu asteptam nimic in schimb. Asa ca am continuat sa fac bine, chiar daca unele pers. aveau 2 fete. Am continuat sa iubesc fara sa astept ceva in schimb. happy
Gbu :]

| Azazel_2358 a răspuns:

Normal...dar nu ar trebui sa fi trista ca doar tea vazut d-zeu nu?

| chelstone a răspuns:

Poate ceea ce consideri tu a fi bine pentru cineva, acel cineva are o alta perceptie asupra binelui, poate de asta primesti pietre, binele facut cu forta nu se numeste bine...

| chelstone a răspuns:

Ema, tu nu intelegi niste lucruri elementare si ne vorbesti despre credinta, care, nici macar pe aceea nu o intelegi, doar crezi, binele este relativ, si chiar daca celui care vrei sa-i faci bine are aceeasi perceptie cu a ta asupra binelui, poti sa-i faci rau, te-ai gandit ca poate nu vrea sa fie ajutat? Si apoi te intrebi de ce da cu pietre?!

| EmaS explică:

Chelstone
Chiar,tu de ce dai cu pietre? Pentru convingerile mele religioase? Ce te face sa crezi ca tu detii adevarul absolut?

| chelstone a răspuns:

''Chiar,tu de ce dai cu pietre? Pentru convingerile mele religioase? Ce te face sa crezi ca tu detii adevarul absolut?''
Pai ce am spus eu ca detin adevarul absolut?! Macar, nu am mintit, si nu am dat cu pietre in nimeni, am facut niste afirmatii sustinute de o gandire logica si bazate pe realitate...

| chelstone a răspuns:

''Ce te face sa crezi ca tu detii adevarul absolut?''
Eu am facut o prezentare logica a unor notiuni si concepte, daca tu ai o alta argumentare supune-o discutiei, dar nu veni cu astfel de intrebari care nu-si au rostul, si cu atat mai putin sa-mi pui cuvinte in gura, daca ceea ce am afirmat consideri ca este fals si ilogic, vin-o cu contra-argumente si fa o contra-deomnstratie, nu ma intreba ce cred, ca nu are vreo importanca ce crede fiecare, ci ceea ce reuseste sa argumenteze si sa demonstreze venind cu afirmatii logice, aplicabile in realitate.

| EmaS explică:

Chelstone
Singurul care nu intelege credinta, esti tu.Pentru ca te incapatanezi sa o treci prin filtrul ratiunii.Ti-am spus ca oamenii firesti nu pot sa inteleaga lucrurile duhovnicesti, pentru ca Dumnezeu este suveran.Da-mi tu contra- argumente.Citeam in Biblie ca acum cunoastem in parte, dar atunci cand va veni El, vom fi ca El.Se spune ca omul foloseste pana la 5 la suta din capacitatea creierului. Daca Dumnezeu ar fi lasat sa functioneze suta la suta am fi cunoscut toate lucrurile, ca si Dumnezeu.(este doar o parere).Dar eu asa cred.

| chelstone a răspuns:

''Singurul care nu intelege credinta, esti tu.Pentru ca te incapatanezi sa o treci prin filtrul ratiunii.''
Ce vorbesti?! Ce-ar fi sa crezi, fara sa treci prin filtrul ratiunii, ca exista oaia cu lana de aur, care iti trimite viermi la mormant daca nu crezi in ea. Credinta o ai, tocmai pentru ca treci anumite lucruri prin filtrul ratiunii, si le percepi a fi sau nu credibile in raport cu cunostintele pe care le ai. De aia avem creier sa gandim nu sa ne incredem, daca lumea nu trecea gandurile si crezurile lor prin filtrul ratiunii, am fi trait si astazi in grote si am fi facut focul ciocnind pietre.

''Ti-am spus ca oamenii firesti nu pot sa inteleaga lucrurile duhovnicesti,pentru ca Dumnezeu este suveran.''
Oamenii firesti nu pot sa inteleaga lucrurile duhovnicesti, in schimb le poate crede. Halal gandire, pai cum poate crede cineva ceva ce nu intelege?!

''Da-mi tu contra- argumente.''
Eu fac demonstratii si tu imi ceri contra-argumente?! Contra-argumente sunt si cele etalate de mine mai sus in acest post.

''Citeam in Biblie ca acum cunoastem in parte, dar atunci cand va veni El, vom fi ca El.''
Raman doar vorbe goale fara dovezi.