Chestia e ca toti cred asta, toata lumea crede despre celalalt ca e prost, si cel prost crede despre ceilalti ca sunt prosti, el fiind singurul inteligent , asta pentru ca fiecare percepe lucrurile altfel, fiecare are alte ganduri, alte idei, alte gusturi, alte adevaruri, si daca detine un adevar pe care ceilalti nu-l vad, e clar, el e inteligentul, ceilalti sunt prostii.
Toti gandim, unii mai mult, altii mai putin, fiecare in directia in care ii sunt interesele. Pe unii ii intereseaza sa simta muzica, pe altii sa fie acceptati intr-un grup, aici doar ei stiu ce ar avea de castigat, lumea lor e asa si sunt constienti de ea, nu si de a noastra, asa cum noi suntem constienti de a noastra si nu de a lor.
Chiar dacă a spus așa ideea era probabil alta.
Bădița Ion, la vremea cînd ajunsese și el a înțelege cam cum stau lucrurile pe lumea aceasta, îndeajuns de hîtru, cum e de multe ori omul din popor, era conștient de faptul că educația sa nu e una de cel mai înalt nivel ( dacă era să se compare cu un Maiorescu, să zicem) dar față de mulți alții din preajmă-i era îndeajuns încît să se încurajeze că de la el în jos sînt destui care erau cu adevărat proști. Sau, mai degrabă zis, neinstruiți.
În altă ordine de idei, pentru că a venit vorba de muzică, am descoperit, pe YUOU TUBE o nebunie de piesă, a unui compozitor, probabil spaniol.
Se numește „Beethoven*s silence".
E o scurtă capodoperă de vreo cîteva minute.
Mă bucur că am reușit să o descopăr, chiar dacă abia acum.
Şi crezi că faci parte din elită doar pentru că ai găsit oameni mai proşti decât tine?