Da. Eu de fel nu ma stresez cu lucrurile asupra cărora nu am niciun control.
Imaginează-ți cum ar fi sa trăiești veșnic. Un chin.
Mai rau e ca si imbatranim. Nimic nu e vesnic, poate doar universul in felul sau.
Nu e ca si cum ai avea ce sa faci ca sa nu mori, asta e viata, fa-o cat mai placuta, profita cat timp esti tanara si fa ceea ce ti-ai propus, tineretea e apogeul vietii, d-aia ma refer in special la ea. Nimic nu e vesnic, totul se duce.
Vrem nu vrem, asta e situatia. Viata e finita si vine la pachet cu moartea. Cine ne da viata, ne da si moartea in acelasi timp.
E trist dar nu avem ce face, dar nu e nici bine pentru că îmbătrânim și ne chinuim pe noi. Suntem obligați să acceptăm faptul că murim.
"Însă, uite, mă-nspăimântă întunericul de veci,
Nentreruperea acestei linişti împietrite, reci:
Să nu mai revin în viaţă niciodată? Niciodată?
E grozavă vorba asta! Limbă nemaidezgheţată,
Humă, nemaiîncălzită de simţiri şi de idei!
Nu de moarte mă cutremur, ci de veşnicia ei. "
" Nu. — Durerea are-un capăt. — Moartea-ţi zice: Niciodată.
Altă viaţă? Altă lume? i-o poveste minunată;
Însă, ca să-i dea crezare, în veci mintea-mi n-o să poată.
Eu o lacrimă de-aicea nu mi-aş da-o pentru toată.
Nesfârşita fericire din viaţa de apoi."
- Alexandru Vlahuță - Din prag
Mai exista o gramada de alte activitati pe care le-ai putea face, pe langa cele enumerate de tine.
E, dacă n-am muri, s-ar aduna prea multă răutate pe pământ. Totdeauna există speranţa că cei care vor veni după noi vor fi mai buni.
Da, adică e ceva moral și de care știe toată lumea
Dar să știi că viața nu înseamnă doar mâncat, dormit relații sau calatorind, asta e o viață de oameni fără viață (joc de cuvinte?) Este o viață plictisitoare așa, poți face mii de lucruri noi și să fii fericit
Pai nu inteleg de ce-ti bati capul, ca doar n-ai incotro. N-ai alte lucruri care sa te preocupe ?
Eu am acceptat. Oricum ne reîncărnam sau ajungem slujitori domnului pe alta lume.
Ar fi plictisitoare viata fara moarte, e bine ca avem un sfarsit. Doar daca eram tineri in permanenta fara sa ajungem batrani cu sansa de a trai mai mult era bine
Moartea e ceva natural, tine de ciclul vietii, daca nu acceptam moartea inseamna ca nu traim cu adevarat, asa se zice.
Dupa cum spune Epicur, cand vine moartea noi nu mai suntem, iar atat timp cat noi suntem moartea nu este. De ce sa ne temem? Daca ma dau jos din autobuz la aceeasi statie la care urca controlorul nu am motive sa ma tem ca voi primi amenda.
https://www.youtube.com/......tps?/watch
https://www.youtube.com/watch?v=zRxI0DaQrag&ab_channel=Vsauce
Multumesc lui Dumnezeu ca exista moarte. Oamenii nu realizeaza cat de bine e ca exista. Sa traiesti o eternitate pe aceeasi planeta pe care traiesc mii de criminali si alte persoane malefice mi se pare un iad.
Din moment ce moartea este inevitabilă, mai bine ne-am concentra gândurile asupra a ce putem lăsa în urmă.