Mai pe scurt, s-a dovedit faptul că la un anumit nivel din atmosfera lui Venus este asemănătoare cu cea de pe planeta noastră, deci este un proiect în sensul de a avea un oraș zburător, într-un fel. Și de acolo, să fie un ciclu de alimentare (în atmosfera lui Venus) pentru a susține orașele zburătoare, de asemenea să facă viața de la nivelul solului să fie acceptabilă pentru noi. Deși, este posibil să se ivească un război planetar pentru că ne vine nouă cheful să schimbăm atmosferele pe alte planete, pentru că nu ne doare cheful să avem grijă de a noastră.
Întrebare mai importantă, vom putea locui pe planeta noastră?
Nu e realizabil proiectul deoarece din explozia rezultată bucăți periculoase din asteroid s-a putea îndrepta spre Pământ și în plus de asta norul format nu ar fi stabil fiind dispersat în timp de vântul solar, planeta Venus neavând un câmp magnetic care să-l protejeze.
Mai mult, pe Venus nu există apă (cel puțin nu la suprafață) și nu s-ar putea forma ecosisteme asemănătoare cu cele de pe Terra.
Poate doar dacă mai ciocnim alți asteroizi bogați în apă.
Parcă avea Elon Musk tot așa niște idei grandioase să detoneze niște bombe nucleare la polii plantei Marte să facă planeta locuibilă.
O mare parte din societatile actuale au trecut la noul model demografic, sub doi copii pe famile, multe societati sunt in perioada de tranzitie spre noul regim demografic, asa ca in curand cresterea populatiei se va opri, populatia planetei va incepe sa scada. Nu e o catastrofa, dimpotriva; multe societati au avut perioade de scadere moderata a populatiei, timp in care prosperitatea a crescut. Dar, ce nevoie avem sa populam planeta Venus? Mai incap inca foarte multi oameni pe planeta noastra.
Bună observaţia de la urmă "vom putea locui pe planeta noastră?"
"Dar meteoriţii care se află între Marte şi Jupiter..."
Se numesc asteroizi si meteoroizi.
"Vi se pare realizabil un astfel de proiect?"
E ca si cand mi-ai arata o fotografie cu Saturn V si ai intreba daca poate duce oameni in spatiu.