| relativsausigur a întrebat:

Vrajitoria este reala?
Inafara de povestile " de speriat copiii" in jurul taberei de foc, pe care le auzim.
Cunoaste cineva personal cazuri?
A simtit cineva pe pielea lui aceste lucruri, sau s-a intamplat ceva ce l-a convins?
Au oamenii astfel de puteri, sa se joace cu energiile si destinele altor oameni, fie ca intra in contact cu acestia, fie ca nu?
Astept parerile / experientele voastre :-)
Simtiti-va liberi sa abordati subiectul.

69 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Nu cunosc cazuri concrete şi nici nu prea sunt documentat despre subiectul ăsta, dar pentru asta o părere tot pot să îmi dau. Faptul că în general ţigăncile se ocupă cu vrăjitoria (nu numai ele, dar mai mult ele) şi ştiut fiind faptul că, tot în general, ele sunt hoaţe şi mincinoase mă duce cu gândul că e mai mult vorba de şarlatanie. În afară de ele, am auzit că se mai ocupă şi unele babe dubioase, de pe la ţară, fără şcoală, fără cultură... ceea ce ar întări ideea de care spuneam. Dar nu bag mâna-n foc că asta ar trebui să fie concluzia justă. S-ar putea şi să mă înşel.

| RAY a răspuns:

Suntem la categoria stiinta nu la basme si vrajeli, eu inteleg libera exprimare dar categoria asta cere stiinta, stiintific vorbind nu exista nici macar o singura dovada ca exista vrajitorie, energi alte fantezii ale imaginatiei umane

| relativsausigur explică (pentru RAY):

Ray, mersii de faptul ca in afara sa te plangi ca nu este pusa intrebarea la o categorie potrivita, nu ai avut nimic de spus in privinta subiectului, adica cunostinte 0, fie ele basme sau baliverne.
Nu stiu la ce ar fi potrivit sa fie incadrat acest subiect.
Asa baliverne cum consideri tu subiectele astea, sunt totusi oameni care cred asa ceva, si practic asa ceva.
La fel de bine iti poate spune si un ateu legat de subiectele cu Dumnezeu si religia, gen " ce cauta subiectele astea sa fie discutate? astea-s basme, nu exista, de ce exista o categorie pentru asa ceva? ca e la fel ca si cum ai vorbi de zana maseluta, sau de unicornul roz ( de asemenea chestii inventate si nevazute nu? )
Unele comentarii sunt mai fara de rost decat unele subiecte...

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

Nu suntem la categoria "știință", ci la categoria "știință și filozofie".
Pentru că asa cum spunea "TOT", vaza putea să cadă din cauza vântului sau din alta cauză. Dar daca ar fi căzut când nu ar fi bătut vântul? Această întrebare nu trebuie luată mot-a-mot. A fost pusă doar cu scopul filozofării; pentru că există multe lucruri in lumea noastră pe care nici știința nu le poate explica.
Domnul Hristos a spus: "Împărăția Mea nu este din lumea aceasta. Daca era din lumea aceasta slujitorii Mei s-ar fi luptat pentru Mine." A spus pe când stătea prins înaintea scaunului de judecată al lui Pilat. Iar în altă parte spunea că "Împărăția Cerurilor nu vine asa ca să izbească privirile. Împărăția Cerurilor este înlăuntrul vostru, in inima voastră." Imaginație, basme? Oricum ar fi, cu toate cuvintele Lui, cu toate vindecările miraculoase, cu toate înmulțirile ale pâinilor si peștilor înaintea ochilor a 5mii de bărbați in afară de femei, cu învierea din morti a lui Lazăr în fața mulțimii de oameni -cu toate acestea El tot a fost dat la moarte. Pentru că El vroia să schimbe inimile oamenilor; pentru asta le mustra păcatele pentru ca să se lase de ele.
În curând vei vedea minuni mai mari decât s-au făcut în vremea aceea.
Capacitatea de gândire a omului se vede din cuvintele si faptele acestuia -altfel nu se poate vedea; tot la fel si Împărăția lui Dumnezeu se poate vedea din cuvintele si faptele acestuia.
Cu toate acestea, lucrurile spirituale trebuiesc văzute si judecate doar spiritual. Pentru că din toti oamenii care se bucură că au pâine pe masă, unii isi atribuie lor insisi rezultatul acesta, iar alții mulțumesc lui Dumnezeu nu doar pentru pâine, ci si pentru capacitățile fizice și intelectuale prin care au câștigat acea pâine.

De asemenea omul are nevoie de iertare, oricât de mult s-ar ascunde în privința asta: să primească si sa ofere.
La fel este si cu dragostea: are nevoie să primească si sa si ofere.
Vorbesc așadar nu despre basme, nici despre știință, si nici despre filozofii. Vorbesc despre o realitate care există în inima omului; o simte si stie că este acolo, chiar daca omul ascunde față de semenii lui lucrul acesta. Știința n-are ce căuta în domeniul acesta -în inima omului; nici filosofia, si nici-un alt lucru din lumea aceasta. Dumnezeu însă, păstrându-ne personalitatea si demnitatea, neatingandu-Se de voința noastră, atunci când este lăsat să pătrundă în inima noastră -acolo unde Îi este locul- atunci vom avea cu adevărat viață; atunci viața va avea un scop, iar inima va fi animată nu doar pentru persoanele pe care le iubim, dar și pentru lucrurile pe care le vom face. Pentru că vom face totul cu dragoste pentru Dumnezeu.
Aici nu-i nici știință și nici filozofie. Aici lumea văzută va fi întrețesută cu cea nevăzută. Atunci omul va deveni ceea ce el a fost la început: va fi după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Restul este știință și filozofie, al căror zile sunt deja numărate. Ținta tuturor oamenilor trebuie să fie în sus, mai sus decât lumea aceasta.

Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru CPLM):

Nu zic ca nu as mai avea nevoie si de aceasta materie cenusie de care vorbesti -in privinta aceasta nu ajung nici la degetul cel mic al lui Einstein.
Dar eu am nevoie mai mult de dragostea lui Hristos in inima mea, mai mult de prezenta Sa in viata mea decat de inteligenta sau o memorie buna. Mai mult de lucrurile spirituale decat de cele materiale. Pe noul pamant le voi avea si pe acestea de pe urma.

| relativsausigur explică (pentru anonimg):

La ce va referiti cu materia cenusie?

| anonimg a răspuns (pentru relativsausigur):

"La ce va referiti cu materia cenusie?" happy
Se refera la creier, la gandire. Se refera la a nu mai fi indoctrinat (cand este vorba de religie, credinta).
lipsa de materie cenusie= lipsa de gandire, de inteligenta, intelepciune, etc.
Din pricina asta m-am referit la Einstein, despre care stim ca a fost printre cei mai inteligenti oameni de pe pamant.

| sabin89 a răspuns (pentru anonimg):

Te contrazici. Sunt convins că tu te consideri ca având materie cenuşie. Dar în acelaşi timp esti si îndoctrinat (când e vorba de religie...). Cum e? Ai intrat în gruparea aia adventistă si de acolo nu te mai poate scoate nimeni nici cu macaraua. Vii si spui că sfârsitul a început în anul o mie opt sute si nu stiu cât (bine că nu zici că de pe vremea lui Ştefan cel Mare) si multe lucruri de felul ăsta. Ai putea să fii obiectiv si să spui cum e cu materia cenusie vs. de îndoctrinare?

| anonimg a răspuns (pentru sabin89):

"Credința este o încredere neclintită, o puternică încredințare în lucrurile care nu se văd."
Toti oamenii au credință; la modul general nimeni nu ar putea să trăiască fără credință. Nici sotul si nici sotia nu ar putea sa conviețuiască împreună dacă nu ar avea încredere unul în altul. Nici la muncă nu ne-am mai duce dacă nu am avea încrederea că la sfârșitul zilei/săptămânii sau a lunii nu voi primi plata. (Chiar daca muncitorul poate fi plătit de frica legii).
Toate lucrurile sunt legate credință, de încredere: orice acțiune am face, este legată de încredere: fie ca mancam, bem, muncim, ne relaxam; si cu cât mai mult când iubim! Ori folosește cineva sistem de monitorizare (gps) pentru persoana iubită? Nicidecum.
Creștinii au ajuns să cunoască pe Dumnezeu pe care nu-L vede. Si după ce L-au cunoscut, pentru că Dumnezeu este dragoste, a fost imposibil pentru ei ca să nu se încreadă in El.
Au citit despre El, si ei au văzut purtarea Lui de grija în viața lor. Nu mă refer la cei care s-au născut creștini, ci la cei care au ajuns să cunoască în mod personal pe Dumnezeu, chiar si dacă acestia s-au născut în familii creștine.
Crucea este cu adevărat o nebunie pentru cei ce nu o înțeleg; dar pentru ceilalți este elementul care a trezit dragostea pentru Dumnezeu în inima credinciosului; este speranța creștinului.
Creștinii sunt considerați ca le lipsește "materia cenușie", că nu judecă sănătos și normal atunci când au ales să se încreadă în Dumnezeu. Dar credința nu ține de etichetările acelora care nu s-au încălțat niciodată cu bocancii creștinului.

| T0T a răspuns:

Aici vine rolul autosugestiei. Dacă nu crezi nimic din toate astea și ești atent să nu fii otrăvit cu mercur sau alte din astea, nu are ce să ți se întâmple.

| relativsausigur explică (pentru T0T):

Si cum poti fi atent sa nu fii otravit cu mercur? happy
Sa fim seriosi, ca nu ai cum sa stii asta, sa detectezi asta, eventual cand te simti rau, daca iti vine ideea asta te poti testa cu analiza, altfel n-ai cum sa stii.
Mai ales ca mercurul nu cred ca e singura chestie cu, care cineva te poate otravii, iti poate pune orice, chestii pentru care poate nu exista analize sa le identifici.

| T0T a răspuns (pentru relativsausigur):

Îți prepari singur mâncarea și procuri singur alimentele, simplu.

Nu neaparat, daca stai in aceeasi casa cu persoane care iti pot face rau, iti poti procura tu singur alimentele cat vrei, ti le poate infesta.
Cred ca o cale ar fi sa locuiesti singur ( adica ma rog, cu partenerul / partenera ), si sa refuzi sa mananci de la alte persoane.

Păi eu credeam că e foarte evident că nu stai în casă cu orișicine.

Chiar de curând a fost reamintit un caz cu o cântăreață parcă ce l-a primit pe un prieten în casă să doarmă la ea și acesta a omorât-o.

A omorat-o folosindu-se de puterea fizica sau in felul acela cu otravire?

Fizică. Dar mai contează? Ideea e să nu ai încredere în oameni, oricât de prieteni ți s-ar părea. Chiar dacă tu încerci să le faci un bine aceștia îți pot face mult rău în schimb.

Intrebam crezand ca se incadreaza in subiectul pe care l-ai deschis.
Mintea / constiinta unor oameni, ramane un mister ce nu poate fi deslusit...nu poti intelege de ce ar face unii oameni asa ceva, mai ales daca persoana careia ii face asta e o prietena, una care clar te considera prieten din moment ce te primeste la ea in casa.

Normal că nu poți înțelege un alt om, care simte diferit, a avut experiențe diferite și gândește diferit. Oamenii pot fi imprevizibili. Unii sunt foarte buni manipulatori și îți pot da anumite aparențe înșelătoare. Nu trebuie să fii pripită cu oamenii.
Am mai citit puțin din ce s-a vorbit pe aici, pe alocuri. Eu îți voi da un sfat pe care îl poți lua sau nu în considerare. E adevărat că multe lucruri sunt un mister pentru noi, însă fiecare lucru are o explicație rațională. Dacă rațiunea noastră nu cuprinde încă niște lucruri asta nu înseamnă că acele lucruri nu au o logică, o explicație. Cel mai bine este să tratezi orice lucru într-un mod rațional și sceptic cu maximul de obiectivitate ca să nu îți distorsionezi perspectiva. Dacă geamul tău e deschis și o vază cade, te vei gândi prima oară la o fantomă sau la vânt? Eu te sfătuiesc ca în absolut orice situație să te gândești la vânt iar posibilitatea cu fantoma să fie mereu ultima dintre toate posibilitățile care mai pot fi valabile. De ce? Pentru că explicația vântului sau alte explicații valabile ce îți vin în minte sunt plauzibile, însă cea cu fantoma nu e atât de plauzibilă dacă nu ai avut experiențe evidente. Experiența vântului sigur ai avut-o. De exemplu eu dacă trebuie să fac o problemă voi încerca să o rezolv pe baza a ceea ce știu, nu voi băga în problemă constanta fantomelor care o poate rezolva într-un rând căci risc să rămân corigent.
Ce am zis de autosugestie. Ea te poate influența mult. Dacă o persoană te blesteamă și tu chiar crezi că e o posibilitate cât de mică să aibă efect, atunci vei simți puțină teamă iar psihicul tău poate fi influențat mai mult decât crezi, ca să mă pliez strict pe situația descrisă de tine. Însă tratând fiecare situație rațional te ajută în tot ansamblul lucrurilor de care vei da în viață, nu numai cu vrăjitoarele.

| RAY a răspuns (pentru T0T):

Omul a vrut sa isi confirme din nou convingerile, nu sa asculte de alte argumente

| anonimg a răspuns:

Eu cred ca exist o lume nevazuta, si care exista mai inainte de aceasta vazuta in care traim noi, si care va exista pentru totdeauna.
Omul este nu doar o fiinta fizica, ci si o fiinta spirituala. Adica are nevoie de dragoste, de iertare, de pace, de mila, de speranta si multe altele asemanatoare. Toate aceste lucruri nu se vad, adica nu sunt palpabile; dar cu toate acestea ele exista. Le "vedem" -adica le simtim si ne bucuram/impartasim de acestea doar prin natura spirituala.
Asadar, binele si raul din lumea noastra a aparut mai inainte in lumea nevazuta de care vorbeam -o lume a ingerilor buni si rai deopotriva. Aceste fiinte sunt dotate cu puteri mai presus de oameni, si sunt create de Dumnezeu pentru folosul nostru.

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

Eu cred ca exist o lume nevazuta, si care exista mai inainte de aceasta vazuta in care traim noi, si care va exista pentru totdeauna.

exista ceea ce scrii tu se numeste universul cuantic, isi recomand sa citesti despre fizica cuantica

| Sn4k3 a răspuns:

Se auzea daca exista asa ceva.

| relativsausigur explică (pentru Sn4k3):

De unde se auzea? :-)
Treaba e ca din punctul meu de vedere toate chestiile astea, religia, dumnezeu, demonii, vrajitoria, se incadreaza la mistic / mister.
Nu poti stii daca exista cu adevarat aceste lucruri.
Din punctul meu de vere un om sincer cu el insusi, care nu se lasa spalat pe creier, nu poate stii la sigur daca exista aceste lucruri, doar auzind de la persoane care nu au credibilitate pentru ca si ei la randul lor au fost invatati de altii.
Dar in timp ce unii ( ca si mine de altfel) traiesc in incertitudine, altii cred, atat in dumnezeu si puterea rugaciunilor, cat si in vrajitorie.
Sunt unii religiosi care sustin ca au ajuns la nivelul sa vada demoni ( habar n-am daca li se pare, sau daca chiar e real ce li se intampla).
Sunt si cei care practica vrajitoria ( dar la fel, habar n-am daca este real ceea ce fac / daca unii din ei cred in asa ceva doar ca nu e adevarat si nu se intampla nimic de fapt / sau daca nici macar ei nu cred si totul este doar o scamatorie, pur pentru bani ).
Eu? eu sunt agnostica, nu mi se pare realist sa afirm sau sa neg despre existenta a ceva anume, atat timp cat nu cunosc personal lucrurile astea, decat din auzite ( de la persoane care nu au credibilitate / spalati pe creier ), sau din citit de pe net / carti.
Parerea mea e ca nici macar un ateu ( persoana care crede de fapt cu tarie ca nu exista, nu care nu crede ca exista ), nu poate sa afirme sau sa nege ceva ce nu cunoaste, ce nu are de unde sa stie daca e acolo, sau nu e.

| IuliaAna23 a răspuns (pentru Sn4k3):

S-au auzit destule.

| Sn4k3 a răspuns (pentru relativsausigur):

Ai scris ceva. Si eu sunt la fel, dar realist vorbind, greu sa nu se fi vazut lucrurile astea daca existau.

Pai de exemplu, legat de vrajitorie, ghinionul unuia asupra caruia s-au facut vraji, necazurile pe care le are, le stie doar el, si eventual apropiatii lui carora li se plange, nu aveam cum sa vedem noi, ca nu se mediatizeaza cazurile astea.

De asta am si pus intrebarea asta aici, ca poate vad unele persoane ce au avut experiente personale, ce au " deslusit" ce li s-a intamplat / ca li s-a intamplat asta, si poate au gasit si o rezolvare.

N-am spus ca e imposibil sau ca nu mi-ar placea sa fie, dar, luand-o logic sunt mai multe sanse sa nu existe. Un caz mult mai discutat sunt fantomele si pana la urma nici ele n-au fost dovedite.

Mai degraba pui pe forumuri mai cunoscute si internationale gen stackexchange, quora, reddit. Putine sanse pe aici sa primesti raspunsuri mai serioase.

Nu prea stiu de forumurile astea, mentionate de tine, mai ales ca si aia, chiar daca sunt straini si scriu in engleza, aia nu inseamna ca raspunsurile lor vor fi tot gen. fara esenta, fara continut.

| RainmakerX a răspuns:

ToT ti-a dat cel mai bun raspuns.

Da, este reala dar nu este deloc notiunea pe care o stii tu.
Nu are rost sa intram in detalii caci o sa innebuneasca anumiti utilizatori.

In general totul tine de intentie si credinta. (Sunt si alti factori dar fara primii 2 nu ai cum sa incepi)

Sa zicem ca esti blestemat. Daca persoana respectiva are o intentie puternica (te uraste foarte mult) iar tie iti este frica de blestem atunci acea frica o sa te urmareasca mereu iar tu insati o sa-ti faci acel rau fara sa-ti dai seama.

La polul opus, daca nu crezi deloc in asa ceva, ( asta inseamna sa nu ai pic de frica atunci nu patesti nimic ).
Daca te gandesti ca esti protejata de un talisman sau de credinta ta intr-o Divinitate atunci la fel, nu patesti nimic dar acea credinta trebuie sa fie curata, sa nu existe urma de indoiala. Ori nu crezi in nimic care sa te afecteze negativ, ori 100% in ceva.

E acelasi principiu folosit cand te rogi. Daca nu ai credinta ca o sa fii vindecat atunci o faci degeaba.

Lucrurile astea sunt folosite dar multi nu le baga in seama pentru ca nu le stiu. Sunt normale. Subconstientul tau poate sa-ti fie atat un prieten cat si un dusman.

Cauta pe internet efectul Placebo. Pe scurt : au existat oameni care s-au vindecat de diverse boli folosind numai pastile cu zahar sau substante fara vreo proprietate.

Nu mai intru in detalii precum alimentatia care e plina de fel si fel de substante nocive si mass-media care e plina de simboluri.

Anumite ritualuri au numai rolul de a-ti mari acea credinta.

Sa zicem ca stii de la o baba ca trebuie sa dai de 10 ori inconjurul unei cladiri pentru a ti se indeplini o dorinta ce nu este imposibila dar nici extrem de usor de indeplinit.

Tu, daca faci acel efort inseamna ca ai increderea ca o sa se intample ceva. Nu e logic?

Cu credinta poti sa faci in teorie ORICE.
In practica, omul este LIMITAT datorita existentei unor reguli, NATURA.

| relativsausigur explică (pentru RainmakerX):

Ar trebuii sa ne intereseza ca " o sa innebuneasca " utilizatorii de pe aici? happy
Chiar te rog sa imi raspunzi cu ceea ce stii, pana la urma de asta am intrebat, sperand ca voi afla un raspuns complet ci nu unul lipsit de esenta si continut, cum se obisnuieste sa se dea pe site-urile astea, plecand de aici cu aceeasi intrebare.
Un raspuns complet si plin de esenta, cum pare ca il ai :-)
Chiar te rog sa spui, fara retinere, tot ceea ce crezi / stii, referitor la subiectul acesta.
In ce fel este reala, daca nu in notiunea pe care o stiu eu?
Iar simbolurile folosite in mass media cu ce influenteaza mintea umana? :-)

| RainmakerX a răspuns (pentru relativsausigur):

Notiunea pe care o stii tu... Toate lucrurile au un o parte de adevar in ele. Majoritatea sunt adevarate daca stii cum sa le aplici.

Cat despre mass media. Prin intermediul unor videoclipuri aparent normale poti sa fii oarecum "programat" catre o anumita stare de comportament, gandire, alegere. Cauta notiunea de videoclip subliminal si poate ca o sa intelegi.

Daca asculti un videoclip de genul iar tu stii care este rezultatul atunci mintea ta o sa opuna o anumita rezistenta daca tu nu vrei acel rezultat. Nu reprezinta o notiune pe care o aprobi.
Se poate sa opuna o rezistenta chiar daca vrei acel rezultat si este benefic.De ex prin idei precum "Asa ceva nu se poate."

Daca nu stii insa ce informatii sunt transmise atunci nu ai cum sa opui rezistenta deci informatia ajunge direct in subconstient si de acolo te poate influenta cum vrea.

http://www.descopera.ro/......ubliminale

De aceea multe persoane asculta videoclipuri pozitive de genul in timpul somnului, cand se afla intr-o stare de veghe si nu realizeaza complet mesajele.

| relativsausigur explică (pentru RainmakerX):

Iar dupa parerea ta, daca crezi ca esti blestemat si de aia ti se tot intampla ghinioane, necazuri ( predispozitie spre asa ceva ), simti ca esti " beat de energie ( secatuit ) ", ce consideri ca s-ar mai putea face in privinta asta?
In conditia in care eu, de exemplu sunt agnostica, fiind agnostica, nu pot crede 100 % in Dumnezeu, cat nici nu pot nega 100 % acuratetea blestemului.

| RAY a răspuns (pentru relativsausigur):

Tu practic cauti sa isi confirmi convingerile, practic singur isi raspunzi la intrebare

| RainmakerX a răspuns (pentru relativsausigur):

O varianta ar fi sa-ti faci un talisman pe care sa-l porti dupa tine mereu.

Alta varianta ar fi sa mergi sa vorbesti cu o persoana de la o manastire. Chiar daca nu crezi in Dumnezeu, multe lucruri se aseamana si respectivii te pot ajuta oarecum.

O ultima varianta ar fi sa mergi la o vrajitoare.

In cazul tau le poti incerca pe toate 3. Nu ai nimic de pierdut.

Ai viziuni mai nou frate despre ce gandesc eu? laughing
Sau esti atat de inteligent, incat ai dedus, cu siguranta a 2 varianta, nu?
Daca citeai comentariile, cat si la intrebarea pe care am pus-o, vedeai ca sunt agnostica, adica ceea ce consider ca ar si trebuii sa fie un om realist, sa nu poata ca confirme sau sa nege o chestie care e incerta, despre care nu se stie adevarul, despre care nu s-au descoperit dovezi foarte clare.
Dupa parerea mea atat credinciosul 100 % ( care nu a experimentat pe pielea lui, ci e doar un habotnic care o da cu fanatismul la inaintare, ca asa l-au invatat altii si e spalat pe creier ) nu e un om sanatos mintal, cat nici ateul, pentru ca ateul mai degraba crede cu tarie ca nu exista ( deci se implica de fapt in subiect destul de mult ), decat nu crede ca exista ( greu sa iti dai seama de perceptia cu, care am facut referire la asta nu?
Iar tu vii, si o dai pe aici cu comentarii penibile, atacandu-mi practic curiozitatea, interesul meu, macar eu pun intrebari, ma interesez, ma informez, incerc sa aflu ce se poate, o duc pana la extrema la care incerc sa aflu ultimul strop de adevar experimentat de cineva, sau pana la ultimul strop de minciuna experimentat de cineva, in functie de caz.
Esti o persoana analitica, de altfel ca si mine, doar ca tu esti fara rost, te incurci in propriile tale negatii si invartit de subiecte si de replici.
N-ai habar de nimic, nu-ti pui intrebari, nu analizezi, dar totusi comentezi de parca stii multe, practic analizezi *** din putul canalului, care nu-ti aduce nici un fel de educatie informationala.
Te-as sfatuii sa nu te mai bagi, daca nu esti capabil de alte subiecte, in afara de femei si de ce nu se *** femeile cu tine fara sa le minti.
Invata sa-ti cunosti limitele, daca tot esti limitat.

Clar intrebarea ta nu are ce cauta la stiinta si la cum sa imi confirm convingerile prin a jigni pe alti

Nu te jignesc, nu te-am jignit cu nimic, am fost doar directa asupra felului tau de a actiona, cel putin din cate am observat eu, posibil si sa ma insel.
Cert este faptul ca imi esti antipatic, imi pari un copil, care nu e in stare sa se integreze ( atentie! sa te integrezi, nu neaparat sa fii de acord ), care n-are nici cel mai mic nivel de cunostinte in ceva anume, dar care comenteaza.
Poate se incadreaza la aceasta categorie, oarecum, intr-un fel sau altul, chiar daca tu nu consideri asta, sincer nici nu ma intereseaza prea tare, chiar eu insumi recunoscand in mesajele precedente ca nu-mi dau seama de o categorie potrivita pentru o intrebare de genul asta, dar tu in afara de sa repeti asta, altceva mai stii?
Esti folositor cu ceva anume? in ceva anume?
Te rog sa-mi parasesti subiectele daca nu poti mai mult de atat, sunt alti oameni, mai maturi decat tine, care pot purta o conversatie mai civilizata si mai utila decat sa stea ca un copil mic si antipatic sa se contrazica pe ceva irelevant gen " dar nu e categoria asta, dar nu exista, dar eu stiu ce gandesti tu de fapt ".
Mai un singur comentariu de genul asta si ai block!
Asadar, vrei sa fii umilit si sa-ti iei un sut? continua, pe mine nu ma afecteaza cu nimic, cu siguranta nici pe tine, dar tot nu am chef de tine.
Din cate am vazut, nu sunt singura de pe TPU, care " se plange " de atitudinea ta si modul cum privesti lucrurile.
Daca ai de gand sa revii la normal ( ceea ce ma insel ) esti invitatul meu, sa iei parte la discutie, dar nu atat timp cat imi acaparezi subiectul, fie el stupid sau nu, cu alte chestii irelevante.

As spune chiar ca am fost cam finuta si m-am limitat in exprimari, pentru un exemplar ca si tine.
Rabdarea a fost multa!
Si de obicei e degeaba, ceea ce stai linistit ca imi vei si confirma in urmatoarele tale replici, care presimt ca imi vor duce mana pe mouse si imi vor apasa degetul pe block.

Apropo, ca sa iti demonstrez despre " how you troll things around ", citez primul mesaj scris de tine :
" Suntem la categoria stiinta nu la basme si vrajeli, eu inteleg libera exprimare dar categoria asta cere stiinta, stiintific vorbind nu exista nici macar o singura dovada ca exista vrajitorie, energi alte fantezii ale imaginatiei umane "
- Existenta energiilor, a fost demonstrat de stiinta ( DA!, DE STIINTA! ), ia cauta studiile si vezi, atot-stiutorule (deloc-stiutorule )
Citez mesajul nr. 2
"Eu cred ca exist o lume nevazuta, si care exista mai inainte de aceasta vazuta in care traim noi, si care va exista pentru totdeauna.

exista ceea ce scrii tu se numeste universul cuantic, isi recomand sa citesti despre fizica cuantica "
- Deci nu crezi in energii, in chestii nevazute, necunoscute, dar confirmi faptul ca exista lumi nevazute, necunoscute de oameni, si ca se poate gasi dezbaterea / explicatia in fizica cuantica.
- Mai mult de atat nici n-ai cum sa te contrazici intr-un singur subiect, macar daca nu te faceai de ras si abordai subiecte diferite cu contradictiile, sa nu fii depistat asa la secunda.
- Cu siguranta acum ca ti-am argumentat realist si dovedit prostia si nepriceperea, te vei enerva, nu-i asa?

Sa te dai prost fiind inteligent e usor sa te dai inteligent fiind prost e o comedie proasta

O filozofie de 2 bani, care nu se aplica in cazul meu, chiar daca o strecori cu atata nesimtire, si fara argument, doar din necesitatea de a jignii, cand simti ca ti s-a taiat macaroana.
Mai e si chestia aia cu omul care vorbeste prin propria lui oglinda...se aplica si asta?
Om drag, nu stiu sincer cum de ai tu peste 1000 de raspunsuri premiate pe TPU ( deci apreciate ), cat si foarte multe evaluate ca fiind inteligente si folositoare, ca pentru mine esti caz care, nici de departe nu pari capabil de asta.
Fie ai ceva cu mine, nu iti convine stilul meu direct de exprimare, iti pare prea taios, prea dur, o iei drept jignire si apoi te ataci...probabil si dupa raspunsurile pe care ti le-am dat la intrebarile tale cu femeile. etc., fie efectiv ai momente cand iei unii utilizatori peste picior, ca te saturi de atata " facere de bine ", ceea ce arata o lipsa respect, pentru ca sincer e o lipsa respect daca atunci cand o persoana e interesata intr-un subiect in care tu nu esti, totusi agasezi omul si te invarti " in jurul cozii " acaparand aiurea discutia si schimband sensul conversatiei.
Daca ai stii cati prosti pe lumea asta fac ca si tine, daca ai putea sa ii observi, in loc sa te regasesti in ei, ai " inchide gura " de rusine, si ai cunoaste punctul in care e cazul sa te retragi.
Realizezi ca puteam sa-ti dau block din prima cand am vazut ca esti impotent in inteligenta? Si totusi nu am facut-o, ca asta e unul din defectele mele cele mai mari, cand intru in gloata de prosti si explic degeaba, desii stiu ca urmatoarele replici vor fi din ce in ce mai proaste, mai nesimtite si mai penibile.
Nu mai repet greseala asta de acum, promit :-).

1.976 de fapt )))))))))

Existenta energiilor, a fost demonstrat de stiinta
da-mi dovada aia stiintifica

Cauta, pentru ca sunt multe studii, studii diferite, dar toate facute pe subiectul energiilor, iti este lene sa cauti? :-)
Iar replica pe care i-ai dat-o lui tot, arata ca esti pe langa, inca comentezi in necunostiinta de cauza, si te dai inteligent si atotstiutor peste gandurile oamenilor, peste ceea ce au vrut ei sa zica.
Cauta om drag :-), invata, educa-te, si eject te rog de la subiectele mele, pentru ca, daca tot vorbim de energii, nu prea-mi place energia ta, de jos nivel, ca sa zic asa.
Nu suport oamenii pe stilul " prosti si fuduli " si vai ce bine ti s-a potrivit propria ta replica " Sa te dai prost fiind inteligent e usor sa te dai inteligent fiind prost e o comedie proasta ", vai cat de bine te incadrezi.
" 1.976 de fapt ))))))))) "
- Am rotunjit si eu, mai spre partea inferioara, fiind putin socata, recunosc, de utilitatea ta pe site-ul acesta., dar ghici ce?
Degeaba dai si 5000 de raspunsuri folositoare, pavate cu bune intentii, daca te transformi dupa intr-un ipocrit ironic si iti bati joc de 5 oameni ( un exemplu ), cam anuleaza utilitatea ta.
Asta fac gunoaiele, rebuturile sociale, trateaza oamenii doar dupa interesele proprii / interese comune, dupa dispozitie.
Vrei sa iti arat utilitatea ta de cand ai inceput sa comentezi aiurea pe aici?
Citeste prima pagina, apoi citeste-o si pe a doua...asta ai reusit sa faci, bravo, esti util ca si lingura la friptura.

Omule eu nu caut cearta cu tine, e ora 1 imi este somn, eu m-am exprimat liber, puteai sa scrii ca cei care nu sunt de acord cu tine sa nu scrie nu scriam, data viitoare scrie man

Asta fac gunoaiele, rebuturile sociale, trateaza oamenii doar dupa interesele proprii / interese comune, dupa dispozitie.

wow si tu te pomeni ca nu ai interese fata de alti? tu esti iisus fara de pacat,cica fara interese, fi ma sincer si lasa vrajeala, orice om are interese, fara interese nu am exista, tu ai interesul sa isi confirmi convingerile

Nu ma deranjeaza daca nu esti de acord.
Serios.
Scopul intrebarii mele nu e doar pentru cei care sunt de acord, daca cineva e de acord si nu are argumente rationale, atunci degeaba e de acord.
Intrebarea e si pentru cei care nu sunt de acord, dar la care am asteptarea sa argumenteze rational si decent de ce nu sunt acord, sa poate sa se inteleaga, sa se vada utilitatea raspunsului, sa nu fie ca si in cazul unuia care apare si sustine " satana exista", doar pentru ca asa ii debiteaza lui mintea.
Ce m-a deranjat in cazul tau, a fost aroganta si irelevanta cu, care de fapt ai schimbat subiectul.
Nu ai avut nimic de spus pe subiectul in sine, despre faptul ca ai crede, sau ca nu ai crede, fara argumente, fara nimic, doar ai comentat de categorie, si te-ai inhaitat in replici acide si ironice cu mine.
Cam asta a fost toata treaba.

Nu ai inteles la ce m-am referit.
Hai ca sunt fata buna, si daca tot " m-am inhaitat cu tine " o sa-mi repar greseala de a nu mai repeta greseala incepand de data viitoare, cu urmatorul om de genul :-)), cu tine mai continui.
Spuneam ca " asta fac gunoaiele, rebuturile sociale, trateaza oamenii DOAR dupa interesele proprii / DOAR dupa interese comune, DOAR dupa dispozitie", explic si eu, repet cuvantul DOAR, ca desii l-am scris odata, nu l-ai putut percepe in tot contextul.
Iar replica aia ti-am zis-o dupa ce ti-am spus ca degeaba ajuti 5000 de oameni, daca i-ai ajutat DOAR din interesele tale, pentru ca erau interese comune, daca dupa aceea apar 5 oameni, fata de care nu ai ceva comun, dar nu te poti integra civilizat in discutie, ci doar comentezi cu argumente proaste si eronate, dupa cum iti vei da seama daca te interesezi de studiile STIINTIFICE despre care spuneam.
Iti mai dau un exemplu, o situatie diferita, dar similara ca si esenta.
E ca si cum un tip intr-o facultate merge si isi ajuta doar colegii care sunt pe subiectele preferate lui ( si nu-i asta problema). iar pe acestia ii trateaza ok, pentru ca are motivatia lui, iar pe ceilalti colegi care au interese diferite, nu numai ca nu-i poate ajuta ( si nu-i asta problema ) dar mai devine si ironic, ipocrit si isi bate **** de ei.
Ce legatura are asta cu " a fi fara de greseala " " Iisus" si ce mai spuneai pe acolo?
Ce legatura are in avea interesele tale, dar sa fi tolerant si cu cei diferiti tie, fata de sa ai interes si respect DOAR pentru autorii unor subiecte acceptate si de tine.
Iti zic eu care-i legatura, exact ce-ti spuneam.
Primul exemplu e al unui om normal "atat cu bune cat si cu rele", al doilea exemplu e al unui rebut social.
Ca tot citeai si interpretai ganduri pe aici, dar nu ai facut-o cum trebuie, si vad ca n-o faci nici cand trebuie, desii ti se explica clar.
Acum, o sa-mi recunosc si eu partea de vina, desii tot imi pare de fiecare data ca ai un handicap de gandire cu fiecare mesaj inaintat.
Partea mea de vina, o consider pentru replicile de la inceput, pe care le-am adresat primelor tale replici.
Consider ca m-am pripit, si posibil am interpretat gresit intentia cu, care replicat, dat fiind faptul ca am recunoscut la tine o formulare similara cu a unor exemplare la care am ajuns la acelasi rezultat, la care s-a ajuns si cu tine intr-un final, ca desii eu, posibil la inceput m-am grabit sa interpretez gresit, nici tu nu ai ajutat prin modul cum ai continuat discutia, iar in felul acesta, ai ajuns cu mine la finalul la care m-ai facut sa cred ca pana la urma nu am gresit nici cu primele replici pe care ti le-am adresat.
Spor la citit si la descifrat laughing.

Totusi, imi cer scuze, chiar sincer, nu intr-un mod ironic, nu pentru ca nu as fi avut dreptate la multe dintre chestii, ci pentru ca am gresit si eu prin atitudine, si nu ma face sa ma simt bine cand sunt acida cu un om, care poate a avut o zi mai proasta, poate nu s-a exprimat bine, iar eu m-am aruncat prea repede sa judec.
Indiferent de finalul interactiunii noastre, eu imi cer scuze :-).

| Kogaion a răspuns:

Eu pot sa-ti spun doar ce mi-a povestit un om(care era un om serios cu toate tiglele pe casa), ce i s-a intamplat lui, chiar daca nu mai tin minte foarte bine, stiu ca zicea ca atat el cat si cu sotia lui, tot timpul vedeau cerul intunecos, se certau non stop, aveau parte numai de necazuri, iar el in drum spre casa tot vedea o femeie care facea un fel de magie in curte(nu a vrut sa-mi spuna numele femeii, a zis ca nu avea rost). Iar sotia lui s-a dus la un preot mai multe zile pana i-a deschis cartea, iar din momentul cand i-a deschis cartea si i-a dat niste lucruri de facut, toate astea au disparut.

| relativsausigur explică (pentru Kogaion):

La ce carte te referi ca i-a deschis? Biblia?

| alexwahl a răspuns:

Exista,dar sunt lucruri necurate.

| costinvlad a răspuns:

Exista, dar trebuie folosite cele 4/5 elemente, chakrele, concentrare in liniste extrema(poti vedea ce nr vor fi la o loterie, etc). Poti aprinde obiecte(probabil, daca poti).

| relativsausigur explică (pentru costinvlad):

Permite-mi sa te intreb, de unde stii lucrurile astea?
Le-ai experimentat tu personal sau ai citit despre ele doar?

| costinvlad a răspuns (pentru relativsausigur):

Am citit.

| IuliaAna23 a răspuns:

Există. Vrăjitoarele folosesc puterea diavolului pentru a face rău cuiva. Blestemele si toate cele nu se pot prinde persoanele cu suflet curat, diavolii nu le pot afecta. Pe lângă vrăjitorie, persoanele cu suflet rău dețin anumite energii negative pe care le transmit celor de lângă ei, dacă-i supără, in mod involuntar.
Eu nu am pățit, nu mă dușmănesc cu nimeni, dar mama mi-a povestit ca in tinerețe i-a placut de un băiat care îi facea prea multe avansuri si voia sa se căsătorească cu ea, in special mama lui. La un timp nu l-a mai plăcut dar el continua sa o caute. După ce s-a măritat cu tatăl meu, ea a început sa îl viseze regulet pe acel băiat, dar mult mai frumos (zicea ca arata ca Făt-Frumos, ba chiar ca un înger) si o făcea sa se gândească mereu la el. Ea spune ca ar fi posibil ca mama lui sa îi fi făcut blesteme ca sa fie din nou cu el, dar ea si-a văzut de treaba si visele au dispărut.
Acum si el, si mama lui sunt doi alchoolici pe care toți îi disprețuiesc.

| relativsausigur explică (pentru IuliaAna23):

Crezi tu ca blestemele nu se prind de cei cu sufletul curat?
Suflet fara pata nu exista, doar ca intr-adevar exista persoane care chiar daca fac greseli omenesti au un suflet extraordinar de bun, pe langa altii care au un suflet rau si persevereaza cu energiile negative.
Eu as crede mai degraba ca sunt sanse mai mari sa se prinda la persoanele cu suflet bun, fiind persoane mai maleabile, mai sensibile.

| IuliaAna23 a răspuns (pentru relativsausigur):

Nu sunt mai sensibile, ba chiar sunt mai puternice pentru ca rezista mai bine in fata ispitelor. Diavolul nu se poate poate atinge de ele (chiar daca ele mai fac greșeli, toată lumea face) deoarece Dumnezeu nu îi lăsă să o facă, le protejează.

Sa iti dau un exemplu.
Cand un om rau interactioneaza cu un om bun, si ii face anumite faze, pe omul bun il v-a afecta foarte tare, pentru ca are un suflet maleabil si usor de atins.
Cand un om rau interactioneaza cu un alt om rau...ei aici e alta treaba...pentru ca de obicei se inteleg bine laughing)

| IuliaAna23 a răspuns (pentru relativsausigur):

De ce crezi tu ca cei buni au suflet maleabil? Oamenii puternici nu pot fi buni, sau cum?

Nu am zis asta, am zis doar ce cred, ti-am dat si un exemplu, un exemplu realist.
Dar persoane care sunt rele dar si puternice nu crezi ca exista?
Sunt multi care asa ajung puternici, facand rau altora.

| Mesmjkkk a răspuns:

Da. Sunt adevărate.
De exemplu, bunica a fost la o vrăjitoare pentru a-i face rau mamei fiind ca nu o suporta( bunica in partea tatălui).
Mamei i se detecta cancer din doi in doi ani doar, avea probleme cu coloana, doctorii ii spuneau ca nu ii de operat dar mama nu se putea ridica din pat. Deci se simtea foarte rau.
Dupa ce a murit bunica, o femeie din oras, a mers la groapa ei si i-a aruncat ceva in groapa, nimeni nu stie ce. Iar mama a aflat prima data de la un preot, din intamplare iar apoi i-a spus si sora bunicii respective.
Deci da, exista.

| relativsausigur explică (pentru Mesmjkkk):

Iar mama ta nu a mai reusit sa depaseasca problemele?

| Mesmjkkk a răspuns (pentru relativsausigur):

Ba da. Acum e mai bine. Are de tinut un post.

| ionut17n a răspuns:

Da, din punctul meu de vedere exista.
Un vecin a fost otravit cu mercur sau ceva de genul asta, a mers la o multitudine de preoti si abia dupa un timp indelungat a inceput sa isi revina.