Cu pietre nu, doar cu bolovanii nerecunostintei.Dar nici n-as putea spune ca asteptam safire...
Ema, tu iti bati joc de mine?!
''Singurul care nu intelege credinta, esti tu.''
''Ti-am spus ca oamenii firesti nu pot sa inteleaga lucrurile duhovnicesti''
Tu nu vezi va te contrazici, si apoi imi ceri mie contra-argumente?! Contra-argumente la ce? ai formulat vreo teza ceva?!
Din prima fraza sa inteleg ca tu poti intelege credinta, din a doua fraza oamenii firesti nu pot intelege credinta.
Ema, cea care nu intelege cum se petrec lucrurile esti tu, credinta este bazata pe intelegerea anumitor lucruri si nu invers, nu intelegi anumite lucruri pentru ca asa crezi. Cum ar fi sa intelegi ca roata se invarte pentru ca asa crezi si nu ca tu crezi ca roata se invarte pentru ca intelegi ca/de ce/ cum se invarte?
Doamna Ema, cred ca v-ati adus aminte de Sf Stefan sau ati citit in Scriptura de el, si de asta v-ati gandit sa puneti intrebarea aceasta.Sa stiti ca exista mii si mii de astfel de mucenici in Biserica Ortodoxa pe care unii i cunoastem, iar pe altii nu.Totusi,ei au dorit sa moara astfel de dragul Bisericii Lui Hristos (Ortodoxe) unde se traieste conform evangheliei si sa sufere ca sa ne lase noua un exemplu bun.Dar acest lucru separe ca nu este de dorit pentru o persoana ca dumneavoastra, caci nu cred ca va intereseaza de cei ce au murit pentru Biserica si pentru evanghelie, ci de cei ce au murit in evanghelie.Sa stiti clar ca sti aceeia au murit pentru Biserica.
Helper
Sunt gata sa platesc cu viata mea pentru credinta mea in Domnul Isus.De unde ai tras tu concluzia ca nu apreciez pe sfintii martiri care L-au iubit pe Domnul Isus pana la moarte?
''Hai ca deja ma doare capul.Sa ai o seara placuta!''
Hai ca deja ma jignesti... Nu vii niciodata cu contra-argumente in schimb faci afirmatii ilogice si iresponsabile, de fapt conform logicii tale, tu nici nu ai cum sa intelegi ceva din ceea ce a fost lasat in biblie, spun asta conform cu ce ai spus tu (''oamenii firesti nu pot sa inteleaga lucrurile duhovnicesti''), insa crezurile ti le faci pe ceva ce intelegi nu intelegi deoarece crezi, astfel de crezuri pe care le ai tu sunt lipsiste de consistenta. Hai sa spunem ca cineva poate sa creada fara sa vada, ok, dar sa crezi fara sa intelegi?! Asta deja este prea mult... Nu are logica, abordezi o astfel de problema de pe o pozitie de forta, insa tragi cu gloante oarbe, pentru ca vorbele tale sunt lipsite de consistenta, ti-am demonstrat asta de fiecare data facand demonstratia a ceea ce cred si inteleg eu, iar tu?! tu ce demonstratii ai facut? Citeste intr-o carte cum se formuleaza o teza, nu veni cu diversiuni. Poate in alte domenii ai putea formula o teza, sa spun, insa nu o sa poti demonstra niciodata existenta cuiva care nu exista, de asta nu ai argumnte.
Chelstone
Ma refeream la tine cand am scris de oamenii firesti, nu la mine.Se pare ca intr-adevar comunismul ateu si-a pus amprenta asupra identitatii religioase si oricat as incerca sa te conving, nu reusesc asta. Unii nu doresc sa accepte existenta lui Dumnezeu, fiindca nu doresc sa accepte responsabilitatea ce vine odata cu acceptarea.De fapt,daca la cel mai inalt nivel nu s-a ajuns la o intelegere intre atei si crestini, nu stiu de ce am incerca noi sa ajungem la o intelegere. Daca din start ai idei preconcepute, nu poti sa intelegi adevarul lui Dumnezeu.
''Ma refeream la tine cand am scris de oamenii firesti,nu la mine.''
Iar aberezi, tu cu ce esti mai presus decat mine? Tu de ce nu esti un om firesc?
''Se pare ca intr-adevar comunismul ateu si-a pus amprenta asupra identitatii religioase si oricat as incerca sa te conving,nu reusesc asta.''
Aberatii, eu nu am nimic in comun cu comunismul, si nici cu politicile acestuia.
''Unii nu doresc sa accepte existenta lui Dumnezeu, fiindca nu doresc sa accepte responsabilitatea ce vine odata cu acceptarea.''
Gresit, in primul rand, nu trebuie sa accepte cineva existenta cuiva. Perceperea existentei cuiva se face pe baza dovezilor aduse in sustinerea cauzei ca acel cineva exista, nu prin credinta.
''Daca din start ai idei preconcepute, nu poti sa intelegi adevarul lui Dumnezeu.''
Tu nu stapanesti semnificatia cuvintelor, imi spui ca am idei preconcepute?! Ideile preconcepute sunt la tine chiar si in fraza de mai sus, ''nu poti sa intelegi adevarul lui dumnezeu'', asta este o preconceptie sa pleci de la o premisa falsa, nedemonstrata si care o impui ca adevar. Acel adevar de care vorbesti tu, ca sa poata fi inteles trebuie sa fie demonstrat, altfel pot spune tu nu intelegi adevarul meu, sau tu nu poti intelege adevarul lui allah.
In continuare vii cu aberatii, fara logica, te contrazici singura, si pe langa asta te mai crezi si superioara, te consideri a fi altceva decat un om firesc, si spui ca tu intelegi anumite lucruri pe care eu un om firesc nu le inteleg, in schimb vii cu diversiuni in loc sa vii cu demonstratii, sa dovedesti ca am gresit.
Daca esti atat de superioara si tu intelegi existenta lui dumnezeu, atunci de ce nu o demonstrezi, de ce ti-e greu? De ce vii cu diversiuni? Demonstreaza ca ce am sustinut eu, am construit pe un fundament gresit. Nu poti face lucrurile astea, chiar daca te crezi superioara. Superioritatea ta ma inchin tie, tu care il intelegi pe dumnezeu dar care nu stie sa faca o demonstratie, maestra a diversiunilor, fa dovada existentei lui dumnezeu, daca tot intelegi tu totul.
Ema ia fraza cu fraza si demonstreaza falsitatea vorbelor mele, asa cum fac eu cu ale tale, vreau sa vad ce dovezi aduci in sustinerea cauzei tale.
Ema care sunt ideile preconcepute ale mele? Care este premisa, falsa, de la care am plecat si care este demonstratia care justifica faptul ca am idei preconcepute? Doar pentru ca spui ca am idei preconcepute nu inseamna nimic, sunt vorbe goale fara o demonstratie.
Chelstone
Ti-am spus eu ca nu vom ajunge la un punct comun! As putea sa vin cu multe versete din Biblie, dar nu fac asta pentru ca stiu ca ai o atitudine de respingere fata de Cuvantul lui Dumnezeu.
''As putea sa vin cu multe versete din Biblie, dar nu fac asta pentru ca stiu ca ai o atitudine de respingere fata de Cuvantul lui Dumnezeu.''
Daca dovedesti veridicitatea acelor versete este ok, insa vezi ca tot la dumnezeu ajungi si ca sa demonstrezi ca ai dreptate trebuie sa demonstrezi existenta si adevarul lui dumnezeu.
Da, de aceea ma feresc de cei ce m-au lovit odata cu pietre, ca sigur o vor face si a2a oara
Mi s-a intamplat de multe ori asta.Am ajutat oameni pe care mi credeam prieteni, oameni care credeam ca intr-o buna zi ma vor ajuta si ei dar nu s-a intamplat asa.De fiecare data mi s-a intamplat ca acel om sa ajunga unde vrea iar pe mine sa ma lasa balta chiar sa nu ma mai bage in seama ce sa zic de multumesc.
Da, insa am avut satisfactia, bucuria si implinirea sufleteasca ca am facut binele.
anonim_4396 întreabă: