| DnDnT a întrebat:

Voi cum traiti fara a sti de unde ati 'aparut' sau ce ce scop traiti?
Uneori ma intreb ce inseamna sa traiesti...
Adica nu mi pot explica tot ce a fost si se intampla.
Doar daca te gandesti la aparitia lumii esti coplesit de atate raspunsuri nesatisfacatoare: creatia,big bang ul(care mi se pare chiar stupid), ideea unui univers artificial...
voi ce credeti?

9 răspunsuri:
| TrăieşteClipa a răspuns:

Eu stiu de unde am aparut si stiu si de ce sunt aici pe planeta asta.
Si ma bucur de viata asta cum pot de bine.

| DnDnT explică (pentru TrăieşteClipa):

De unde ai aparut si de ce esti aici? :/

| ExprimareLibera a răspuns:

Stiu de unde am apărut și ce scop am. Ce părere am? Cred că ar trebui să citești mai mult decât Wikipedia să etichetezi un subiect.

| 0Alexander0 a răspuns:

Din cate stim pana acum, scopul nostru este sa traim, sa ne bucuram de viata, niciun alt scop mistic. Sunt multe idei despre aparitia universului, lumii, dar singura care a ajuns la rangul de teorie si este cea mai corecta dintre toate care le-ai spus este Big Bang-ul. Acum, de unde am aparut cred ca stii, din spermatozoizii lui taicatu intersectati cu ovulele lui maicata. Stiinta ne ofera multe raspunsuri, ca tie nu iti convin, si iti plac alea religioase, mistice, misterioase, e altceva. Bucura-te de viata, incearca sa iti lasi semnatura ta pe planeta asta, si intr-un final o sa aflam. Chiar nu poti trai fara sa ai un scop anume?

| KillaNoFilla a răspuns:

Iti dau un scop:

poate exita viata dupa moarte.

| Dorotheea21 a răspuns:

Nu se stie "de unde" sau cum am aparut iar individual nu a aparut nimeni cu un scop, nu e nimeni mesianic.
Evolutionistii explica viata, fara sa stie cum a aparut, teologii cred ca stiu cum am aparut si scopul dar nu au dovezi.
Tu alegi unde te incadrezi.winking

| 6684464 a răspuns:

Noi am aparut in burta la mamele noaste si traim cu scopul de a supravietui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru TrăieşteClipa):

Chiar ma, de unde ai venit si ce cauti aici?

| sublime89 a răspuns:

De aceea avem stiinta, ca sa raspundem la aceste intrebari. Si asta nu se poate face decat acumuland dovezi. Religiile tot pretind de mii de ani ca stiu adevarul suprem, dar au esuat, pentru ca nu sunt in stare sa prezinte o dovada in sprijinul lor. Daca religia nu a fost in stare, stiinta va fi. De aceea are deja un avantaj in fata religiei. Acest avantaj vine din faptul ca ea functioneaza. Daca ai o boala grava, stiinta te poate vindeca cu o pastila, pe cand religia te lasa sa mori. Asta spune totul despre cele doua abordari, si despre care e mai potrivita. Dar asta nu inseamna ca stiinta e perfecta, si ca oamenii sunt indreptatiti sa-i ceara raspunsuri finale. Trebuie sa intelegem ca suntem niste fiinte nou aparute pe planeta asta, inca destul de primitive si limitate. Nu te poti astepta sa cunoastem deja toate raspunsurile. De fapt, abia am inceput sa ne dam seama de realitatea din jurul nostru. Avem un drum foarte lung inaintea noastra, cu conditia sa nu disparem prea curand. Stiinta ne-a permis sa facem primii pasi pe acel drum, si sa realizam cat poate fi de lung. Tot ea ne va ajuta sa inaintam pe el, daca o vom lasa. Poate te gandesti daca vom ajunge vreodata la capatul drumului, si daca vom ajunge sa detinem toate raspunsurile. Asta e greu de spus, dar mie mi se improbabil. Universul e mult prea mare si misterios pentru niste creaturi atat de mici si primitive ca noi incat sa-i putem descifra toate misterele in timpul pe care-l vom avea la dispozitie. Asta insa nu inseamna ca trebuie sa fim dezmagiti. Din contra, trebuie sa fim multumiti ca aflam si raspunsuri partiale, pentru ca sansele sa ajungem sa facem si atat nu au fost prea mari.