| EmaS a întrebat:

Virtutile omului il ajuta sa se comporte bine in orice circumstanta adica sa il faca bun in adevaratul sens. Ce reprezinta pentru voi virtutile? Care sunt acestea?

Răspuns Câştigător
| harciog a răspuns:

Uite,a venit Poseidon.Ia canalizati-va voi discutiile spre unde vreti de cuviinta inspre bunatatea si milostenia Domnului.

49 răspunsuri:
| JeSa a răspuns:

Vin cu o adaugare, pe langa ce-ai spus tu, si anume: ca 'virtutile' sunt niste actiuni practice rationale.
Referitor la care sunt acestea, ma rezum la: http://www.TPU.ro/......-mai-mult/ (sunt enumerate acolo.).

| Hombre a răspuns (pentru JeSa):

Jess iubita, mai cucerit instant, vad ca-ti mentii "virtutile" încă, din sirul enumerat, gata m-am hotarat renunt la Ema, pe tine te astept in jacuzzi si-i pregatita, e plina ochi numai cu agheazma. laughing

| JeSa a răspuns (pentru Hombre):

Hombre,

De cand ma tot inviti la j'acuzzi-ul ala', de-acum ma imaginez ''Mica Sirena / jacuzzi''. Ce sa-i faci?, whistling - dispozitia interioara mentinuta pe nevoi, dorinte adecvate! day dreaming uff, jacuzzi-ul ala!(, pardon 'virtutile' astea!)

| Hombre a răspuns (pentru JeSa):

Jess mica sirena a visurilor mele
Gandul mi l-ai prins si zace intre zabrele
Lasa-ma sa intru o clipa in visurile tale
Si sa patrund usor in tainicu-ti iatac
Infiorat de dragoste sa ma apropii de pat
Si mut de admiratie ca sa raman
Nu-i nicio sirena mai placuta pe acest pamant.
Sa-ti iau metrajul si sa constat pe loc
Daca in jacuzzi scumpa sirena, tu o sa ai loc :))
Cu drag Hombre.
http://www.youtube.com/watch?v=LHNSfXUyg4s&feature=related

| EmaS explică:

Vai, ce rau imi pare ca am dat deja funda! Din fericire aici au avut loc mici certuri, mai bine zis neantelegeri, dar consider eu ca au fost constructive. Nu a fost nevoie sa stergem nici un raspuns, au fost cat de cat civilizate. Virtuti negative perfectioniste? Sau deprinderile de a face raul, vicii?

| EmaS explică:

Nu Dumnezeu face raul, El doar il ingaduie. Vezi ca satan merge cu para la Dumnezeu si il paraste pe om ca pacatuieste si nu asculta de Dumnezeu si il cere la incercare pe acel om.Raul,boala si suferinta sunt consecinte ale pacatelor.Eu inteleg ce spui tu din perspectiva din care privesti tu lucrurile.

| harciog a răspuns:

Nu stiu doamna ca la mine se aude;-Absent, la orice chemare de virtuti, personalitate si caracter.

| EmaS explică (pentru harciog):

Hai,nu fi modest.Stiu ca ai si parti bune, nu inseamna ca te lauzi.

| harciog a răspuns (pentru EmaS):

Or fi doamna da'n-am timp sa mi le vad si mai ales sa mi le descoper singur. Oricum va multumesc daca ati descoperit vreo una dar nu mi-o spuneti pentru ca ma simt aiurea.

Nu iti place sa fi laudat, vorbit de bine? Mie imi place sa aud ca oamenii ma vorbesc de bine. Dar mai mult decat parerea lor, conteaza parerea lui Dumnezeu.

Aveti mila de biroul asta va rog, ca era sa-l fac aschii cu capul cind v-am citit ultimul raspuns. Vorbeam de unele"calitati"pur umane cind a aparut Doamne-Doamne.

Scuze,acesta este un defect al meu, de a canaliza orice discutie spre Dumnezeu.

Dar,de unde stii?

Uite,a venit Poseidon.Ia canalizati-va voi discutiile spre unde vreti de cuviinta inspre bunatatea si milostenia Domnului.

| emmyl a răspuns:

Dacă găsesc Filocalia IV pe undeva online dau un copy-paste pentru un răspuns complet. Sau, cine vrea răspunsul, să caute să o citească. Cu piciorele în apă rece!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai ema? virtutile omului sunt acele care lumineaza si fac din om un fiu al luminii.acele calitati care transformate in fapte sunt pentru toti o adiere de viata spre viata,care aduc liniste dragoste si speranta,incredere. putem discuta despre virtuti doar religios ca lumeste omul nostru a pervertit orice; in ziua de azi, si lenea si minciuna, si zgarcenia si prefacatoria sunt virtuti.gabdeste-te daca va ajunge uraciunea pustiirii in locul necuvenit cat de tare este intors intelesul acestui cuvant si cat de parsiv e omul sa puna minciuna drept adevar si toti sa-l creada.asta inauntru.caci pe dinafara,era o vorba; haina-l face pe om.dar nastratin hogea a demonstrat contrariul,cand s-a dus la ospat,imbracat saracacios, si a fost dat afara, iar cand s-a imbracat frumos a fost pus in capul cinstei. drept urmare a inceput sa-si inmoaie haina in mancaruri fiindca ea ii adusese cinstea. drept am fost comparati cu un pahar.care trebuie sa fie plin de virtuti, din care sa se adape toti insetatii, si care e bine sa fie frumos si curat si pe dinafara.ca sa atraga, si sa starneasca dorinte sincere si curate, sanatoase si normale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ema? harciog cand ii e sete bea si cu un ciob de oala sparta.balta sa fie.nu stiu daca si multumeste Domnului pentru acelea.o fi spunand; daca era Dumnezeu aveam apa rece de izvor, dar cum nu e dact natura, beau si eu ce-mi pune la dispozitie.asa e ma baltaretule? Doamne, harciog baltaret? ala e castor.

| EmaS explică (pentru anonim_4396):

Ai grija sa nu te atraga de partea lui. Cu farmecul si inteligenta ta, eu cred ca o sa il aduci si pe el pe calea cea dreapta.

Dispareeettiiii,dispareetiii amindoi.Are un farmec acuzator de tot.Si tu la fel.Am sa am viata vesnica truditilor?

Bineinteles ca o sa ai, diferenta o face locul unde iti vei petrece vesnicia. Sunt doar doua.Nu este cale de mijloc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A[pai mai harcioage si hombre? va doresc sanatate si virtute.infiderent cate grade o fi avand virtutea asta a voastra. spor la deszapezit.si lui harciu la cetit.ema? cred ca ne-am lamurit.

Pai da, nu le place sa le tinem lectii moralizatoare si pledoarii pentru viata!

| Hombre a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai otelarule apăi eu nu stiu cum e cu focul acela in care mesteci tu mereu la combinnat si care ne va arde in iad pe noi pacatosii, dar am sa vin sa trag o priveala si de va fi sa vad ca-i arsură mare mai ma gandesc.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hombre? auzii ca diferenta de temperatura intre focul iadului si cel de peste 1500 grade C a otelului ar fi cam ca aceea dintre focul normal si unul pictat pe o hartie, inca inmultita cu o mie.deci vino vezi convingete si fii virtuos, nu necredincios ma paganule.crezi ca eu si ema va vrem raul?

Ei nu inteleg ca noi vrem sa fie impreuna cu noi acolo sus.

| Purec a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmm interesant ce zici. Deci rezulta ca focul iadului ar avea: 1500 grade C * 1000, deci undeva la 1.500.000 grade C. Cam putin totusi, ma asteptam la ceva mai buna de la diavol. Sunt dezamagit, dar totusi hai sa vedem ce rezulta din chestia asta. Avand in vedere ca din ceea ce ai spus rezulta ca temperatura iadului ar fi constanta, sau cel putin ar varia foarte putin in timp, si cunoscand faptul ca in iad intra constant noi suflete ale celor rai, deci volumul iadului fiind intr-o continua crestere, putem concluziona ca, schimbul de energie termina, este practic NUL. Deci practic ori in iad nu exista nimeni, ori exista dar nu arde niciunul.

| Hombre a răspuns (pentru Purec):

Ba arde frate cum sa nu, ii arde la buzunare pe credinciosi sa plateasca zeciuiala in schimbul vietii vesnice de apoi.

| EmaS explică (pentru Hombre):

De unde stii tu ca noi dam zeciuiala?

| Hombre a răspuns (pentru EmaS):

Cum de unde stiu, pai toti platesc indiferent de religie, tata a platit in ianuarie 130 de lei(roni) la biserica cica "cota" pe anul acesta. Sa nu-mi spui ca tu nu platesti.

| EmaS explică (pentru Hombre):

Aha! Deci ai radacini sanatoase! Ma bucur sa aud ca se mai roaga cineva pentru tine.

| Vasybulan a răspuns:

E cam grea intrebarea. Nu de alta dar in ziua de azi multi sunt "doar pentru ei". Ca si virtuti...pai nu stiu. Poate modestia(nu imi place sa ma dau mare), bunatatea(nu suport sa vad o persoana ce nu are nici un strop de ajutor), mila(nu as omori nici o musca-doar in cazul in care ma lasa in pace big grin), poate ca sunt haios(desi nu cred) si nu mai stiu. Problema e ca nu imi place sa ma autocaracterizez. Asa sunt eu din fire. Dar problema e ca am defecte cu carul(m-am nascut mai negru big grin)