Cand mori si vezi din perspectiva spiritului tau viata pare a fi un vis din care te-ai trezit
Ceva de genul : viaţa este visul frumos al materiei sau viaţa este o clipă de trezire din visul cosmic.
Am fost creati din univers in univers si reprezentam o particica din acest intreg iar moartea este doar o stare perceputa de noi prin doctrina.
Tot si toti suntem viata, indiferent cum.
Parca filmul " The Matrix " avea oarecum o reflexie a ceea ce ne-ai dat prin acest citat.
Si mare dreptate are, oricine ar fi autorul.Asa cum am spus in urma cu un an:"sintem trecatori pe pamint...scopul nostru aici, este de a culege informatii, de a invata pentru mai tirziu"Sau altfel spus:am trecut pe aici sa vedem cit de prosti putem fi prin tot ce facem! Numai bine.
Complicat citat, parerea mea ca e prima afirmatie se leaga de cea de a doua viata de dupa moarte nu exista e doar o stare de vis, adica e ca cand dormi dar nu visezi nimic
Ah, Cioran? Scuze, nu alta planeta, ci Romania De-aia a stat prin Franta
N-am citit-o. Ia ca ma apuc maine. Stii de ce? Nu sunt de acord cu citatul asta. Asa ca doar citind cartea complet poate voi intelege ce a vrut sa spuna.
"Lacrimi si sfinti" ...cartea.- Sa te speli cu ea pe cap, eu trebuie sa platesc factura la energia electrica, Cioran autorul a scapat, s-a dus p.lii de suflet si ai ramas tu sa-i freci desteptaciunile, sper ca intelegi.
Intr-un fel nimic renascentist nu mai e aplicabil in zilele noastre.
Nu cred ca totul se rezuma la bani. Pentru unii Steve Jobs si Mark Zuckerberg sunt adevaratele valori ale umanitatii.
Stiu ca Aristotel, Platon si Cioran, nu ne ajuta la platirea facturilor, insa lectiile vietii tot de ei sunt dictate.
Teoria Universul Holografic (daca te intereseaza)
Viata e iluzie, moartea e poarta catre realitate.
"Viata nu exista, iar moartea este o stare de vis."
"Emil Cioran, citat despre viata"
Bani? Nu e vorba neaparat de bani. Dar nu scrierea lui Cioran imi economiseste zile din viata ca sa parcurg 500 km in cateva ore, nu scrierea lui Cioran ma aduce mai aproape de membri ai familiei care se afla in alte colturi ale lumii, ci un telefon mobil, e-mail, IM. Cu toate ca oamenii din spatele unor mari inventii sunt de obicei anonimi, filozofii sunt faimosi in draci! Intotdeauna voi avea mai mult respect pentru oamenii astia care au meserii adevarate, nu doar oameni ai tehnologiei, ci si medici/psihologi si alte balarii, insa nu filozofi obositi si pe deplin negativisti(si destul de ciudati, chiar nebuni ca Cioran, care juca fotbal cu cranii de oameni )
Nici muzica nu aduce bani, nici pictura, nici sculptura, Arta in general.
Anii trec vremurile se schimba. Mentalitatile la fel.
Globalizarea cere tehnologie, insa dezradacinarea ucide suflete.
Ba da, aduce. Insa scopul ei e unul ceva mai mare. Bani aduce insa, intrucat si arta necesita munca, ce trebuie cumva rasplatita. Artistii sunt si ei producatori intr-un fel sau altul, asa ca isi vand marfa. Unii fac muzica pentru bani, iar altii fac muzica de dragul muzicii(din ce in ce mai putini acesti artisti, din pacate).
anonim_4396 întreabă:
AvalohAlyn întreabă: